Preden kontaktirate osebo iz preteklosti, razmislite o teh 3 stvareh

Preden kontaktirate osebo iz preteklosti, razmislite o teh 3 stvareh (foto: Profimedia) Profimedia
13. 6. 2021

Kadar ste ranjeni in osamljeni, je to, da želite seči po ljudeh iz preteklosti, pogost in naraven odziv.

Še posebej, če imate s kom neporavnane račune, sploh pa v trenutnem obdobju retrogradnega Merkurja, je to pogosto dogaja. Ali boste kontaktirali to osebo je izključno vaša odločitev. In ni nujno slabo poskusiti – v večini primerov je »Ups« boljši kot »Kaj če ... ?« Ne glede na rezultat se boste zagotovo nekaj naučili. Mogoče boste spoznali neprijetno resnico, a vam bo na takšen ali drugačen način tudi pomagala.

 
A preden napišete tisti SMS, e-pošto, ali dvignete telefon, menim, da je treba razmisliti o naslednjih treh stvareh.

1. Zakaj se obračate na to osebo? Kaj v resnici stoji za vašim impulzom?


Če to počnete samo za to, da odstranite del svoje osamljenosti, premislite še enkrat.

Če se je odnos z osebo, o kateri razmišljate, v preteklosti zlomil, tam verjetno še vedno tiči nekaj ranjenega. Zanje in za vas. Kontakt bo ponovno odprl to rano.

Koristi navezovanja stikov morajo odtehtati morebitno škodo, ki jo povzroči to početje. To se lahko zgodi le, če osebo resnično pogrešate. Skratka, ta oseba in odnos morata biti vredni bolečine, ki bi lahko na začetku nastala zaradi pogovora z njo.

Iskreno se vprašajte, ali res želite govoriti s to osebo? Ali jo resnično pogrešate, ali pogrešate le povezavo, ki ste jo nekoč imeli z njo? Ste v resnici samo osamljeni?

Vaša osamljenost bo minila. Občutek samote je le začasen, sčasoma se bo zmanjšal in zbledel. Takrat pa bo morda zbledela tudi vaša potreba po tej osebi.

Zavedanje, da ste osamljeni, je dober prvi korak. Temeljno je tudi zavedanje, da določene osebe v resnici ne pogrešate, temveč pogrešate družbo nasploh – in na tem je treba graditi in začeti vzpostavljati zdrave odnose.

Če pa ste resno razmišljali o tej osebi in ugotovili, da jo resnično pogrešate in čutite, da bi jo resnično radli slišali, potem morate razmisliti še o nečem...

Nadaljevanje preberite TUKAJ.

Priporočamo