Razlaga sanj: Ogenj je sanjski simbol strasti, preobrazbe in očiščenja!

Razlaga sanj: Ogenj je sanjski simbol strasti, preobrazbe in očiščenja! (foto: profimedia) profimedia
26. 5. 2021

Ogenj je izjemno močan sanjski simbol. Ponazarja željo, strast, uničenje, preobrazbo, očiščenje, razsvetljenje, a tudi jezo. Plameni v sanjah so lahko tudi znamenje ustvarjalne in spolne sle. 

Ko je ogenj pod nadzorom in se ga ne bojite, sanje pripovedujejo o vaši notranji preobrazbi. Nečesa ste se znebili in naredili prostor za nekaj novega. Morda ste spremenili svoje poglede in prepričanja.

Uničujoč ogenj kaže na močno notranjo preobrazbo. Še zlasti ko v plamenih izgine neka negativna značilnost vaše osebnosti in se spremeni v pozitivno.

Ogenj ponazarja tudi očiščenje, kar je lahko napoved novega začetka in duhovnega razsvetljenja. Požar lahko simbolizira tudi varnost.

Kadar nekaj zgori v plamenih, sanje nakazujejo na zadeve, ki so vas povsem okupirale. Morda strast do nekoga ali nečesa, morda ste obsedeni z nekom ali nečim. Take sanje lahko pomenijo tudi popolno uničenje ali izgubo nečesa, ali pa ste jezni zaradi nečesa v življenju, kar vam polzi iz rok. Morda gre za kakšno težavo, ki vas spravlja ob živce. Sanje lahko zrcalijo tudi strah pred izgubo nadzora, ljubosumnost z razdiralno močjo ali pretiran čustven odziv na nek dogodek.

Ogenj pogosto sanjajo ljudje, ki so dejansko doživeli ali videli obsežen požar.

Sanje z ognjem v glavni vlogi nakazujejo tudi vašo ognjevito naravo, energijo, ustvarjalnost, vnemo in motivacijo. Občasno vas take sanje opozarjajo, da stopite korak nazaj in se vzdržite pred nevarnim početjem ter se izognete tveganju.

Pomen posameznih sanj

Ste v plamenih. Ko se znajdete v ognju, vam sanje svetujejo, da ponovno ocenite svoje poglede na svet. Morda se vam zdi življenje polno pasti in na vsakem koraku vidite nevarnost, zato ste pretirano previdni. Sanje vam vlivajo pogum, da spremenite način razmišljanja, se premaknete naprej in začnete izpolnjevati svoje cilje.

Ogenj vas ne žge. Čeprav ste med plameni, ne čutite bolečine! Odlično, kajti ko v sanjah čutite ognjene zublje na rokah, ogenj pa vas ne ožge, pomeni, da boste uspešno opravili delo ali končali zastavljeni projekt.

Čutite ožganine. Slabo znamenje, natančneje take sanje so znanilec slabih novic v bližnji prihodnosti. V tolažbo vam je lahko, da take sanje napovedujejo tudi romantično zvezo z osebo, ki ste jo nedavno spoznali.

Prižigate ogenj. Sanje, ko pripravljate dračje ali oglje za ogenj in ga nato prižgete, govorijo o izboljšanju komunikacije z družinskimi člani in posredno boljše odnose.

Zanetite požar. Če sanjate, da vi ali nekdo drug zaneti požar z namenom, da bi nekaj pogorelo, je več razlag. Prva napoveduje, da boste kmalu dobili nepričakovano novico, druga vam obeta pomemben obisk prijatelja, ki ga že dolgo niste slišali, tretja pa opozarja na hud stres, povezan z zadevo, s katero se trenutno ubadate.

Pogasite ogenj. Gašenje ognja je dobro znamenje in napoveduje pomembno zmago. Uspešno boste preskočili vse ovire in dosegli svoj cilj.

Zlivate vodo na ogenj. Take sanje naznanjajo možne težave, morebiti celo izgubo denarja.

Razmišljate, da bi zanetili ogenj. Sanje kažejo vaše notranje neravnovesje. Največkrat vas razganja jeza, ki jo skušate potlačiti, ali pa se pretirano odzivate in se ne znate ustrezno izraziti.

Nadzirate ogenj. Ko v sanjah nadzirate ogenj, pomeni, da ste sposobni brzdati tako svoj temperament kot jezo.

Voda in ogenj. Sanje, v katerih vidite ogenj in vodo, opozarjajo na konfliktna čustva, ki vas vlečejo v različne smeri.

Sredi ognja. Ogenj vas je obkrožil, na sredini med ognjenimi zublji pa niste sami, z vami je še nekdo. Take sanje kažejo na izjemno močno povezavo med vami in osebo ob vas.

Vaš dom gori. V tem primeru vam sanjske podobe sporočajo, da vaše življenje potrebuje nujne spremembe. Ko gori vaša družinska hiša, še niste pripravljeni na spremembe in se jim upirate. Domača hiša v plamenih ponazarja tudi vaše bližnje, ki vas imajo zelo radi. Ali pa vašo vročo strast. Druge razlage:

  • izgubljate duševni mir;
  • zaradi brezskrbnosti in napak se je zamajala vaša varnost;
  • hude težave, ki rušijo vse pred seboj;
  • obvladujejo vas močna čustva, ki vas uničujejo;
  • kmalu boste spoznali dobrega prijatelja.

Gradnja nove hiše na pogorišču. To je dobra napoved in pomeni, da si boste opomogli po hudi krizi.

Zažigate stvari. Ko se odločite, da boste zažgali eno ali več stvari, sanje kažejo na željo, da bi nekaj povsem izbrisali iz vašega življenja. Ali pa, da namerno ustvarjate težave. Včasih pa so take sanje zgolj prispodoba vaše strasti in neučakanosti, da bi začeli nekaj novega.

Mesto v plamenih. Napoved, da se bodo neke vezi pretrgale, in sicer zaradi močnih čustev ali okoliščin, na katere ne morete vplivati. Sesujejo se lahko tudi vaši družabni stiki.

Zlovešč ogenj. Ko se sanjske podobe spremenijo v grozovit, uničujoč požar, sanje pripovedujejo o vaših občutkih v resničnem življenju in o okoliščinah, zaradi katerih se počutite ogroženi.

Velik požar. Čeprav velik ogenj vse spreminja v prah in pepel, je pomen teh sanj nasproten - napoveduje izjemen poslovni uspeh.

Nenadzorovan požar. Ogenj, ki ga ne morete nadzorovati in ga je zanetil kuhinjski aparat, je opozorilo pred morebitno nevarnostjo zaradi pokvarjenega električnega aparata. Preverite svoje naprave in poskrbite za brezhibno delovanje.

Opazujete požar in ne ukrepate. Te sanje vam sporočajo, da so vaši načrti in želje za prihodnost nerealni. Razočarani boste, še zlasti če so načrti povezani z zasebnim življenjem.

Grejete se ob ognju. Nadvse ugodno znamenje, ki obljublja srečo v bližnji prihodnosti. Boginja Fortuna vam bo stala ob strani in ne glede na okoliščine poskrbela za vas.

Vaše stvari v plamenih. Kadar v ognju izginevajo vaše in za vas pomembne stvari, vam sanje sporočajo, da ste v resničnem življenju preveč obsedeni z njimi.

Pred ognjem ste rešili svoje stvari. V primeru, da vam je iz ognja uspelo iztrgati svoje reči, pomeni, da ste oseba, ki hitro povesi nos in vas drugi zlahka užalijo. Najbrž ste občutljive narave, zapomnite si vse negativne stvari, ki se vam zgodijo, in sleherno slabo besedo.

Vaša pisarna gori. Ne sliši se dobro, a je odlično znamenje. Delo, s katerim se trenutno ukvarjate, boste zelo uspešno končali in si prislužili zajeten kup denarja. Kmalu.

Kličete gasilce. Informacije, ki jih imate, vam bodo izjemno koristile v poslu. Uspešno se boste kosali s konkurenco.

Nastala škoda. Seštevanje škode po požaru je slabo znamenje, sanje vam sporočajo, da razmislite o možnostih za selitev.

Ogenj v roki. Ko v sanjah prenašate ogenj (sveča, bakla), ste lahko dobre volje. Na obzorju je napredovanje v službi ali dobrodošla, za vas pomembna sprememba.

Beg pred požarom. Gre za opozorilo: bodite previdni, ko izražate svoja mnenja in poglede pred drugimi, pazite, da ne boste koga užalili. 

Vir: My Dream Symbolism