Razlaga sanj: Nevihta je znamenje žalosti in svarilo pred depresijo!

Razlaga sanj: Nevihta je znamenje žalosti in svarilo pred depresijo! (foto: profimedia) profimedia
16. 1. 2021

Sanje o neurju so največkrat slabo znamenje, saj napovedujejo žalost in depresijo. Ali pa spor. Razlaga je odvisna od počutja v sanjah.

Pomembno je namreč, ali ste bili žalostni in prestrašeni ali kljub hudi uri srečni. Na razlago vpliva tudi, kje ste naleteli na nevihto; ste bila v prostoru ali na prostem, ste neurje opazovali od daleč ali ste se znašli v središču vremenske ujme in podobno. Svoje doda še intenzivnost nevihte. Kadar gre za blago varianto, bi lahko pomenilo, da bodo manjše težave v vašem življenju ali slabo razpoloženje hitro mimo. Močno neurje pa predstavlja vaš zatiran bes in jezo, ki se bosta v kratkem sprostila, ali bližnje konflikte in nemire. Ko udari še strela, lahko v budnem stanju pričakujete nekaj šokantnega ali nepričakovan vpogled v neko zadevo oziroma razsvetljenje. Grom, ki spremlja nevihto, bi lahko pritegnil vašo pozornost na nekaj pomembnega.

Sanje o nevihti so lahko tudi burne situacije v vašem življenju. Morda ste jezni, besni in zelo nemirni, morda ste vznemirjeni zaradi nečesa ali nekoga, ki vam je blizu. Včasih te sanje označujejo kaotične okoliščine, v katerih ste se znašli. Lahko so tudi posledica vaše negotovosti, zaradi katere vnaprej pričakujete neuspeh, lahko pa vas opozarjajo na nekatere nevarnosti in težave.

Bolj vzpodbudna je razlaga, da besnenje na nebu lahko pomeni tudi napredek, hitre spremembe ali uspešno napredovanje proti cilju, ne da bi se ozirali nazaj.

Druge možnosti:

  • kmalu bo vaše življenje zaznamovalo pomembno razmerje;
  • pred vami so veliki izzivi;
  • pomemben dogodek, ki bo vplival tako na vas kot na vašo družino;
  • opozorilo pred dogodki, ki bodo spravili v nevarnost vas ali koga od bližnjih;
  • nekaj, kar bi vas lahko uničilo;
  • včasih sanje preslikavajo vaše duševno stanje, predvsem depresijo in obup.

Pomen in razlaga

Pričakujete nevihto. Sanje obravnavajo vaše občutke in slutnjo, da bo prišlo do spora. Morda morate komu povedati nekaj neprijetnega in predvidevate buren odziv, mogoče celo prepir. Podzavest vam napoveduje pričakovane težave.

Nevihta se bliža. Ko od daleč opazujete nevihto, ki se bliža, sanje niso dobro znamenje. Sporočilo je povezano z vašim zdravjem. Kadar nevihta pojenja, preden pride do vas, gre za kratkotrajno bolezen brez dolgoročnih posledic.

Videti nevihto. Takšne sanje pomenijo izgubo, boj, šok ter podobne nepričakovane in katastrofalne razmere. Predstavljajo tudi potlačene strahove in čustva, občasno pa razvoj vaše duhovnosti. Lahko so tudi znamenje hitrih sprememb v vašem življenju.

Ste sredi nevihte. Ko se znajdete sredi nevihte, sanje pomenijo ovire in težave, povezane z delom ali poslovanjem. Lahko vam tudi sporočajo, da ste zaradi nesrečnih okoliščin zamudili dobro priložnost.

Nekdo drug je sredi nevihte. Sanje govorijo o bolečini in trpljenju te osebe, ali pa vam sporočajo, da lahko tej osebi pomagate premagati težave.

Našli ste zavetje pred nevihto. Očitno premorete dovolj potrpljenja, da se boste prebili skozi neprijetne in kaotične okoliščine. Ali pa čakate. da se bo oseba, polna gneva in jeze, umirila. Tretja možnost je sporočilo, da bo nekaj zapletov in težav v vašem življenju hitro minilo, četrta pa kaže na vašo zmožnost, da premagate vse ovire, ki se vam postavijo na pot.

Ujeti v nevihti. Ko sanjate, da vas je ujela nevihta, najsi bo na kopnem ali na morju, to napoveduje manjše težave, ki jih boste zlahka premagali.

Preživeti nevihto. Kadar v sanjah preživite nevihto, gre za dobro znamenje, ki napoveduje napredek v bližnji prihodnosti.

Nevihta se hitro premika. Tudi v tem primeru gre za dobro znamenje. Ko se nevihta hitro premika, predstavlja vašo trdno odločenost, da boste izpolnili zastavljeni cilj.

Ste v središču nevihte. Z ujetostjo v središču nevihte vam sanjske podobe sporočajo, da prevzemate nadzor nad svojim življenjem. Včasih te sanje kažejo, da ste dovolili nekomu drugemu, da vas nadzira. Pomenijo lahko tudi, da z nečim v življenju niste zadovoljni. Mogoče s trenutnim ljubezenskim odnosom, a v kratkem se ne morete nadejati kakšne spremembe.

Sanje lahko s prstom kažejo na resno zdravstveno težavo, zato je priporočljivo, da po takih sanjskih slikah opravite zdravniški pregled.

Nevihto gledate z razdalje. Med spanjem ste sicer na varnem, v budnem stanju pa vam preti nevarnost. Ne gre za telesno nevarnost, ampak za težave na enem področju – na delovnem mestu ali v ljubezenskem razmerju. Sanje lahko pomenijo tudi resne zaplete s sodelavci ali prijatelji, kar lahko za sabo potegne hude posledice.

Ljudje umirajo v nevihti. Take sanje nakazujejo, da je nekdo, ki vam je blizu, resno bolan. Bolezen se bo stopnjevala do bridkega konca.

Nevihta je uničila vaš dom. Ko v sanjah nevihta poškoduje ali povsem uniči vaš dom, kaže, da imate trenutno veliko težav z nesrečnimi dogodki. Morda morate sami reševati težave, saj imajo prijatelji, ki bi vam sicer priskočili na pomoč, svoje težave, ki jih morajo razrešiti. Sanje lahko opozarjajo tudi na razočaranje, nezadovoljstvo in dolgočasje.

Bogatim lahko napovedujejo velike izgube, revnim pa morda nekaj nepričakovanega dohodka.

Pregled škode po nevihti. Ko v sanjah pregledujete škodo, ki jo je povzročila nevihta, gre za dobre novice. Vaše življenje se bo spremenilo na bolje, na poti do uspeha ne bo nikakršnih ovir.

Jata ptic v nevihti. V nevihti ujeta jata ptic napoveduje nekaj nespametnih in slabih odločitev v bližnji prihodnosti. Sanje lahko govorijo tudi o negativnih spremembah v vašem življenju, zaradi katerih pričakujete dodatne težave. Morda pa vam vaša podzavest sporoča, da ste prestrašeni in zaskrbljeni za prihodnost.

Vir: My Dream Symbolism