Primož Kozmus: "Marjan Ogorevc me je ogromno naučil!"

Primož Kozmus: "Marjan Ogorevc me je ogromno naučil!" (foto: Profimedia) Profimedia
13. 4. 2016

Naš najboljši slovenski altet, zlati olimpijonik in svetovni prvak v metu kladiva, ki je v svoji karieri prejel že toliko medalj, da jih je tudi sam prenehal šteti, je za revijo Sensa spregovoril tudi o svojem duhovnem pristopu k športu.

Primož Kozmus, ki je konec leta 2015 zaključil svojo športno kariero in se posvetil novim projektom, pa sicer še vedno ostaja vpet v šport, saj vodi Atletsko društvo Primoža Kozmusa Senovo. Njegov fokus je sedaj v razvijanju centra, treniranju mladih in vodenju hostla v Brestanici, ki ga vodita skupaj z ženo Majo.

Marjan Ogorevc ga je ogromno naučil!

Primož je od samega začetka atletike sodeloval z Marjanom Ogorevcom, ki je bil sprva njegov trener, nato pa bioterapevt. Na Olimpijskih igrah v Pekingu 2008 je bil Ogorevc tudi prvi uradni bioterapevt v olimpijski ekipi pri nas. Za časa sodelovanja z njim je Primož osvojil tako zlato olimpijsko medaljo kot tudi naslov svetovnega prvaka ter druge uspehe.

"Ko sem delal z Marjanom Ogorevcem, sem bit zelo vpet v duhovne prakse, takrat je bilo to vodilo. Dobro je bilo in ogromno me je naučil," se spominja sodelovanja z znanim slovenskim bioenergetikom. Poleg vsakodnevnih fizičnih treningov se je veliko posvečal tudi meditativnim veščinam in treniral svoj duh. "Ključ duhovnega pristopa je razvijanje potencialov v polnosti. Drugače, kakor s celovitim pristopom, se ne moreš razviti v polnosti. Vsi najboljši športniki zavestno delajo na duhovnem razvoju sebe, da se prebijejo skozi svoje potenciale, ali pa imajo to v sebi nezavedno. Sami smo delali po sistemu rusa Bondarchuka, ki temelji na tem, da ni vse le v fizisu. Vsaka stvar ima svoj bioritem in mi ta bioritem prilagodimo na tekmo."

Preberite več na Sensa.si

Priporočamo