Razlaga sanj: Hiša je znamenje podzavestnega dojemanja samega sebe!

Razlaga sanj: Hiša je znamenje podzavestnega dojemanja samega sebe! (foto: profimedia) profimedia
6. 3. 2019

Hiša v sanjah je simbolična preslikava, kako sanjalec občuti sam sebe. Ne glede na druge podobe in dogodke v sanjah je treba hišo obravnavati kot nezavedno izražanje občutka osebne identitete.

To velja za vse tipe domovanj od hiše do stanovanja, hotelske sobe, prikolice in brunarice li hiše na drevesu, skratka za vse bivalne prostore, ki jih v domišljiji lahko povežemo s pojmom doma in bivanja. Pogled na hišo ali dom pa ima poseben pomen. Sprednji del hiše se povezuje z osebnostjo, delom vašega značaja, ki ga kažete svetu. Zadnja stran je zasebna in skrita, notranji prostori pa zrcalijo različne, po predalčkih razdeljene dele vaše osebnosti. Stranski pogled ali alternativni koti so povezani z vašo izbiro, kako se predstavljate v okolju, in sicer na omejen, delen ali netočen način.

Pri razlagi sanj igrajo ključno vlogo velikost, slog, stanje in razkošje hiše. Upoštevati je treba tako občutke, ki vam jih vzbuja hiša v sanjah, kot tisto, kar vam pride na misel, ko budni primerjate sanjsko hišo z resnično. Ne glede na pomen, ki ga razberete iz sanj, morate vse razlagati kot odsev nezavednega izražanja samih sebe.

Dvorec v naravnem merilu nakazuje občutek, da si lahko privoščite več obilja. To lahko razkrije tudi raven neprimerne grandioznosti, odvisne od vašega resničnega statusa v družbi. Nasprotno pa lahko resnično življenje, ki vas v tistem trenutku sili k finančnim rezom in omejitvam, prikliče sanjsko sliko skromne hiše, bolj podobne revni bajti kot pravemu domu. Toda, iste podobe s skromno kolibo bi lahko bile tudi znamenje ponižnosti, ki se razrašča v vaši notranjosti.

Nova hiša lahko pomeni, da je na obzorju (ali da bi moralo biti) novo dojemanje samega sebe, starejši razpadajoči objekt pa ponazarja vaša čustva, skladna s tistim, kar vidite. Prizidek kaže, da boste pridobili na osebni ravni, goreča hiša pa napoveduje veliko in močno osebno preobrazbo. V razlago vseh podob, ki vam jih zavrtijo sanje, je vedno treba vključiti vaša osebna čustva do sebe v času, ko se sanje pojavijo.

Če sanjate dom iz vaše preteklosti, pomeni, da danes gledate nase kot na osebo, ki je neposredni »rezultat« tistega, kar se je dogajalo takrat. To se lahko nanaša na dogodke v okolju, povezane z domom in ljudmi v njem, prav tako pa tudi na razvojna vprašanja, povezana z vašo starostjo v tistem času.

Vir: dr. Michael Lennox