Razlaga sanj: Bizarne sanje o službi razkrivajo podzavestna sporočila!

Razlaga sanj: Bizarne sanje o službi razkrivajo podzavestna sporočila! (foto: profimedia) profimedia
21. 8. 2020

V pisarno ste vstopili goli, na sestanku ste nenadoma začeli govoriti po francosko. Take in podobne zgodbe se zdijo, kot bi hotele le zapolniti čas med spanjem. Ali res?

Avtorica sanjske knjige za 21. stoletje Kelly Sullivan Walden pravi, da ne. Podzavest v resnici izrablja sanje za prenašanje pomembnih sporočil. Sanje torej zapolnijo vrzel med podzavestnim in zavestnim umom. »Podzavest uporablja 88 odstotkov uma, zavest 12 odstotkov,« je zatrdila Kelly Sullivan Walden.

Delimo si skupne teme sanj, ki imajo določen pomen, moramo pa si vzeti čas in razvozlati njihov pomen. Tokratna tema nam ponuja nekaj vpogleda v sanje o delu in delovnem mestu.

Pozabljeno opravilo

Ko v sanjah pozabite na pomemben sestanek, ali vam iz glave uide nekaj, kar bi morali opraviti za stranko, pomeni, da vas skrbi, da nadrejeni preizkušajo vaše sposobnosti. »Zdi se, da se tovrstne sanje pojavljalo le pri ljudeh, ki so marljivi, uspešni in zagnani. Doslej še nobeden od lenuhov ni poročal o takšnih sanjskih zadregah,« je poročala Waldnova.

Ko vas v sanjah skrbi, da ne boste zmogli najti poslovnih rešitev, navadno pomeni , da jih boste. Podzavest vam sporoča, da se skrbno pripravite. Sanje so neprijetne in puščajo rahlo sled strahu, a jih obrnite drugače. Sestavite seznam tistih opravil, ki vam gredo dobro od rok, kar bo podzavest razumela in vam odgovorila, da ni razloga za skrb. Potem boste sanjali kaj drugega, bolj prijetnega.

Vsakodnevne naloge

Če sanjate, da ste na delovnem mestu in opravljate svoj posel, pomeni, da vam je delo nadvse pomembno. O tem pogosto sanjajo podjetniki in vodilni delavci, sanje pa jim z opozorili pomagajo, da se še izboljšajo pri svojem delu. Z izkušnjami se krepi znanje, z znanjem se krepi samozavest. Pred zahtevno nalogo si zapišite, kaj vse morate urediti, tako da bo podzavest zadovoljna in se boste pred pomembnim dnem dobro spočili.

»Iz takih sanj lahko izvlečete tudi navdih. Bodite pozorni na bizarne podobe. Če se na primer v vašo pisarno pripelje povodni konj na rolerjih, ali se vam pojavi kak drug nemogoč prizor, lahko v tem poiščete ključ do še večje uspešnosti. Pomislite, na kak način bi vam sanje lahko pomagale,« je pojasnila Waldnova.

Letenje po pisarni

»Kadar v sanjah letite po pisarni, gre za uspeh. Krožite nad tlemi in nad težavami, kar pomeni neke vrste mojstrstvo. Ne spreglejte takih sanj. Po njih meditirajte, vtisnite si v spomin, kako prijetno ste se počutili v zraku. Kakršna koli zadrega ali negotovost, ki bi vas pozneje mučila, bo hitro izpuhtela, ko si boste priklicali spomin na letenje. Morda se boste celo počutili kot človek z nadnaravno močjo,« je sanje o letenju na delovnem mestu razložila Kelly Sullivan Walden.

Goli v službi

Waldnova pravi, da sanje, ko se v službi pojavite brez obleke, simbolizirajo občutek, da ste se razkrili: »Morda se bojite, da ste povedali več, kot bi smeli, ali pa ste zaskrbljeni, ker čakate odgovor na zahtevo ali predlog. Pomeni pa lahko tudi, da ste nepripravljeni na delovno nalogo.«

Sanje o sodelavcih

Ko sanjate sodelavca, se podzavestno povezujete z njegovimi lastnostmi. Skozi dogajanje v sanjah izražate sebe. Waldnova pravi, da so sanje o nadrejenem vaša povezava z njegovim delom, z njegovo močjo odločanja in z avtoriteto.

Vselej, ko sanjate o sodelavcih, se vprašajte, katere njihove lastnosti cenite. So vestni, ustvarjalni, zabavni? Prvi trije pridevniki, ki vam padejo na misel ob opisu sodelavca, primerjajte s sabo. Podzavest vam sporoča, da si želite imeti te lastnosti bolj izražene.

Pomnjenje sanj

Vsako noč lahko odsanjamo do devet zgodbic. Ni si treba zapomniti vseh, čim več pa si jih zapomnite, več koristi boste imeli. Lažje jih boste ohranili v spominu, če boste za trenutek obležali pri miru in ne boste takoj posegli po telefonu ali uri. Ob prebujanju namreč sanje polzijo iz spomina, zato počakajte trenutek, obnovite sanjske podobe in si jih zapišite, preden vstanete iz postelje. Šele potem preverite, če vas na telefonu čaka kakšno sporočilo.

»Ne premaknite nobene mišice, dokler v mislih ne obnovite sanj. Lahko tudi večkrat. Druga možnost je, da sanje z nekom delite. Za nameček se pomen sanj pogosto izlušči, ko besede zazvenijo v ušesih. Na taka način lahko dobite veliko informacij in prepoznate sporočilo,« je svetovala Waldnova.

Ponavljajoče sanje

Kadar se vam sanje ponavljajo, gre za pomembno sporočilo. »Ponavljajoče sanje so kot kozmični fluorescentni označevalec besed na papirju. Ali kot pismonoša, ki vam pušča listke, da prevzamete pošto. Ne ignorirajte ga, gre za neopravljeno delo, za nekaj, kar skušate pomesti pod preprogo. Sprejmite sporočilo, opravite, kar morate, in se premaknite naprej,« je poudarila Kelly Sullivan Walden.

Vir: Fast Company