Resnica o napovedovanju prihodnosti, ki je večina vedeževalcev ne želi priznati!

Resnica o napovedovanju prihodnosti, ki je večina vedeževalcev ne želi priznati! (foto: shutterstock) shutterstock
9. 12. 2017

Ena od največjih zmot, ki jih ljudje gojimo o prerokovalskih sposobnostih tudi zelo talentiranih psihikov in jasnovidcev, je ta, da ti nadarjeni posamezniki resnično lahko z veliko zanesljivostjo napovedo našo prihodnost. A resnica bi le težko bila bolj drugačna.

Na vrata vedeževalcev, jasnovidcev in astrologov trkamo v upanju, da bi izvedeli, ali se bo naše življenje v prihodnosti odvilo tako, kot si želimo, da bi se odvilo. Upamo, da nam je 'usoda' namenila veliko ljubezni, sreče, denarja in zdravja, ter da bo našo ladjo življenja slej ko prej zapeljala v mirni pristan, po katerem tako hrepenimo. Včasih pa nekateri ljudje odhajajo k tem prerokovalcem tudi zato, da bi se lahko bolje pripravili na morebitne slabe scenarije, za katere verjamejo, da jih je življenje polno.

Naša fasciniranost s prerokovanjem pa se ne ustavi niti tukaj. Tako zelo nas intrigira ideja o tem, da lahko nekateri 'posebni ljudje' vidijo v našo prihodnost, da smo hkrati očarani, a se tudi na smrt bojimo njihovega talenta. A naj bodo ti ljudje še tako 'posebni' (in nekateri zaradi svojih izjemnih sposobnosti uvida v minulo in trenutno stanje stvari tudi zares so), so ti ljudje še vedno zgolj ljudje, t.j. ljudje, katerih moč uvida ne presega moči svobodne volje.

Prihodnost nikoli ni do konca zakoličena!

Med temi posebnimi ljudmi, ki se lahko pohvalijo s sposobnostmi posebnega uvida v ljudi, njihova življenja in potenciale, se na srečo najde kar nekaj takšnih, ki so duhovno dovolj razviti, da so pripravljeni povedati resnico o svojih sposobnostih napovedovanja prihodnosti.

Eden takšnih je bil tudi pokojni ameriški psihik in jasnovidec Edgar Cayce, ki se je proslavil s serijo neverjetno natančnih napovedi prihodnosti, uvidi v življenja ljudi, ki jih nikoli ni zares spoznal, in nasveti, s katerimi je pomagal zares mnogim. A čeravno je njegov tozadevni opus izjemen, pa Cayce nikoli ni trdil, da so njegove napovedi prihodnosti stoodstotne zanesljive. Še več! Trdil je: "Niti najvišji med najvišjimi ne bi mogel povsem natančno napovedati prihodnje dogodke, saj je človeku dana svobodna volja in z njo garant, da prihodnost ni nikoli do konca zakoličena."

Cayce je v stanju transa večkrat povedal, da so vse njegove napovedi zgolj najbolj verjeten scenarij prihajajočih dogodkov in da ima človeštvo vedno moč, da svojo prihodnost še spremeni. Rad je poudarjal, da v resnici ne napoveduje prihodnosti, temveč posreduje zgolj svarila. In kadar je Cayce s kakšno od svojih prerokb udaril mimo (tako kot sta se v svojih napovedih večkrat motila tudi Nostradamusa in Vanga, za kar obstaja nebroj dokazov), se ni kaj dosti obremenjeval. Nasprotno. Bil je celo vesel, saj je bil mnenja, da so bile njegove najboljše prerokbe ravno tiste, ki se niso uresničile. To je namreč pomenilo, da je svarilo zaleglo.

Ne obstaja zgolj ena sama prihodnost!

Tudi med sodobnimi psihiki in jasnovidci je najti vse več takšnih, ki so ljudem pripravljeni povedati resnico o napovedovanju prihodnosti. Ena takšnih je tudi Belinda Davidson, ki je že od malih nog vedela, da vidi več, kot večina drugih ljudi: »Videla sem notranje boje ljudi, izzive s katerimi so se soočali. V njihovih avrah so lebdeli 'kratki filmčki', s pomočjo katerih sem lahko natančno vedela, kaj jih je razburilo in jim prizadelo bolečino.« Kot otrok seveda ni vedela, da je rojeni empat, psihik, medij, mistik in zdravilec, zaradi nekaterih svojih hipnih intuitivnih uvidov o drugih ljudeh, pa je imela nemalokrat tudi kar veliko težav, še posebno takrat, ko ljudem ni bilo povšeči, da so njihove 'skrivnosti' (naj so to ljubezenske afere ali pa neželene nosečnosti) vidne otroku. A čeprav so bile Belindine sposobnosti izjemne, pa je že pri svojih 19. letih ugotovila, da ljudem enostavno ne more napovedovati prihodnosti.

»Bila sem prepričana, da to moram početi, pa tudi ljudje so od mene to pričakovali. Zato sem se najprej pretvarjala, da to zmorem tudi jaz. A sem se vseskozi počutila kot prevarant. Ko sem gledala v prihodnost ljudi, sem namreč vedno videla več možnih prihodnosti in z njimi različne izzive, pa tudi triumfe, ki z njimi prihajajo. Nikoli, ampak zares nikoli nisem videla zgolj ene same jasne prihodnosti. Vedno je bilo več njih. In raztezale so se v neskončnost, kot iskrice iz ognjemeta. Zato sem ljudem pripovedovala tisto verzijo, ki se mi je zdela najbolj verjetna. Tisto, ki je bila najbolj usklajena s človekom, ki je bil tisti hip pred mano. In medtem, ko sem jim o tej prihodnosti pripovedovala, sem vedela, da jim ne pripovedujem celotne resnice, temveč da jim pripovedujemo to, kar od mene pričakujejo.«

Belinda je s tem početjem kmalu prenehala. A ne zato, ker se njene prognoze ne bi uresničevale, saj so se ji ljudje pogosto javljali, da ji sprva niso verjeli, nato pa da se je uresničila kakšna od njenih napovedi. Tako so se ji stranke navdušeno javile, da je pravilno napovedala težave s ščitnico ali pa neljube probleme s stanojemalci, za katere se je pred tem še zdelo, da so več kot zgledni.

»Najprej mi je odleglo, da sem z napovedmi lahko pomagala ljudem pri izzivih, s katerimi jih je soočilo življenje, vendar pa mi kasneje ni dala miru misel, ali nisem bila morda sopovzročitelj prav teh težav. Kaj pa, če so se te težave manifestirale ravno zato, ker sem jim to prek sugestije vcepila v njihovo nezavedno, ljudje pa so to nato tudi kreirali v svojem življenju. In če je tako, kdo sem sploh jaz in s kakšno pravico naj bi ljudem sploh lahko pripovedovala svojo verzijo njihove prihodnosti?«

Od takrat naprej ljudem ne napoveduje več prihodnosti. Namesto tega jim s svojimi talenti pomaga odkriti njihovo lastno moč, intuicijo in resnico, ki pravi: »Nikoli ne dovolite, da bi vam kdorkoli diktiral vašo prihodnost. Prihodnost vedno je in bo v vaših rokah.«

Zgodbe, ki vas bodo navdušile!

Ko boste o vsem skupaj malce razmislili, smo prepričani, da vas bodo naslednje resnične izpovedi navdušile bolj, kot so vas doslej navduševale vse tiste zgodbe o domnevno nezmotljivih prerokih in njihovih 'uresničenih' prerokbah.

Napoved, ki se je uresničila!

  • »Moja punca je šla k šlogarici. Ta ji je napovedala, da bo še pred koncem leta spoznala moškega, ki bo zanjo ravno pravi. Naj bi bil temnolas, naj bi ga na videz že od prej poznala, spet pa naj bi se srečala na nekem službenem seminarju. In to se je zares zgodilo. Srečala ga je. Popolnoma je ustrezal moškemu iz prerokbe in takoj sta si bila všeč. Potem pa je punca po nekaj izmenjanih esemesih ugotovila, da ji ta moški, pa čeprav je bil izjemno prijazen, dobro situiran in privlačen, sploh ni blizu. Srce se nekako ni zares ogrelo. Takrat je z njim enostavno prekinila vso komunikacijo in kmalu zatem spoznala mene.« - Damjan, 33

Nauk zgodbe: Ne prerokbe, vaše srce je tisto, ki ve, kaj je najboljše za vas! Dejstvo je, da vas noben vedeževalec ne more poznati bolje, kot vi poznate sami sebe. Le vi (vaša intuicija) ste tisti, ki najbolje veste, kaj je najbolj prav za vas. Če napoved vedeževalca ni v skladu s tem, kar čutite, je enostavno ne jemljite za mar. Vi, in edino vi ste kreator svojega življenja.

Romanja od vedeževalke do vedeževalke!

  • »V svojih dvajsetih sem obiskala vsaj 30 različnih vedeževalcev in vedeževalk, pa astrologov in jasnovidcev. Večinoma so se zapletli že pri tem, da bi pravilno napovedali mojo preteklost. Spomnim se celo neke vedeževalke, h kateri me je pripeljala prijateljica, ki je zanjo dala roko v ogenj, da 'ta pa zares vse zadane', a sva se z njo že po prvih desetih minutah sporekli, ko je trdila, da sem že poročena, jaz pa sem vztrajala pri tem, da nisem poročena. Odnehala je šele, ko je mojo trditev podprla še prijateljica, ki je prišla z menoj. Od vseh teh vedeževalcev pa sta mi v spominu vendarle ostala dva, neka jasnovidka in jasnovidec, ki sta me v resnici prebrala kot odprto knjigo. O moji preteklosti sta vedela stvari, ki jih niso vedeli niti moji najbližji, kar je bilo dovolj, da sem se lahko prepričala o tem, da zares obstajajo ljudje, ki so sposobni videti in vedeti več. Njune napovedi prihodnosti sem si zato vzela toliko bolj k srcu. Potem pa sem pred kratkim brskala po svojih starih dnevnikih in našla svoje stare zapiske njunih prerokb. Presenečeno sem ugotovila, da se prav nobena od njunih napovedi za mojo prihodnost ni uresničila. Moje življenje se je v naslednjih dvajsetih letih odvilo povsem drugače, kot sta napovedovala.« - Manja, 41

Nauk zgodbe: Preteklost in trenutno stanje stvari je zares mogoče spoznati prek nadčutnega, prihodnost pa zaradi človekove svobodne volje tudi najbolj talentiranim jasnovidcem ostaja zgolj neznanka.

Pa vendar se včasih tudi uresničijo!

  • »Vedeževalec mi je pred mnogo leti povedal, da bom zanosila na mojih medenih tednih. In to se je prav zares tudi zgodilo. Najbolj zanimivo je bilo to, da sem k njemu prišla po nasvet za nekaj čisto drugega.« - Marija, 56

Nauk zgodbe: Dober jasnovidec v vašem energijskem polju seveda lahko začuti, kaj se pripravlja v bližnji prihodnosti. Enostavno vidi, kam je človek (po lastni volji) že namenjen, in to pove. Še vedno pa obstaja možnost, da bi se ta človek (ponovno po lastni volji) lahko že kmalu potem, ko bi zapustil sobo z jasnovidcev, o tem tudi premislil. No, gospa Marija se ni premislila, zato se je 'prerokba' tudi uresničila.

P.S.

Nek jasnovidec svojim klientom zato po svojih seansah pogosto reče svojim klientom: »Če vam kaj od tega, kar ste slišali, ni všeč, vedite, da to vse lahko še vedno spremenite!«

Dober nasvet, saj se strinjate ;)

Nataša Zupanc, foto: shutterstock

Priporočamo