Povezava med Petelinom in znaki zahodnjaškega zodiaka

Povezava med Petelinom in znaki zahodnjaškega zodiaka (foto: profimedia) profimedia
7. 12. 2014

Medtem ko je v Aziji horoskop naravnan po luninih letih in je zato skoraj vse odvisno le od tega, ali smo rojeni v Luninem dobrem ali slabem letu, pa zahod svoj horoskop gradi na tranzitu Sonca.

V nadaljevanju preverite, kaj pravzaprav pomeni kombinacija Kitajskega Lunarnega leta, v katerega ste se rodili, in sončno znamenje zodiaka, ki ga pri nas veliko bolje poznamo.

Petelin in Oven

Ognjeviti Oven in nastopaški Petelin? To je lahko le pravi mali borbeni Petelin, prav takšen, kakršnega imajo v Aziji za dvoboje. Je krvoločen in napadalen, z vsemi se prepira, a le redko zmaga.

Petelin in Bik

Počasni Bik nekoliko umiri živahnega Petelina, zato je to predvsem zelo galanten in omikan Petelin. Svoje misli zna vedno zaviti v ravno prave besede, sposoben pa je celo popustiti, kadar je tako prav.

Petelin in Dvojček

To je klepetav in zelo glasen Petelin, ki se oglaša tudi, ko nima kaj dosti pametnega povedati. Je raztresen in nemiren, zato včasih z repom podre, kar s kljunčkom pridno zgradi.

Petelin in Rak

Zaradi tega Petelina so Kitajci verjetno vsem Petelinom govorili, da so piščančki. Je namreč prisrčen in iskren, žal pa svojim velikim sanjam v realnosti ne bo nikoli kos. A če kaj, laskati pa zna zares nenadkriljivo.

Petelin in Lev

To je najdrznejši, a tudi najbolj bahav med vsemi Petelini. Zanimajo ga samo velike ideje in visokoleteči cilji, za katere je pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje.

Petelin in Devica

Njegove kritične in pikolovske neposrednosti se bojijo vsi. Drugače pa je pravi kmečki Petelin, ki vsako jutro zapoje ob isti uri in zna lepo poskrbeti za to, da je doma vse v nalepšem redu. Ne skače čez plot, ker zna doma izterjati vse, kar potrebuje.

Petelin in Tehtnica

Prijeten je in popustljiv, premore pa celo nekaj diplomatkse žilice. Je vedno negovan in nadvse pisan. Ta človek se rad šopiri in baha, vendar pa praktično nikoli ni nasilen.

Petelin in Škorpijon

Bojevitež, ki v življenju vsepovsod vidi in izkuša le boj in bojišče. Pogosto je ves zaripel od jeze. Spopadu z njim se večina ljudi raje ogne, saj so njegove besede naravnost strupene.

Petelin in Strelec

Obe tradiciji pripisujeta tema dvema znakoma podobne lastnosti, zato bi lahko rekli, da je človek s to kombinacijo čisto pravi Petelin. Meje med realnostjo in sanjami ne pozna, svet pa je tudi sicer en sam velik oder.

Petelin in Kozorog

To je redek ptič s čudovitim perjem, ki pa ga ravno nasprotno od drugih Petelinov ne razkazuje po nepotrebnem. Njegova notranja vrednost je velika in njegov um zelo prodoren.

Petelin in Vodnar

Če je Petelin le sanjač, pa s primesmi vizionarskega Vodnarja njegove fiksne ideje pridobivajo na skoraj preroški moči. Je nenavadnež, ki ga ideje lahko tako zelo prevzamejo, da lahko pozabi na vse, tudi na življenje.

Petelin in Ribi

To je šele en velik sanjač! Njegove želje so velike in zamisli neizmerne. A čeprav mu realnost dnevno kaže, da so njegovi načrti neizvedljivi, se ta sanjač ne da. Sanja le še več in si želi še višje.