Razlaga sanj: Toaletni prostori so znamenje čiščenja čustvene in psihološke navlake!

Razlaga sanj: Toaletni prostori so znamenje čiščenja čustvene in psihološke navlake! (foto: profimedia) profimedia
11. 7. 2021

Tako kot v resničnem življenju so tudi v sanjah toaletni prostori namenjeni zoprnim, intimnim opravkom. V njih se olajšate, odplaknete fekalije, sperete umazanijo s telesa …

V sanjah se pogosto pojavijo še ovire in neprijetne zadrege, denimo ne najdete stranišča, pomanjkanje zasebnosti, manjka toaletni papir, umazan prostor ali zamašeno stranišče. Osnovne značilnosti sanj o toaletnih prostorih so potreba po čiščenju, odmetavanju čustvene in psihološke navlake. Ubadate se z umazanim, neurejenim, negativnim in kaotičnim položajem v življenju, ali pa vas k tlom tišči ogromen stres.

Javni toaletni prostori predstavljajo zdrahe in težave na družbenem in poslovnem področju, domača kopalnica kaže na notranje probleme in zaplete v družinskih odnosih.

Kadar ne morete najti stranišča, vas sanje opozarjajo na vašo nezmožnost, da bi se sprostili ter drugim posredovali svoje misli in občutke. Morda vas je celo strah lastnih čustev. Po drugi strani gre lahko preprosto za to, da se morate prebuditi in se olajšati na stranišču.

Ko le najdete stranišče, vam lahko sanje zagodejo tako, da je pred vami vrsta čakajočih, da na straniščih ni vrat ali celo pregrad med njimi. Pomanjkanje zasebnosti, ki vas sili, da naravno potrebo opravite vsem na očeh, pomeni, da v življenju nimate dovolj časa zase in vas okolje duši. Če se vam upira, da bi se olajšali pred drugimi, se v resničnem življenju bojite razkriti svoja čustva pred drugimi in ne želite, da bi drugi videli vaš pravi jaz. Ko pa v takih okoliščinah fiziološke potrebe brez zadržkov opravite pred drugimi, kaže, da se požvižgate na mnenje drugih.

Umazani toaletni prostori so znamenje potlačenih negativnih čustev, kažejo, da se v življenju soočate z množico negativnih čustev in da vas obkrožajo ljudje z rušilno energijo.

Stranišče

V sanjah je stranišče povezano z vašo (ne)zmožnostjo reševanja težav, odnosov, čustev itd. Ko je zamašeno in ga voda ne izplakne, pomeni, da nočete ali ne morete izražati svojih čustev. Voda, ki se nenehno zliva iz kotlička, predstavlja čustveni izbruh, čustveno preobremenjenost in zvrhano mero stresa.

Toaletni papir

Papir, ki ga imate na voljo, vam sporoča, da morate razčistiti zmedo, ali da imate dovolj virov, da končate nek neprijeten posel. Toaletni papir lahko namiguje tudi na to, da ste naviti na tulec in vas lahko vsakdo vleče po potrebi.

Ko papir na stranišču manjka, vam v življenju manjkajo tudi viri in podpora.

Umivalnik

Po opravljeni potrebi pride na vrsto umivanje rok, a če ni vode ali mila, je sporočilo sanj jasno: v življenju nimate dovolj možnosti in podpore, ali pa vas čaka še nekaj neprijetnega dela in sproščanja negativne energije. V možgane se vsiljuje pregovor oprati si roke, kar vam sporoča, da se morati umakniti iz negativnega okolja.

Banja

Videti ali biti v kopalni kadi kaže na potrebo po očiščenju, telesnem in čustvenem. Odplaknite negativne misli, ideje in navade. Morda potrebujete popolno samo-obnovo in sprostitev. Premislite, kako prijetno se počutite po dolgem, sproščujočem namakanju v banji in ukrepajte.

Prha

Prhanje simbolizira solze in sproščanje čustev. Lahko gre tudi za očiščenje ter sproščanje nakopičene negativnosti, in sicer pri sebi, pri bližnjih ali v vašem življenju.

Vir: DreamsCloud