Povezava med Psom in znaki zahodnjaškega zodiaka

7. 12. 2014
Deli
Povezava med Psom in znaki zahodnjaškega zodiaka (foto: profimedia)
profimedia

Medtem ko je v Aziji horoskop naravnan po luninih letih in je zato skoraj vse odvisno le od tega, ali smo rojeni v Luninem dobrem ali slabem letu, pa zahod svoj horoskop gradi na tranzitu Sonca.

V nadaljevanju preverite, kaj pravzaprav pomeni kombinacija Kitajskega Lunarnega leta, v katerega ste se rodili, in sončno znamenje zodiaka, ki ga pri nas veliko bolje poznamo.

Pes in Oven

To je bojevitež, ki pa ga v boju vodi idealizem. Je manj premišljen kot drugi Psi, saj ga ovnova impulzivnost sili v zaganjanje k uresničitvi njegovih zamisli. Ker nima časa prisluhniti intuiciji, se včasih zažene v slepo ulico. Zato mu ne gre preveč zaupati.

Pes in Bik

Je lojalen kot Bik in zvest kot Pes. Pravzaprav je najzvestejši med vsemi Psi. Je tudi nekoliko manjši cinik kot vsi ostali, a tudi manj prodoren. Če ga zjezite, bo veliko lajal, a ne bo ugriznil.

Pes in Dvojček

Raztresen in nemiren, pravi potepuški Pes, ki doma zdrži ravno toliko časa kot pod vodo. Zna biti tudi nedosleden in trmast. Je pa tudi eden bolj zgovornih predstavnikov svojega znaka, zato bolj priljuden.

Pes in Rak

Je občutljiv, še bolj ranljiv in zato še bolj nezaupljiv. Črnogledost je pri njem še poudarjena, rad tudi pretirava. Ker svojo zgledno poštenost pripisuje tudi drugim, je pogosto razočaran. Za druge se rad žrtvuje.

Pes in Lev

To je nekakšen križanec med domišljavim pudljem in previdno dogo. Je pes, ki rad laja, a zna tudi po muhasto ugrizniti. Pogosto je glasen, a predvsem zato, ker bi rad preglasil vse druge. Je pa tudi nadvse velikodušen.

Pes in Devica

To je prizemljen človek in zato velik realist. Prednost daje le idejam, ki jih je moč uresničiti tukaj in zdaj. Premore velik smisel za tehniko, vse svoje sposobnosti pa zna usmeriti v nove iznajdbe. Ne prenaša puhlic.

Pes in Tehtnica

To je pravi salonski psiček. Malce popustljivejši je od ostalih Psov, premore pa celo ščepec diplomacije. Če ne bi bil tako zapravljiv, bi svoje ideale lahko postavil še veliko višje.

Pes in Škorpijon

Škorpijonska maščevalnost in pasja črnogledost? Nič čudnega, da tega Psa najpogosteje poznamo po tem, da je ves čas zaripel od svojega laježa. Ljudje, ki ga ne poznajo dobro, se mu raje izogibajo. Tisti, ki ga poznajo, pa vedo, da bi zanje dal tudi življenje.

Pes in Strelec

To je odločen in samostojen Pes. Ko se za nekaj odloči, ga nič in nihče več ne zaustavi. V svojem entuziazmu je eden od najbolj naivnih med svojimi vrstniki, vendar si tega nikoli ne prizna.

Pes in Kozorog

To je čuječen in previden človek. Pravi Pes čuvaj. Včasih ga muči preganjavica. Zanesljiv in vedno buden. Vsekakor vreden vsega zaupanja. Čeprav je velik samotar, gre njegovim modrim besedam vedno prisluhniti.

Pes in Vodnar

Ekscentričen vizionar, ki ga pogosto najdemo stati nekje ob strani. Tam le opazuje, a vsi čutijo in vedno, da je videl in opazil prav vse. Zato se ga tisti s prikrito agendo zelo bojijo. Med vsemi Psi je največji intelektualec, s svojimi sposobnostmi pa lahko doseže veliko slavo.

Pes in Ribi

To je velik idealist in sanjač, včasih se ogreva tudi za utopistične rešitve sveta. V svojih idejah je izjemno izviren, žal pa so njegove zamisli pogosto veliko pred njegovim časom in razmerami. Včasih je zaradi tega po krivici nerazumljen.

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave