Razlaga sanj: Šola je znamenje, da morate osvežiti znanje, ali se naučiti novo življenjsko lekcijo!

Razlaga sanj: Šola je znamenje, da morate osvežiti znanje, ali se naučiti novo življenjsko lekcijo! (foto: profimedia) profimedia
4. 1. 2021

Sanje, v katerih nastopa šola, spadajo med pogostejše sanjske zgodbe. Če vas čaka, ali se pripravljate na test, poglejte med razlage za izpite, ki so prav tako pogosti v sanjah.

V šolo se vračate zaradi drugačnih razlogov, kot greste na izpit. Praviloma se morate naučiti lekcijo, ki ste se jo obvladali že prej, a si jo morate osvežiti. Drugi dve možnosti: nekaj se učite skozi sanje; sanje vas opominjajo na možnost, ki ste jo morda spregledali, lahko pa bi se v resničnem življenju nekaj naučili.

Biti v šoli vas vrača k otroškim spominom in vam sporoča, da morate nekaj iz tistega časa razčistiti. Razred, v katerem ste, kaže na čas v vašem življenju, ko ste oblikovali svoje želje za prihodnost, ali na stopnjo zrelosti (primer: morda se obnašate, kot ste se v srednji šoli). Lahko pa vas kak dogodek iz resničnega življenje spominja na nekaj ali nekoga iz šolskih dni.

Vrste šolskih sanj

Sanje o osnovni šoli vam razkrivajo, da nekaj osnovnega, preprostega dojemate za težje in bolj zapleteno, kot v resnici je.

Srednješolske sanje izhajajo iz vašega višjega jaza, lekcija, ki se jo morate naučiti, je zelo pomembna.

Študentska leta se nanašajo na odnose iz tistega časa in opozarjajo na za vas potrebne lekcije, ki jih morate osvojiti. Lahko pa so samo odraz vašega življenja, v katerem poskušate uveljaviti nekaj novega.

Razlag za sanje, ko sedite v razredu ali na predavanju, je več. To so:

  • poučna izkušnja;
  • prispodoba za razvrščanje in ocenjevanje nečesa ali nekoga;
  • nasvet, da se še kaj naučite, ker potrebujete več znanja;
  • opozorilo, da se lepše obnašajte.

Učenec in učitelj

Učenec je prispodoba za del vaše osebnosti. V sanjah se nekaj učite, ali pa imate priložnost, da se poučite o nečem novem v budnem stanju, kar zanemarjate ali zamujate.

Učitelj v sanjah ste lahko tudi vi, poučujete druge ali sebe, v resnici ali v sanjah. Učitelj je tudi prispodoba višje zavesti in duhovni vodnik.

Kaj bi se morali vprašati?

  • Sem učitelj ali učenec?
  • Kaj se moram naučiti?
  • Na katerem področju resničnega življenja bi se lahko naučil nečesa novega?
  • Sem pozabil na kakšno osnovno življenjsko lekcijo?
  • Se učim na svojih napakah?

Vir: DreamsCloud