Razlaga sanj: Lasje so znamenje moči, čvrstosti in blaginje!

Razlaga sanj: Lasje so znamenje moči, čvrstosti in blaginje! (foto: profimedia) profimedia
14. 3. 2019

Lasje pripomorejo k dobremu videzu in posledično h krepkejši samozavesti človeka. V sanjah simbolizirajo moč in čvrstost, lahko so tudi znamenje znanja in misli ali blaginje in obilja.

Sanje o laseh govorijo tudi o moškosti, zapeljevanju, nečimrnosti, čutnosti in zdravju. Kratki lasje ponazarjajo zaupanja vredne in celovite ljudi, dolgi spolne užitke, sivi pa modrost in izkušnje.

Pomen in razlaga

Striči si lase. Striženje las ima več različnih pomenov:

  • večje spremembe v življenju;
  • izguba moči;
  • občutek, da vas nekdo nadzira, omejuje, cenzurira;
  • spremenjen način razmišljanja;
  • spremenjeni cilji in želje;
  • odpravo nekaterih škodljivih navad.

Nekdo vam striže lase. Pripravljeni ste, da se znebite nekaterih stvari v vašem življenju.

Vi nekomu strižete lase. Bojite se, da boste v nekih življenjskih okoliščinah izgubili nadzor.

Česanje in oblikovanje las. Ko si češete in oblikujete pričesko, sanje govorijo o spremembah. Pomenov je več:

  • na novo ocenjujete nekatere koncepte, ideje in način razmišljanja;
  • radi bi si bolje uredili svoje misli;
  • v pomembni zadevi skušate zajeti vse dejavnike in si ustvariti celovito mnenje;
  • skrb za zunanji videz in samopodobo.

Barvanje las. Potrebujete nasvet, povezan z vašo prihodnostjo.

Kodranje las. Kmalu boste premagali ovire, s katerimi se trenutno soočate. Če kodrate lase nekomu drugemu, pomeni, da vam bo ta oseba v bližnji prihodnosti na nek način pomagala.

Umivanje las. Vaše prizadevanje, da izpeljete neko zadevo, bo obrodilo sadove, umivanje las pa lahko pomeni tudi uspešno poslovno ali osebno razmerje.

Izpadanje las. Izpadanje las napoveduje izgubo. Sanje vam lahko sporočajo tudi, da se bo stopilo vaše zaupanje v lastne sposobnosti, ali da se boste počutili poražene, ker se vam bo zdelo, da niste kos položaju.

Lasje vam vidno rastejo. Ko vam lasje v sanjah vidno rastejo, boste v bližnji prihodnosti morali sprejeti pomembne odločitve. Sanje označujejo tudi okrepljeno samozavest.

Kadar divje rasti las ne morete nadzirati, vam sanje sporočajo, da ste pretirano arogantni in prevzetni.

Izguba las. Izguba las v sanjah je primeren trenutek, da pobrskate po svojem življenju in premislite, kaj vse vas pretirano obremenjuje. Morda vas skrbi, da se starate in boste z izgubo las izgubili osebno privlačnost, morda ste preveč zaskrbljeni zaradi svojega videza in bi radi ustavili staranje, morda vas muči bojazen, da izgubljate moč in ne boste dosegli zastavljenega cilja, ali pa se v vas razrašča občutek ranljivosti in šibkosti.

Dolgi lasje. Očitno vam gre dobro in sprejemate prave življenjske odločitve. Ste dobro organizirani in sproti rešujete nastale zaplete. Kadar so lasje tako dolgi, da vas motijo, vam sanje sporočajo, da vas vaše misli ovirajo v napredovanju. Morda preveč razmišljate in premalo ukrepate.

Striženje na izjemno kratko. Kadar vam postrižejo lase izjemno kratko in niste zadovoljni s pričesko, vas sanje opozarjajo na možne denarne izgube. Bodite pozorni, saj najbrž porabite več denarja, kot imate.

Sanje vas hkrati svarijo pred škodljivimi potezami; nujno spremenite svoje finančne navade, sicer se boste kmalu soočili z velikimi težavami.

Umazani lasje. Zdi se vam, da niste kaj prida vredni. Druga možnost je, da vas iz kakršnega koli razloga ocenjujejo drugi.

Črni lasje. Kadar sanjate nekoga s črnimi lasmi, vam sanje predstavljajo skrivnostno osebo.

Ko imate vi črne lase, ali pa si pobarvate lase na črno, vam podzavest sporoča, da ste čustveno zaprti in da skušate prikriti svoja občutke.

Zavozlani lasje. Zapleteni ali zavozlani lasje opozarjajo na čustveno zmešnjavo ali negotovost, povezano z dogodki v vašem življenju. Morda v tem trenutku niste sposobni pravilno misliti.

Prekriti z lasmi. Prva možnost: priporočilo, da na novo ocenite svoje cilje in po potrebi kakšnega spremenite, prilagodite. Druga možnost: nekdo vas skrbno varuje in ščiti.

Iti k frizerju. Ne bi vam škodilo, če bi spremenili svoj negativni pogled na življenje. Sanje vas opozarjajo, da je čas za drugačen pristop in obnašanje.

Vir: My Dream Symbolism