Razlaga sanj: Pajek je nasprotujoče si znamenje tako pozitivne kot negativne narave!

Razlaga sanj: Pajek je nasprotujoče si znamenje tako pozitivne kot negativne narave! (foto: profimedia) profimedia
24. 4. 2020

Pajki v sanjah predstavljajo različne stvari, razlaga pa je pogojena od vašega odnosa do te živali v resničnem življenju. Je znamenje nasprotnosti in je lahko pozitivno ali negativno.

Pogosto je pajek povezan z žensko energijo in zato kaže na žensko v vašem življenju. Praviloma je to močna, prevladujoča mama ali druga odločna ženska v vaši bližini. Razkriva lahko tudi arhetipsko žensko energijo znotraj vaše osebnosti in druge vidike ženskega arhetipa.

Pri razlagi sanj je treba upoštevati tudi vašo osebno reakcijo na pajke v budnem stanju in kako se nanje odzivate v sanjah. Če se ga bojite, bo pajek v sanjah znamenje instinktivnega strahu, predstavlja lahko tudi nekoga ali nekaj, kar vas ogroža v resničnem življenju. Če vam pajek ne vzbuja strahu, ima razlaga sanj pozitiven pomen.

Hočete ubiti pajka

Ko v sanjah skušate pokončati pajka, se poglobite vase. Najbrž skušate nekaj v sebi potlačiti. Zavestno zanikate nekaj, kar vas muči in vam krati spanec.

Kadar je pajek videti nenevaren in vas ne ogroža, bo treba pobrskati po svoji notranjosti in preiskati svoje življenje. Skušajte prepoznati svoje obnašanje, ki se ne ujema z vašimi zmožnostmi in prepričanji.

Druge razlage sanj

  • Z osmimi nožicami ob telesu, sestavljenem iz dveh krožnih mešičkov, pajek predstavlja številko osem.
  • Sanje o pajku so lahko tudi opozorilo, da vas nekdo vrti okoli prsta in vas drži na vajetih z lažmi.

Pajkova mreža

Tkanje pajkove mreže simbolizira ustvarjalno moč, saj je ta členonožec mojster lepih motivov. V vzorcih občudovanja vredne mreže je možno najti tudi vse črke abecede, zato sanje pajka povezujejo tudi s pisanjem.

Pajkova mreža predstavlja tudi združevanje različnih področij vašega življenja. Skušate povezati posamezne življenjske vloge (otrok, ljubezenski partner, zakonec, starševska vloga, poklicni uspeh). V prenesenem pomenu lahko to razumete tudi kot tkanje lastne osebnosti, da bi postali to, kar v resnici ste. Pajčevina lahko predstavlja tudi vašo vpetost v odnose in dogodke ali v mrežo laži.

Kaj bi se morali vprašati?

  • Kakšne lastnosti in značajske poteze povezujem z žensko energijo?
  • Kateri del mene bi lahko poosebljal pajek?
  • Kdo od tistih, ki jih poznam, ima takšne lastnosti?
  • Kje je bil moj sanjski pajek? Kaj povezujem s tem prostorom ali krajem?
  • Kaj počne pajek?
  • Me res ogroža?
  • Česa se bojim?

Vir: DreamsCloud