Razlaga sanj: Sanje o pokojnikih so pogosto dobro znamenje za sanjalca!

Razlaga sanj: Sanje o pokojnikih so pogosto dobro znamenje za sanjalca! (foto: profimedia) profimedia
13. 2. 2019

Mistiki trdijo, da so naše sanje lahko povezane z drugimi svetovi, nedostopnimi naši budni zavesti. Ni torej naključje, da so od antike naprej verjeli, da so sanje o umrlih pomembno znamenje, ki ga ne smemo prezreti.

Mrtvi pridejo v sanje s sporočilom, z nasvetom ali opozorilom, ki ga je treba razumeti, zato da bi se izognili nepotrebnim težavam in lastnim napakam.

Psihologi verjamejo, da so sanje o preminulih sorodnikih in prijateljih le manifestacija depresije ali občutka krivde, povezane s pokojnimi.

Pod drobnogled bomo postavili mistično stališče in skušali razumeti, katera sporočila nam lahko posredujejo ljudje, ki so živi le še v naših spominih in s katerimi lahko komuniciramo zgolj v sanjah. Sodobne sanjske knjige pogosto ne posvečajo dovolj pozornosti številnim pomembnim odtenkom, na primer kakšni so pokojniki v naših sanjah. Lahko ležijo v grobu, so živi in srečni, morda oživijo pred našimi očmi, ali pa se v sanjah niti ne spomnimo, da so že davno zapustili ta svet.

Razlaga sanj o mrtvih

  • Največkrat se domneva, da so sanje o pokojniku (z njim se pogovarjate, ga poslušate in prisluhnete njegovemu nasvetu ter se ravnate po njem) znamenje za nepričakovane novice ali spremembe v življenju.
  • Krščanske sanjske knjige včasih pojasnjujejo, da se takšne sanje pojavijo, ko duša pokojnega sorodnika ali prijatelja še ni našla miru. Svetujejo, da v takih primerih poskrbite za dodatne obrede.
  • Poganske razlage priporočajo, da prisluhnete sleherni besedi pokojnika in se tako izognete jezi bogov.
  • Sanje o mrtvih so seveda lahko zelo neprijetne, a pogosto tudi dobro znamenje.
  • V primeru ko umrli v sanjah znova oživi, to lahko pomeni vrnitev nečesa izgubljenega (denar, predmet, celo družbeni status).
  • Angleška sanjska knjiga obravnava mrtve kot napoved lepih družinskih dogodkov, kot so na primer poroka, rojstvo, nekaj veselega ali obetavnega. V neki knjigo je celo zapisano, da pokojni sorodnik, ki se v sanjah pojavi pred poroko, opozarja na nespametno zvezo. Take sanje napovedujejo nesrečen zakon in svarijo, da bo njun otrok slaboten in bolan.

Sanje o pokojnem sorodniku

Natančne razlage ni, vedno pa morate upoštevati številne zavajajoče dejavnike. Večina razlag, ki se nanašajo na mrtve sorodnike (zlasti starše), pa opozarja na težave. Včasih sanje, v katerih komunicirate s pokojnimi starši, pripomorejo k notranjemu miru, krepijo samozavest ter celo vplivajo na poslovni uspeh in družinsko blaginjo.

Na splošno naj ne bi bilo mogoče vplivati na sanje in priklicati ljubljene pokojnike. Če pa bi se vam to le posrečilo, bi bilo brez haska, kajti živi ne kličejo mrtvih, ampak se mrtvi odločajo, da bodo prišli.

Vir: Learning mind