Alya gre prevečkrat z glavo skozi zid

Alya gre prevečkrat z glavo skozi zid (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
31. 3. 2015

Drzna Alya trmasto vztraja pri kakovostni glasbi in privlačni javni podobi, ki jo je zgradila s premišljenostjo in trudom. Poglejmo, kaj o tem in vsem drugem pove njen rojstni horoskop.

Za Alyo je glasba nekakšna odrešitev. Je kanal, prek katerega lahko spregovori o svojih čustvih, strahovih in frustracijah ter se znebi odvečne energije, ki se zelo hitro kopiči v njej. Njeno nemirno Sonce v Dvojčku je v močni konjunkciji z Marsom, kar kaže na to, da je v svojem bistvu energična, aktivna, dinamična in nikoli pri miru. Z močno skupino planetov v Strelcu, ki stojijo nasproti Soncu in Marsu, se vedno počuti izzvana in poskuša ves čas napredovati. Zagotovo ne bo nikoli zaspala na lovorikah ali se predala lenarjenju, temveč bo vedno iskala nove ideje, projekte in dosežke.

Podjetna in ambiciozna

Je zelo razgledana in poučena glede vsega, kar jo zanima. Čeprav je njena energija načeloma precej razpršena, jo zna usmeriti v eno samo področje, če se tako odloči. Merkur v Biku v njeni prvi astrološki hiši jo je namreč obdaril z vztrajnostjo, podjetnostjo, ambicioznostjo in voljo do tistega dela, ki jo zanima. Obenem je zaradi ascendenta v biku odločena poudariti svojo karizmo in se osredotočiti na kakovost svojih nastopov. Glede na to, da je vladar njenega rojstnega horoskopa Venera, Alya čuti močno potrebo po estetskem in kreativnem izražanju.

Nič čudnega torej, da veliko pozornosti posveča svoji javni podobi oziroma videzu, saj se dobro zaveda, da je tovrstna prepoznavnost pomemben del njene glasbene kariere. Obenem jo ustvarjalno delo zelo veseli in je polna idej, kako izboljšati svojo podobo. Lastna kolekcija nakita in modnih dodatkov je povsem logičen podaljšek njenega ustvarjanja in podjetniške žilice, ki ji jo prinaša Merkur v Biku.

Prevečkrat trmasta

Jupiter in Uran v konjunkciji v Strelcu spet poudarjata njeno ustvarjalno naravo in vsestransko nadarjenost, obenem pa namigujeta na to, da se Alya prevečkrat trmasto zažene z glavo skozi zid. Najverjetneje se je sčasoma naučila, da je bolje malce bolj premišljeno delovati in se tako izogniti marsikateri negativni izkušnji, če že ne polomiji. V tem smislu je pomembno, da se obda s prijatelji oziroma svetovalci, ki ji znajo dopovedati, kdaj nima prav in kdaj bi bilo bolje delovati drugače.

Zaradi Sonca in Marsa, ki stojita točno nasproti omenjene konjunkcije med Jupitrom in Uranom, ima Alya zelo velik ego, ki najverjetneje ne popušča tako zlahka in se ne ukloni mnenju drugih. To je ena izmed lekcij, ki jih mora Alya v tem življenju predelati in se naučiti, da lahko s pomočjo drugih doseže še večje uspehe, kot bi jih, če bi se zanašala samo na svoje mnenje in odločitve.

V ljubezni ji hitro postane dolgčas

Zaradi močne spremenljive energije (dvojček in strelec, v katerih ima največ planetov, sta spremenljivi znamenji) in posledičnega nemira in notranjega ravnovesja ji svetujemo, da poskuša s katero izmed sprostitvenih tehnik umiriti svoje misli in se osredotočiti na notranji jaz. Alya ima namreč zelo močan duhovni potencial, s katerim lahko razširi svoj notranji svet in utrdi notranji mir. S širjenjem duhovne zavesti bo Alya spoznala veliko novega o sebi in se lažje učila iz svojih preteklih napak, obenem pa se bo s tem izboljšala tudi njena ustvarjalna žilica, saj bo sposobna kanalizirati več kreativnih informacij iz drugih dimenzij in bo njen ustvarjalni proces s tem veliko lažje stekel.

Zaradi močne osme hiše, ki govori predvsem o naši intimi, intimnih partnerstvih, duhovnih izkušnjah in lekcijah, ki jih doživimo, da utrdimo kožo, se Alya zelo dobro pozna in se zaveda svojih močnih čustev. Ničesar, česar se loti v življenju, ne počne na pol, saj vsak projekt, ki se mu posveti, temelji na močni čustveni navezanosti in želji, da ga uresniči. Tudi v ljubezni je zelo intenzivna in trdna. Ko se zaljubi, je to to, res pa je, da ji mora partner dati dovolj intelektualnega, čustvenega in duhovnega materiala, da lahko skupaj rasteta in razvijata svoji osebnosti.

V nasprotnem primeru ji lahko hitro postane dolgčas, njena intenzivna čustva pa zamrejo. Ker se mora tako v svojem poklicu kot v ljubezni počutiti 'živo', je nujno, da ne ljubezenski odnos ne projekti, s katerimi se ukvarja, ne zapadejo v rutino, temveč vedno vsebujejo dovolj možnosti napredovanja in živahne iskrice, da se Alyi zdi smiselno nadaljevati po začrtani poti.

Zavetnica živali

Venera v Raku v 4. hiši poudarja njeno občutljivo in čustveno naravo ter močno navezanost na družino ali na enega od staršev. Harmoničen aspekt med Venero in Merkurjem kaže na njeno sposobnost prelivanja čustev in ljubezenskih doživetij v njene pesmi, kar ji ponuja določeno energetsko očiščenje in zadovoljstvo; kvadrat med Venero ter Plutonom in Saturnom v 6. hiši po drugi strani govori o tem, da jo zelo prizadenejo krivice in da je v tem smislu pripravljena tudi sama nekaj narediti za boljši svet.

Tu se skriva tudi njena močna navezanost na živali in naravo. Alya je najbrž goreča okoljevarstvenica in zagovornica pravic živali, ki želi s svojim zgledom in priljubljenostjo na to opozoriti tudi širšo javnost. Na tem področju bi lahko še razširila svojo dejavnost, saj bi ji to dalo veliko zadoščenje in obenem utrdilo njeno človekoljubno in podjetniško žilico.

Alyin horoskop v splošnem priča o ženski, ki se ne boji pokazati svoje želje po drugačnosti, izkoristiti svojih ustvarjalnih sposobnosti in se učiti na svojih napakah. Pri tem jo žene njena želja po napredovanju ter izboljšanju same sebe in sveta, ki jo obdaja. Zrelost in modrost, ki ju s tem pridobiva, pa sta zanjo darilo, ki ga bo tudi v prihodnje znala izkoristiti tako v zasebnem življenju kot v glasbeni karieri.

Priporočamo