Razlaga sanj: Slon je tudi znamenje potlačenega spomina, ki se skriva v podzavesti!

Razlaga sanj: Slon je tudi znamenje potlačenega spomina, ki se skriva v podzavesti! (foto: Profimedia) Profimedia
17. 1. 2019

Slone spremlja sloves, da imajo fotografski spomin in ničesar ne pozabijo. Sanje o največji kopenski živali so zatorej večinoma povezane s spominom.

Povezava se lahko nanaša na splošen ali poseben spomin, lahko gre za potlačene dogodke, ki silijo iz podzavesti na površje, ali za nekaj iz preteklosti, česar se v presledkih redno spominjate in kar bi morali pozabiti, ker ni več povezano s sedanjostjo.

Druge razlage

  • Sanje o slonih so lahko tudi opozorilo, da se morate nečesa spomniti, ali da ne smete pozabiti nekaj pomembnega, lahko predstavljajo neko veliko in vplivno osebnost, ali pomembno zadevo, s katero se ukvarjate v resničnem življenju.
  • Trop slonov simbolizira preobremenjenost z resnično težavo ali zapletenimi okoliščinami v budnem stanju.
  • Ježa na slonu lahko pomeni, da ste premagali strah iz preteklosti, ali da se ubadate z davnimi spomini. Hkrati je lahko jahanje na velikem trobčarju tudi znamenje, da skušate razrešiti pomembno težavo v resničnem življenju.
  • Strah pred slonom v sanjah opozarja, da odrivate težave in se bojite soočiti z resničnimi težavami, ki vas težijo, ko ste budni.
  • Sanje o slonovem mladičku so lahko napoved težave, ki se zdi majhna in nepomembna, a lahko v prihodnosti zraste v veliko večjo nadlogo.

Vir: DreamsCloud