Razlaga sanj: Iztrebki povedo, ali se znate znebiti bremen!

Razlaga sanj: Iztrebki povedo, ali se znate znebiti bremen! (foto: profimedia) profimedia
18. 4. 2021

Marsikoga preseneti, ko v sanjah opravlja osnovne človekove funkcije, a so te sanje pravzaprav zelo pogoste. Sanje o fekalijah govorijo o vaši (ne)sposobnosti, da se znebite psiholoških pritiskov.

Gre za misli in spomine, ki vas obremenjujejo ter vam grenijo vsakdanje življenje. Mala in velika potreba imata podoben pomen, a je med njima vseeno nekaj razlik.

Praznjenje črevesja

Osnovni pomen praznjenja črevesja je odprava negativnih misli. Blato je lahko znamenje, da ste se znebili nečesa, kar vam je predstavljalo veliko psihološko breme. Primer: Moški je sanjal, da sedi na stranišču in se pogovarja s terapevtom, medtem ko izloča velike količine blata. Počutil se je nadvse neprijetno, da si je praznil črevo ob terapevtovih pogledih. V budnem stanju pa je tik pred temi sanjami pri resničnem terapevtu prišel do točke, ko se je čustveno odprl in se rešil negativnih energij. Ta primer je tradicionalna ilustracija, kako je mogoče razumeti take sanje. Moški je namreč dolgo razmišljal o ločitvi. Svojih misli ni mogel zaupati nikomur, neprijetna mu je bila že misel, da bi komu razkril svojo dilemo. V sanjah je bila njegova zadrega prikazana na zelo neprijeten način.

Sanje, ko opravljate veliko (ali malo) potrebo in sedite na školjki so pogoste. Lokacija stranišča je namig, kje so vaši problemi – na delovnem mestu, doma ali kje drugje. Sanjske podobe pa so znamenje, da se morate znebiti bremena in negativnih čustev.

Prenesti »svoje sranje na drugega«

Zanesljivo poznate najmanj eno od oseb, za katere pravijo, da prenašajo svoje težave (ali svoje »sranje«) na drugega. V sanjah je tako dejanje lahko neposredno, v življenju je simbolno in velja za ljudi, ki ne znajo nositi svojih bremen. S psihološkega zornega kota so to osebe, ki projicirajo lastne skrbi in negativne okoliščine na druge. Pripisujejo jim lastnosti, ki jih sploh nimajo, predvsem zato, ker jih imajo sami, a si tega ne zmorejo priznati. Namesto da bi se soočili s sabo, se nenehno pritožujejo ter obtožujejo druge, češ da so arogantni in nadležni. Toda, arogantni in nadležni niso drugi, temveč oni sami. Kadar v sanjah svoje blato prenesete ali pomažete na nekoga drugega, vam sanje sporočajo, da ste vi takšna oseba – sami sebi greste na živce, svoje lastnosti, ki jih ne marate, pa pripenjate drugim.

Poplava

Poplavljeno stranišče v sanjah lahko ponazarja, da ste povsem na robu in tik pred eksplozijo negativnih misli ali negativne metalne energije. Hitro ukrepajte in se v vaše dobro potrudite, da se čim prej znebite škodljivih misli.

Vir: michael r olsen