Razlaga sanj: Oče je znamenje avtoritete in zaupanja!

Razlaga sanj: Oče je znamenje avtoritete in zaupanja! (foto: profimedia) profimedia
6. 5. 2019

Oče predstavlja nekoga z avtoriteto in nekoga, ki mu lahko zaupate. V sanjah lahko simbolizira moč, prave odločitve in zaščito.

Sanje lahko opominjajo tudi, da se morate na poti do uspeha postaviti na lastne noge in opreti na lastne moči.

Ko sanjate o svojem očetu, je pomembno najprej opredeliti odnos do njega. Imate z njim pozitivne izkušnje, ga spoštujete in mu lahko zaupate? Ali pa vaš oče ni izpolnil vaših pričakovanj in se ne ujema z vašimi predstavami, kakšen bi oče moral biti? Ljudje, ki imajo slabo razmerje z glavo družine, morda skušajo predelati negativns čustva, očistiti svojo podzavest ter razčistiti s preteklostjo in bolečino. Sanje vam morda sporočajo, da očetu odpustite slaba dejanja in nadaljujete s svojim življenjem. Razume se, da si bo sanje razlagal drugače nekdo, ki ima z očetom pozitiven odnos in dobre izkušnje.

Pravi oče je tisti, ki otroka vodi in zaščiti, mu nudi varno zavetje, ga usmerja in se ne obotavlja ter svoje potrebe in želje žrtvuje za otroka in člane družine. Atributa, ki sta povezana z likom očeta, sta torej nesebičnost in moč.

V primeru, da vaš oče v sanjah umre, gre za opozorilo, da nekdo ravna napačno (ta oseba ni v sorodu z vašim očetom).

Sanjske podobe, ki kažejo vašega očeta utesnjenega ali celo zaprtega, lahko pomenijo, da vam manjka avtoriteta v krogu bližnjih ali na delovnem mestu. Čutite, da nimate pravega pristopa do ljudi in da ste nezmožni komunicirati na način, na kakršnega bi si želeli. Kadar gre za vaše najdražje, dobro premislite o svojih odnosih in skušajte spremeniti svoje obnašanje. Z drugačnim pristopom seveda lahko izboljšate tudi razmere v službi.

Ko vam sanje postrežejo z očetom, ki vara mamo, lahko kaže na ločitev, ki pa ni vezana na starše, temveč na vaš odmik od očeta. Morda je med vama prišlo do kratkega stika, spora, hudega prepira, a za karkoli že gre, sanje vam pravijo, da je treba zaplet rešiti in znova vzpostaviti komunikacijo. Druga razlaga očetovega skoka čez plot je, da v svoji družini zaznavate težave, ki jih na zunaj ni videti.

Oče v sanjah je vselej povezan z nadzorom, je nekdo, ki drži niti življenja v rokah in mu lahko zaupate. Sanje vam z očetovimi podobami lahko prišepetavajo tudi, da je čas za premislek o lastnem življenju. Vprašajte se, kako vi obvladujete odnose, kako skrbite za družino in varno družinsko okolje.

Vir: dreamstop