Razlaga sanj: Kri je znamenje vitalnosti in energije!

Razlaga sanj: Kri je znamenje vitalnosti in energije! (foto: profimedia) profimedia
1. 3. 2019

Kri je vir življenjske sile in energije ter sreče, sanje o krvi pa predstavljajo tako vitalnost in energijo kot njihovo izgubo. Posamezne podobe iz sanj vam lahko razkrijejo moč nekaterih aspektov vašega življenja. 

Hkrati lahko simbolizirajo izgubo moči na določenih področjih. Kri lahko ponazarja tudi zvestobo in ljubezen, strast in globoka čustva, a tudi razočaranje. Sanje o krvi v telesu so znamenje energije in moči, ko pa kri teče skozi žile, gre za opozorilo o slabem zdravju. Kri lahko predstavlja globoko ljubezen, prav tako pa tudi bolečine ali prizadetost, ki so jo povzročili dogodki ali ljudje.

Kri v sanjah pomeni tudi čiščenje in slovo od starega, da bi naredili prostor za novo. Sanje lahko kažejo na potrebo po soočanju z vašimi strahovi, kri je tudi simbol plodnosti, lahko kaže tudi vašo energijo in podedovane lastnosti.

Pomen in razlaga

Prekriti ste s krvjo

Ko ste v sanjah prekriti s krvjo, to ni dobra novica; kaže na konflikt v ljubezenskem razmerju ali v odnosu z nekom iz vašega družabnega okolja. Morda pomeni tudi občutek, da ste nekaj izgubili.

Sanje so lahko tudi naznanilo pomembne, a nepričakovane novice od nekoga, ki vam je blizu.

Nekdo drug je prekrit s krvjo

Kadar je s krvjo oblita druga oseba, bi sanje lahko pomenile prepir ali spor s prijateljem ali znancem, s katerim preživite veliko časa.

Množica prekrita s krvjo

Zelo slaba napoved, ki opozarja na bližnje zdravstvene težave ali bolezni nekoga, ki vam veliko pomeni.

Ustaviti krvavitev

Ko se trudite, da bi ustavili kri, ki mezi iz rane, gre za hrepenenje po nedavno umrli osebi. Očitno jo zelo pogrešate in za njo žalujete tudi v sanjah.

Izguba krvi

Odtekanje krvi iz vašega telesa simbolizira vašo osamljenost in posledično depresijo, ko pa kri odteka nekomu drugemu, sanje nakazujejo na poslabšanje odnosov s to osebo. Vzrok za slabše odnose je vaša sebičnost. Morda mu nočete stati ob strani in mu pomagati.

Polna hiša krvi

Stanovanje ali hiša, preplavljena s krvjo, kri pa se v prostore zliva z vseh strani, je dobro znamenje za vaše delo in načrte, ki jih boste uspešno pripeljali do konca. Včasih take sanje pomenijo prirastek v družini ali napoved obdobja veselja in sreče.

Plavati v krvi

Plavanje v bazenu s krvjo je napoved izjemnih in presenetljivih dogodkov v bližnji prihodnosti.

Voda in kri

Na prvi pogled povezava vode in krvi ni obetavna, a velja nasprotno; ko se iz umivalnika preliva voda in na notranji strani lavaboja pušča krvave sledi, vam sanje sporočajo, da ste sposobni uspešno izpeljati svoje načrte in doseči cilje.

Prelivanje krvi

V boju ste nekoga ranili in iz rane teče kri: sanje vas opominjajo na pomanjkanje odločnosti, na odrivanje težav, ki bi jih morali razrešiti. Podzavest vas skozi sanje vzpodbuja k večjemu zaupanju v lastne sposobnosti, saj imate vse, kar je potrebno, da se soočite z vsem, kar vam pride nasproti.

Vzeti si kri

Ko si v sanjah zapičite injekcijo v žilo in si odvzamete kri, dejanje napoveduje dvoje: v bližnji prihodnosti vas čaka nekaj izgub ali pa ste preutrujeni in izčrpani od dela.

Kri na rokah

Krvave roke so opozorilo – bodite bolj pozorni na tisto, kar trenutno delate, sicer naloge ne boste uspešno končali. Druga možnost je, da vas muči občutek krivde, tretja pa, da nekoga obsojate zaradi neprimernega obnašanja ali neopravljenega dela.

Krvavi madeži na obleki

Bodite pozorni na svoje sovražnike, kajti krvavi madeži na obleki napovedujejo, da vas bo nekdo od njih napadel, ali pa vam s spletkami preprečil uspešno izpeljati načrt. Morda se niti ne zavedate, da vam ti ljudje niso naklonjeni in niti ne pričakujete njihove sabotaže, s po sanjah sodeć so trdno odločeni, da vas uničijo.

Povsem drugačen pomen imajo sanje, ko vas oškropi kri neke osebe. Napovedujejo romantično zvezo s to osebo, kar vas bo nadvse osrečilo.

Kri na zemlji

Na obzorju je spor ali prepir z družinskimi člani ali prijatelji. Soočili se boste z veliko stisko.

Kri kaplja na zemljo

V tem primeru se lahko samo smejite, kajti kri, ki kaplja na zemljo, napoveduje, da se vam bo vse izšlo kot po maslu, zato vas v bližnji prihodnosti čaka neizmerna sreča.

Piti kri

Tudi pitje krvi je dobra napoved, vaši upi in želje bodo kmalu izpolnjeni. Žal ne vedno, če namreč pijete lastno kri, pomeni, da ste preveč obrnjeni vase in obsedeni s sabo. Ne menite se za druge ljudi in njihove želje, ne ganejo vas niti tisti, ki potrebujejo pomoč.

Lizati kri

Bodite previdni, kajti ko s kakšnega predmeta ližete kri, sanje napovedujejo nesrečo ali negativne posledice zaradi vaše malomarnosti, kar bi lahko pozneje obžalovali.

Čiščenje krvi

Sanje, ko skušate splahniti kri z vaše kože, opozarjajo, da ste ranljivi. Poslušate nasvete in mnenja drugih ljudi, ne da bi upoštevali svoje občutke in misli.

Pljuvati kri

Kadar vi ali kdo drug pljuva kri, gre za manjše zdravstvene težave, včasih pa le za utrujenost zaradi prekomernega dela.

Kri na telesu

Sledi krvi na vašem telesu govorijo o občutku sramu, povešate glavo zaradi neprimernega obnašanja. Včasih sanje pomenijo, da okrevate po poškodbi, ki ste si jo sami zadali.

Kri na posteljnini

Najbrž ste uganili, da te sanje pomenijo nezvestobo. Drži, sporočajo vam, da si je vaš partner privoščil afero, o kateri se vam niti ne sanja. Lahko tudi napovedujejo razvezo zaradi izdaje.

Krvavo meso

Ko v sanjah vidite ali jeste krvavo meso, je sporočilo povezano z ljubeznijo. Vaše razmerje se bo poglobilo, obeta se vam zaroka, poroka ali pa se bosta odločila za družino. Samskim ljudem sanje napovedujejo novega romantičnega partnerja, morebiti boste srečali celo tistega pravega za vse življenje.

Transfuzija

Kadar kri teče v vaše telo, pomeni, da ste se rešili pred nevarnostjo. Sanje vas lahko tudi obveščajo, da ste se naučili prilagajati oviram, ki vam pridejo nasproti.

V primeru da potrebujete transfuzijo, vas sanje svarijo pred težavami, še zlasti finančnimi. Morda je čas, da poiščete pomoč pri družinskih članih ali prijateljih in se znova postavite na lastne noge.

Izguba krvi

Izguba krvi je lahko povezana z izgubo ljubezni ali partnerja, lahko vam priporoča, da namenite več pozornosti svojemu duhovnemu življenju, morda pa vas opozarja na rahle živčne zlome ali na telesno in čustveno izčrpanost. Ko pa v sanjah kri izteka iz vaših žil in se telo prazni, nujno preverite, kaj se dogaja v vašem življenju. Nekdo ali nekaj namreč izsesava vašo moč, odločnost in energijo.

Vir: My Dream Symbolism