Razlika med sorodnimi dušami in življenjskimi partnerji: Spoznajte jo in si prihranite grenko razočaranje!

Razlika med sorodnimi dušami in življenjskimi partnerji: Spoznajte jo in si prihranite grenko razočaranje! (foto: Profimedia) Profimedia
27. 6. 2021

Vsak bi rad spoznal svojo sorodno dušo. Eno najpogostejših vprašanj, ki si jih postavimo, je prav vprašanje, kdaj bomo spoznali tako osebo. Veste, kaj sploh pomeni ta izraz?

Sorodna duša je nekdo, ki je povezan z vašo dušo – na pot vam je poslan, da zbudi vašo notranjost in da vaša duša preide na višjo raven zavesti. Ko osvojite to lekcijo, običajno sledi fizična ločitev. Kako pa je z življenjskimi partnerji? To je sopotnik, prijatelj, ki vam daje stabilnost in varnost, na katerega se lahko zanesete in ki vam bo pomagal skozi življenje. Med vama prevladuje ljubezen in spoštovanje, usklajena sta drug z drugim, dajeta si toplino in izpolnjujeta potrebe.

Srečamo več sorodnih duš

V življenju naletimo na več sorodnih duš, a njihova naloga je enaka – morajo nas zbuditi in popeljati na višjo raven. Pridejo takrat, ko smo pripravljeni nanje in niti trenutek prej. Pridejo, ko smo pripravljeni na lekcije, ki jih moramo udejaniti. Taka razmerja običajno ne trajajo za vedno, saj so preveč intenzivna ali pa gre za karmično energijo, ki se prekine, ko se naučimo svojih lekcij.

Sorodne duše so lahko prijatelji ali sorodniki, ni nujno, da vedno gre za romantične partnerje. Ne glede na to boste vedno začutili močno energijsko povezanost ali pa boste vedeli, da sta bila povezana že v kakšnem od prejšnjih življenj.

Številni ljudje preživijo vrsto let v čakanju na srečanje s sorodno dušo, a ne vidijo, česa si v bistvu želijo. Ko prosimo za sorodno dušo, v bistvu prosimo za osebnostno rast in razvoj. Hkrati pa ne razumemo, da to lahko ustavi pretok energije, ki bi morala sama priti k nam.

Če se res hočete povezati s svojo sorodno dušo, se najprej morate povezati s svojo dušo – morate odkriti, kdo pravzaprav ste in začeti slediti svojemu srcu. Ko se povežete s svojim bistvom, ste na dobri poti do svoje sorodne duše.

Kaj, če ste že osvojili lekcijo?

Če pa ste že dobili potrebne lekcije in iščete partnerja, s katerim bi delili življenje, si v bistvu želite nekoga, s katerim bi čutili močno povezavo. Morda ne ravno dušno, a vsekakor bi obstajal občutek zaupanja, razumevanja in spoštovanja. Življenjski partner je nekdo, ki se odziva na vaše potrebe in želje. Prav tako je nekdo, ki vas privlači in ga ljubite.

Spoznavanje življenjskega partnerja ni nekaj, na kar se duhovno pripravljate. Namesto tega se nanj pripravljate čustveno in mentalno. Možno je, da je vaša sorodna duša hkrati življenjski partner ali pa da življenjski partner postane sorodna duša – če vzpostavita močno duhovno povezavo. Vse je odvisno od tega, v katero smer ste pripravljeni iti. Navajamo značilnosti vsakega od naštetih razmerij:

Razmerje s sorodno dušo

 • Čutite globoko duhovno povezanost, tako, kot če bi se poznala že dolgo časa.
 • Doživljate deja vu trenutke, čutite, da sta že prej bila skupaj. Zdi se, da imata podoben način razmišljanja.
 • Morda imata iste pomanjkljivosti ali navade, mogoče sta se v otroštvu soočila s podobnimi izzivi.
 • Vajina povezava je intenzivna – včasih je celo ekstremna.
 • Čutita veliko usklajenost, tudi ko sta fizično oddaljena.
 • Intuitvino veste, kaj drugi čuti ali misli. Povezana sta z mislimi in usklajena pri dejanjih.
 • Vajino razmerje morda ne bo trajalo večno, a ljubezen bo vedno prisotna.

Razmerje z življenjskim partnerjem

 • Čutita močno vzajemno privlačnost in delita skupne vrednote.
 • Uživata v medsebojnem spoznavanju razlik in podobnosti – vse, kar izvesta, vaju navdušuje.
 • Ujemata se kot najboljša prijatelja, vajino razmerje ne gre v ekstreme.
 • Odnos temelji na logičnih ali intelektualnih odločitvah.
 • Ujemata se na področju prepričanj, idej in življenjskih filozofij.
 • Oba čutita čustveno (pa tudi finančno) stabilnost.
 • Čutita potrebo po poroki ali otrocih, da bi »potrdila« vajino razmerje

V različnih življenjskih obdobjih vsi potrebujemo različne vrste razmerij. Nobeno ni slabše ali boljše od drugega, gre za osebno odločitev. Razmerja trajajo tako dolgo, dokler vas k njim vleče srce.

Povzeto po simplecapacity.com

Priporočamo