Preverite, kateri pravljični lik ste glede na horoskopski znak

Preverite, kateri pravljični lik ste glede na horoskopski znak (foto: Unsplash/ Khamkéo Vilaysing) Unsplash/ Khamkéo Vilaysing
21. 11. 2021

To pa je zanimivo, kajne? Morda vas kaj preseneti!

OVEN - RDEČA KAPICA

Ko je veselo poskakovala po gozdni poti, je pred njo nenadoma skočil veliki volk. Prav nič se ga ni prestrašila, saj še nikoli ni srečala nobenega volka in ni vedela, s kakšno krvoločno zverjo ima opravka. Ostala je pogumna in zbrana kot pripadniki ovna, ki se v življenju ne ustrašijo ničesar.

BIK - GULIVER

Guliver pade v ujetništvo pritlikavcev v Liliputu. Pritlikavci ga zvežejo, a pozneje spoznajo, da ni slab, zato ga kmalu izpustijo iz ujetništva in sprejmejo medse. Za zahvalo jih Guliver brani pred sovražniki. Tudi bik je oseba, ki se mora v življenju večkrat dokazovati, ko je sprejet, pa velja za dobrosrčnega.

DVOJČKA - PIKA NOGAVIČKA

Pika je bila neobičajno pametna in močna deklica in zelo dobro je skrbela zase, kot zna to storiti tudi vsaka dvojčica. Pika ni imela nikogar, ki bi jo naučil lepega vedenja, ker sta njena mama angel in oče kralj domorodcev.

RAK - SNEGULJČICA

Sneguljčica si je zelo želela sočnega sadeža, in ko je videla kmetico, kako je slastno ugriznila v svoj del, se ni mogla upreti. Odprla je vrata in vzela zastrupljeno polovico, kot bi to storila radovedna in ustrežljiva rakica, ki izraža nežnost in toplino. Princ je svojim služabnikom ukazal, naj odnesejo Sneguljčico na dvor.

LEV - OBUTI MAČEK

Nekoč davno je živel mladenič, čigar edina lastnina je bil maček. Najprej ni vedel, kako naj si pomaga s takšno zapuščino svojega očeta, ampak kmalu se je izkazalo, da je maček spreten lovec in izjemno premeten. Tudi lev se bo vedno potrudil, da bo poskrbel zase ter da bo znal kar najbolje izkoristiti, kar mu je dano.

DEVICA - PEPELKA

Takoj po poroki je mačeha začela kazati svoj pravi obraz. Ni dobro prenašala vrlin svoje pastorke, saj sta bili ob njej njeni hčeri videti zahrbtni ter hinavski. Pepelki je zato nalagala najtežja in najbolj umazana dela. A kljub umazanim oblekam je svoji novi sestri stokrat prekašala po lepoti. Tega ji seveda nista pozabili zameriti.

TEHTNICA - TRNULJČICA

Ko se je kralju in kraljici rodila dolgo pričakovana hči, so bile na banket ob njenem rojstvu povabljene dobre vile. Zlobna vila pa ni dobila povabila, zato je deklico uročila in dejala, da se bo zbodla s šivanko in na mestu umrla. Končno je do starega stolpa, v katerem je spala Trnuljčica, prispel princ. Ko jo je zagledal, je tako osupnil nad njeno lepoto, da se je sklonil k njej in jo poljubil.

ŠKORPIJON - MUCA COPATARICA

Otroci nekega jutra ne najdejo svojih copat. Zvečer jih niso pospravili, zato jih je odnesla muca. Otroci se bosi odpravijo v gozd, da bi jo poiskali. Sredi gozda nato le najdejo belo hišico z rdečo streho, na vratih pa napis Muca Copatarica. Tam je vladal strog red. Copate so bile v ravni vrsti zložene na polici, oprane in zakrpane.

STRELEC - PETER PAN

Zgodba o Petru Panu, dečku, ki hoče za vedno ostati mlad, je zagotovo ena izmed najbolj čarobnih in tudi simbolno izred­no zanimivih zgodb o odraščanju, sprejemanju odgovornosti in spoznavanju novih občutkov. Kot Peter je tudi strelec oseba, ki želi večno uživati v mladosti in vitalnosti, ne glede na leta.

KOZOROG - ALADIN

Ko je Aladin odrasel, se je zaljubil v cesarjevo hčerko. Mamo je prepričal, da je k cesarju nesla dragulje in ga prosila, naj dovoli, da se princeska poroči z Aladinom. Cesar je rekel, da bo dovolil poroko, če mu Aladin do naslednjega jutra na cesarjevem polju sezida najlepši grad. Aladin je duhu naročil, naj sezida grad. Zjutraj je sredi polja stal prekrasen grad, nad katerim je bila navdušena tudi princeska.

VODNAR - OSTRŽEK

Ostržek je po naravi in značaju zelo vesel in navihan fant, ki rad odkriva nove stvari, kot je nad njimi navdušen tudi vsak vodnar. A ko se znajde v težavah in se poskuša po najlažji poti rešiti iz njih, se zlaže in pri tem se mu poveča nos. To je njegova slabost, saj se ne more zlagati, ne da bi drugi to vedeli, in še nos mu ostane v taki velikosti, na katero je zrasel.

RIBI - DEKLICA Z VŽIGALICAMI

Deklica je bila utrujena in prezebla, zato se je hotela za trenutek odpočiti. Sedla je v kotiček med dvema hišama in premrzle nožice tesno privila k sebi. Strašno jo je zeblo, a si ni upala domov, saj tega dne ni prodala niti ene škatlice vžigalic, zaradi česar bi jo oče doma gotovo natepel. Tudi ribica je prestrašena in nesamozavestna.

Priporočamo