Razlaga sanj: Srnjad je znamenje nežnosti, sočutja in lepote!

Razlaga sanj: Srnjad je znamenje nežnosti, sočutja in lepote! (foto: profimedia) profimedia
14. 2. 2021

Sanjska podoba srnjadi na splošno predstavlja milost, nežnost, sočutje in naravno lepoto. Po drugi strani pa jelen simbolizira prevlado, ozemeljski nadzor in družbeno hierarhijo.

Kadar se v vaših sanjah pojavi srnjad, bodite pozorni na spol, dejanja živali in kontekst dogajanja.

Pomen, povezan z dogajanjem

Napad in ugriz. Ko se srnjak v sanjah pripravlja, da vas bo napadel ali ugriznil, kaže, da v budnem življenju s svojimi dejanji prestopate prek meja in vdirate na področje drugih. Morda ste vodja oddelka in in imate enak položaj kot vodja drugega oddelka, a ste zašli na njegov teritorij. Rešite nastali spor, skupno postavite meje in natančneje določite pravila.

Srnjak vas lovi. Niste pripravljeni sprejeti sočutja do drugih.

Lov ali usmrtitev. Sanje, ko lovite ali ubijete srnjaka ali srno, opozarja na potlačene ženske značilnosti.

Jesti meso ali nositi obleko iz jelenje kože. Jesti meso kaže, da sprejemate ženski del svoje osebnosti, nositi oblačila iz jelenje kože pa pomeni, da svoje ženske lastnosti ne skrivate pred drugimi.

Pogovor. Slišati ali se celo pogovarjati z živaljo izpostavlja občutek neodvisnosti in pozornosti. Vaša podzavest je zbrala ključna vodila iz vašega budnega življenja in vam skuša v sanjah prenesti ta sporočila. Bodite pozorni na sporočila, ki kažejo, kaj sta zamudili v budnem življenju.

Boj med živalma. Dvoboj živali odseva boje ali spore iz vašega budnega življenja. Tiste, v katerih sodelujete vi, in tiste, ki jih opazujete v okolju. Boj dveh srnjakov predstavlja tudi prevlado in avtoriteto v družbenem redu.

Videti posamezne dele živali

Rogovje. Rogovi so simbol prevlade in avtoritete, na splošno pa imajo tudi spolno naravo in se lahko nanašajo na ljubezensko razmerje.

Glava. Nagačena glava kot trofeja kaže na posledice vaše ranljivosti in naivnosti. Lahko nakazuje, da je nekdo izrabil vašo lahkovernost.

Lobanja. Podoba lobanje v sanjah nakazuje na pomanjkanje sočutja. Morda ste nekoga prizadeli v resničnem življenju, potem pa vam je spodletelo ali pa ste celo zavestno zavrnili, da bi stegnili roko v pomoč.

Hišni ljubljenček. Ko vidite srnico ali jelenčka kot hišnega ljubljenčka, sanje odsevajo vašo sposobnost, da nadzirate sočutje in ga razdajate po svoji volji. Očitno ste zmožni krotiti svoja čustva in v resničnem življenju ne znate pokazati sočutja do drugih.

Prikazovanje živali

Mladiček. Predstavlja nekoga, ki vam je pri srcu. Navadno gre za osebo, ki se opira na vas v fizičnem in čustvenem smislu.

Črn jelen. Ko se v vaših sanjah prikaže jelen črne barve, pomeni, da niste uglašeni z žensko stranjo vaše osebnosti.

Bel jelen. Pripravite se na prihajajoče dogodke. Za obvladovanje izzivov boste potrebovali vztrajnost in vzdržljivost.

Mrtva žival. Truplo mrtve živali predstavlja pozabljene ženske lastnosti. Morda ste mislili, da niso pomembne in vam ne bi koristile pri izpolnjevanju osebnih ciljev.

Zadeta ali poškodovana žival umira. Če v sanjah vidite ranjeno ali poškodovano žival, ki umira, je okrog vas premalo nežnosti in sočutja. Naj se nanaša na delovno organizacijo ali družino, morate ukrepati. Premislite in ugotovite, kako odpraviti težave, sicer lahko okoliščine vodijo do katastrofalnega razpleta.

Vir: dream-meaning.net