Razlaga sanj: Voda je povezana s čustvi in podzavestjo!

Razlaga sanj: Voda je povezana s čustvi in podzavestjo! (foto: profimedia) profimedia
28. 1. 2021

Voda je eden od najpogostejšim sanjskih simbolov, povezana pa je s čustvi in podzavestjo. Velika površina vode (morje, ocean, jezero, bazen) predstavlja celo podzavest samo.

Pri razlagi vode je treba upoštevati tudi besedne zveze in pregovore, povezane z vodo, ter razvozlati, kako se navezujejo na sanje; kot riba na suhem (neudobno, težavno), v globoki vodi (težave so se nakopičile čez glavo), veliko vode je steklo pod mostom (je že davno minilo), kri je močnejša od vode (družina ima prednost), opeči se z vročo vodo (zaiti v težave), ribariti v kalni vodi (nevarnost, nejasnost), skozi pekel in visoke vode (ne glede na vse težave). Lahko se spomnite še drugih prispodob, ki bodo dale smisel vašim sanjam.

Plavanje in veslanje z rečnim tokom pomeni, da ste se v življenju prepustili toku in vam pot ne križajo nikakršne težave, gibanje proti toku pa opozarja, da odstopate od naravnih pravil in se soočate z ovirami. Lahko pomeni tudi, da ne poslušate svoje intuicije, s čimer sami otežujete stvari in si po nepotrebnem ustvarjate probleme.

Prhanje in kopanje v banji razkriva, da se prečiščujete, odpravljate negativne misli in čustva. Dobesedno bi lahko rekli, da hočete odplakniti nepotrebno.

Sanje, ko ste pod vodo, opozarjajo na preobremenjenost s čustvi in financami. Podvodna izkušnja lahko pomeni še, da raziskujete svojo podzavest, iščete svojega vodnika ter odkrivate potlačena čustva in spomine.

Stanje vode

Lastnosti vode predstavljajo čustva:

mrzla voda – mrazi vas ali zebe; čustvena oddaljenost in praznina;

vroča voda – jeza in bes;

vzvalovana, razburkana voda – stres, neuravnotežena čustva, težave;

brbotajoča voda – zatrta čustva, še zlasti jeza in bes, ki vrejo pod površino in bodo vsak čas izbruhnila. Privoščite si sprehod in izpustite nekaj pare na prosto;

mirna voda – umirjen um;

umazana voda – oklepate se negativnih misli in čustev; trenutnega položaja ne vidite jasno;

čista in prozorna voda – povezani ste s svojo naravo in duhom; presojate z jasno glavo;

vodni tok – lahkotni pristop k življenju; plavate s tokom in se ne upirate;

tekoča voda – znate sprostiti svoja čustva, dovolite jim, da minejo; bežite pred čustvi (jih tlačite ali zanikate).

Utapljanje

V sanjah se utapljanje pojavi pogosto, običajno takrat, ko ste pod velikim telesnimi in psihološkim pritiskom in vam je stres vsakdanji spremljevalec. Predstavlja tudi strah pred porazom in bojazen, da se boste utopili v lastnih čustvih. Utapljanje lahko pomeni tudi, da imate finančne težave in se dušite v dolgovih.

Po drugi strani pa utapljanje kaže na željo, da bi v svojem okolju utišali hrup in uredili kaotične razmere. Ali pa, da bi radi utopili svoje težave in pobegnili od problemov s pomočjo pijače.

Vir: DreamsCloud