Razlaga sanj: Beg pred zasledovalcem je znamenje, da se izogibate težavam!

Razlaga sanj: Beg pred zasledovalcem je znamenje, da se izogibate težavam! (foto: profimedia) profimedia
15. 4. 2020

Na seznamu pogostih sanj je tudi mučen beg pred zasledovalci. Lovi vas oseba, žival, pošast ali kak neznan lik, ki vas želi poškodovati, morda celo ubiti.

Nagonski odgovor na nevarnost je boj ali beg; izdelate si kak načrt in skušate prelisičiti napadalca, ali pa se skrijete in počakate, da nevarnost mine. Sanje, da vas nekdo preganja, navadno izhajajo iz občutka tesnobe v budnem stanju. Kaj vse lahko pomenijo take sanje?

Izogibanje

Sanje vas opozarjajo, da se izogibate nekaterim težavam v življenju. Dogajanje v sanjah kaže, kako se odzivate na pritiske in kako se soočate s strahovi, stresom in težavnimi okoliščinami. Namesto, da bi iskali rešitve, težite k umiku in se raje izogibate problemom, namesto, da bi ukrepali in jih razrešili.

Ozek pogled

Gre lahko tudi za vašo zaprtost, molčečnost in prepričanost, da imate vedno prav. Zavračate drugačne poglede in zamisli, nikomur, ki misli drugače kot vi, niti ne prisluhnete.

Beg od sebe

Zasledovalec, ki vas preganja, ste lahko tudi vi oziroma del vaše osebnosti. Morda v sebi zatirate ali zavračate določena čustva in poteze vašega značaja. Jeza, ljubosumje, strah in celo ljubezen se lahko v sanjah odražajo kot grožnja, vi pa preslikavate ta čustva v neznanega preganjalca.

Strah

Beg pred zasledovalcem lahko predstavlja tudi vaš resnični strah pred napadom. Takšne sanje so bolj pogoste pri ženskah, še zlasti če se počutijo ranljive v svojem okolju. Navsezadnje zadošča, da vklopite radio ali televizijo in že vas zasujejo številne zgodbe o nasilju in spolnih napadih, informacije pa spodbudijo strah.

Ko preganjate vi

Ko vi prevzamete vlogo zasledovalca, sta možni dve razlagi:

Postavili ste si visok cilj in se vneto zagnali, da ga boste dosegli. Merite na nekaj ali nekoga, kar si močno želite.

Zavedate se, da na nekem področju svojega življenja zaostajate in morate nadoknaditi zaostanek, da bi ujeli druge.

Sklepne misli

Za razumevanje sanj se najprej vprašajte, kdo se podi za vami in od česa bežite. Obrnite se in se soočite z zasledovalcem ter poskusite izvedeti, zakaj vas lovi.

Upoštevajte tudi razdaljo med vama, dala vam odgovor, kako pereč je vaš problem. Če je preganjalec hitrejši in zmanjšuje razdaljo, je težava resna in se ne bo sama od sebe razblinila. Morali se boste soočiti z njo, poiskati rešitev in ukrepati. V nasprotnem primeru, ko zasledovalec čedalje bolj zaostaja, je vaša težava že na izhodnih vratih. Bledi in bo kmalu izginila.

Vir: dream moods