Razlaga sanj: Varanje je znamenje negotovosti in pomanjkanja samozavesti!

Razlaga sanj: Varanje je znamenje negotovosti in pomanjkanja samozavesti! (foto: profimedia) profimedia
16. 4. 2020

Obupana tožba partner me vara, je pogosta, sanje o varanju pa so velikokrat tako prepričljive, da bi najraje partnerja dejansko obtožili za nezvestobo.

Takšne sanje povzročajo nemir in dvome, Vsiljujejo se vprašanja, ali ljubezenska zveza zares deluje ali je zadovoljstvo le navidezno. Toda, sanje o nezvestobi redko simbolizirajo varanje v resničnem življenju. Največkrat postavljajo pod drobnogled vaša čustva in negotovost.

Kaj torej sanje o partnerski nezvestobi pomenijo, če jih pogledate z različnih zornih kotov.

Zapostavljenost

Sanje, kako partner uživa v tuji postelji, lahko sproži pomanjkanje partnerjeve pozornosti. Namenja vam manj časa in samodejno se vam vsiljuje misel, da se razdaja drugje. Premislite, morda zaradi zahtevne naloge v službi dela dlje in je več na službeni poti, morda pa zaradi sedečega dela potrebuje več gibanja in večkrat zavije v fitnes. Gre za povsem nedolžne razloge, vaši možgani pa partnerjevo odsotnost v sanjah spreminjajo v skok čez plot.

Strah pred samoto

Varanje lahko opozarja tudi na vaš strah, da vas bo zapustil/a in boste ostali sami. Skrbi vas za prihodnost in se sprašujete, ali bo ljubljeni/a še ob vaši strani. Sanje lahko v tem primeru razkrivajo, da po tihem pričakujete bolj otipljivo obvezo. Na primer skupno življenje pod eno streho, pogovor o zaroki ali poroki. Pogosto se take sanje pojavijo tudi zaradi grenke izkušnje, ker vas je v preteklosti pustil na cedilu bivši/a, oče, mama, prijatelj ali kdorkoli, ki vam je veliko pomenil.

Nizka samopodoba

V sanje se podobe o varanju pogosto vrinejo, ko dvomite v lastno vrednost in se bojite, da ne boste kos pričakovanjem drugih. Primanjkuje vam samozavesti in ne vidite razloga, zakaj bi partner ostal z vami. Premislite, kakšna je po vašem mnenju sanjska oseba, ki vam skače v zelje, v čem je boljša od vas. Je bolj čedna, ima lepšo postavo, veliko denarja, je duhovita, pametna?

Pomanjkanje zaupanja

Zaupanje je pomembna sestavina ljubezenskega razmerja in ko se zamaje, se zamaje tudi odnos. Pomanjkanje zaupanja se lahko manifestira s sanjami o nezvestobi.

Nezvestoba

Varanje v sanjah zelo redko pomeni varanje v resničnem razmerju. Bržkone ste spregledali namige vaše podzavesti, ki se ubada z mislijo, ali vam je partner povsem predan in je z dušo in telesom zavezan vajinemu razmerju. Druga možnost: morda zanikate nezvestobo.

Ko varate vi

  • Sanje, ko si vi privoščite avanturo, s prstom kažejo na občutek lastne krivde in izdaje. Poteptali ste svoja prepričanja in zamajali svojo integriteto. Včasih se skok v drugo posteljo ne nanaša na razmerje, ampak na dogodek, ko ste koga koga oškodovali ali ste bili neiskreni.
  • Po drugi strani je ljubezenska afera v sanjah lahko povezana z lastnostmi ljubimca/ke, ki bi jih radi
  • posvojili. Primer: če v sanjah partnerja varate s svojim nadrejenim, vam sanje sporočajo, da hlepite po nadzoru in avtoriteti.
  • Prešuštniške sanje lahko odražajo tudi intenzivnost vašega libida in raziskovanje lastne spolnosti. Po tem scenariju vam sanje sporočajo, da ste zavezani svojemu izbrancu/ki. Ko je pred vami poročni dan, ni nič nenavadnega, da sanjate o pustolovščini z drugim partnerjem, saj prinaša nove poglede na vašo spolnost. Pomembno je še dodati, da prešuštvo v sanjah ne pomeni, da se boste razšli s partnerjem, ali da ste izbrali napačnega sopotnika v življenju.
  • In še ena razlaga vaše nezvestobe v sanjah: morda vaše spolne potrebe niso zadovoljene in slutite, da obstaja nekaj več od tistega, kar ponuja vaš partner. Tako razmišljanje podzavestno vodi v iskanje drugih možnosti, četudi le v sanjah.

Sklepne misli

Čeprav se sanje o varanju redko tičejo resničnega varanja, je zelo pomembno, da se poglobite v čustva, ki so pripeljala do prešuštniških sanj. Občutek zapostavljenosti, negotovost in nezaupanje so teme, s katerimi bi se morali soočiti in se o njih pogovoriti. Le tako boste namreč lahko okrepili vaše razmerje. Čas je, da porušite vaše obrambne zidove in se odločite za odkrit dialog.

Vir: dream moods