Razlaga sanj: Nosečnost je znamenje ustvarjalnosti!

Razlaga sanj: Nosečnost je znamenje ustvarjalnosti! (foto: profimedia) profimedia
12. 9. 2021

Nosečnost pomeni, da bo na svet prišlo novo življenje, sanje pa vam z nosečnostjo simbolično sporočajo, da ste sposobni ustvariti nekaj novega v svojem življenju.

Ustvarjalnost se nanaša na raznovrstna področja od obnove stanovanja do poslovnega projekta ali dodatne izobrazbe. Skratka, sanje vam sporočajo, da ste pripravljeni za nekaj velikega, zato zavihajte rokave in se lotite dela.

A sanje, da ste noseči, lahko prinašajo tudi drugačno sporočilo: nekaj vas duši in čutite, da niste izpolnili svojih pričakovanj. Morda nekaj zavira vašo ustvarjalnost, ali pa  bijete bitko s preveliko odgovornostjo in sprejemanjem odločitev. Premislite, kaj se dogaja v vašem življenju in presodite.

Kaj vam sporočajo sanje?

Če želite priti do dna in ugotoviti, kaj vam sporočajo sanje, je najbolje, da začnete z naslednjim vprašanjem. Ali me tisto, kar v tem trenutku delam, ustvarjalno zadovoljuje? V primeru negativnega odgovora vam sanje svetujejo, da usmerite energijo drugam. Ko pa vas nosečnost osrečuje, vam sanje prikimavajo, da ste na pravi poti.

Nosečnost v sanjah govori tudi o želji, da bi nekaj dozorelo (simbol fetusa). Kadar se vam take sanje pogosto pojavljajo, kaže na zamujene priložnosti ali neizpolnjene cilje, ki ste jih potlačili globoko v sebi. Marsikdo mora včasih postaviti na stranski tir svoje želje, a ko se to dogaja vedno znova in znova, postane nevarno. Frustracija se stopnjuje in nazadnje se oglasi podzavest, ki skozi sanje sproži alarm.

Ponavljanje sanj

Z večkratnim ponavljanjem enakih sanj vam vaša podzavest želi nekaj povedati. Največkrat gre za namig, da bi se morali posvetiti neuresničenim ciljem in željam, ali o njih vsaj resno premisliti in presoditi, ali so dosegljivi. To je lahko včasih zastrašujoče, kajti življenjske spremembe niso mačji kašelj, toda vaša podzavest je vztrajna in vam kaže, da s trenutnim stanjem niste zadovoljni. Takih sporočil ne bi smeli prezreti, raje jim prisluhnite in ukrepajte.

Veselje ali skrbi

Nosečniške sanje so pogostejše, kot si morda mislite, in da, tudi moški lahko sanjajo, da pod srcem nosijo otročička. Če si še vedno niste na jasnem, kaj pomenijo vaše sanje, se posvetite drugim dejavnikom v sanjah.

Odgovorite na naslednja vprašanja:

  • Ali ste bili v sanjah srečni in zadovoljni zaradi veselega dogodka?
  • Ali ste bili morda zaskrbljeni in tesnobni, ker boste na svet spravili novo življenje?

Če ste dejansko noseči:

  • Ali sanje odsevajo vaše trenutne skrbi zaradi blagoslovljenega stanja ali pa vas je nosečnost povsem presenetila?

Če niste noseči:

  • Bi lahko nosečnost vplivala na vaše delo?
  • Ali vas skrbi, da projekta, s katerim se trenutno ukvarjate, ne bi pravočasno končali, ali da ne bi bili zadovoljni z opravljenim delom?
  • Ali ste imeli v mislih kak projekt, na katerega ste računali, a vam ga niso dodelili?

Ko ste v sanjah zaskrbljeni in v budnem stanju delate na nekem osebnem ali poslovnem projektu, vam sanje, da ste noseči, napovedujejo težave. Kadar pa ste v sanjah zaradi trebuščka zadovoljni in srečni, je to znamenje, da je vaša ustvarjalna plat uspešna in da ni treba ničesar spreminjati.

Drugi pomeni

Večina sanj o nosečnosti je povezana z ustvarjalnostjo in rojstvom novih idej. Če se niste zavedali, da ste noseči, pomeni, da zanikate nekaj pomembnega, če ne želite zanositi, pa sanjate, da vam raste trebušček, se bojite dodatne odgovornosti. Ko pa si želite naraščaj, vam sanje sporočajo, da se vam bo želja izpolnila.

Pri razlagi nosečniških sanj je najpomembnejše, da pod drobnogled postavite svojo ustvarjalnost in preverite, ali vas izpolnjuje ali ne.

Vir: Learning Mind