Resnične izpovedi o tem, kako je šesti čut preprečil katastrofo: "Če me ne bi bilo blizu, ga ne bi mogli rešiti"

Resnične izpovedi o tem, kako je šesti čut preprečil katastrofo: "Če me ne bi bilo blizu, ga ne bi mogli rešiti" (foto: Profimedia) Profimedia
26. 12. 2022

Spletna stran Buzz Feed je že pred časom svoje bralce pozvala, naj jim pošljejo zgodbe o tem, kako jih je njihov instinkt oziroma šesti čut rešil pred zelo neprijetnimi dogodki in pripetljaji.

Vsi poznamo notranji glas, ki nam včasih zašepeta kakšno neprijetno reč. Včasih mu prisluhnemo, včasih ne (in to pozneje obžalujemo). Preberite, kakšne so izkušnje drugih ljudi, ko gre za šesti čut. Morda se tudi vi najdete v kakšni podobni zgodbi ... In morda vas njihove izpovedi prepričajo, da je bolje prisluhniti svoji notranjosti.

1. Zgodba o neprijetnem zmenku

"Šla sem na zmenek s fantom, ki sem ga spoznala preko družabne aplikacije Tinder. Na prvo žogo se mi sicer ni zdel moj tip, a sem si rekla, da moram biti bolj odprta in da ne smem ljudi soditi prestrogo. Takoj ko sem stopila skozi vrata in ga spoznala tudi osebno, sem vedela, da sem naredila napako. Ni me zanimal. Kljub temu sva šla na zmenek, saj se mi je zdelo, da ne bi bilo vljudno, če ga zavrnem. Ves čas pogovora sem bila nezainteresirana, saj me človek ni niti malo pritegnil. Komaj sem čakala, da se zadeva konča. Po tem me je še večkrat poklical in se hotel dobiti z mano, a sem ga vztrajno zavračala in mu jasno dala do znanja, da me ne zanima. Čez nekaj tednov sem se o tem pogovarjala s sodelavko in omenila ime tega tipa. Malce sva pobrskali po spletu in ugotovili, da so proti njemu že vložene tri prijave zaradi spolnega napada."

2. Medicinska sestra je imela slab občutek za bolnika

"Po poklicu sem medicinska sestra. Skrbela sem za bolnika, ki je prišel k nam na manjši kirurški poseg, odpustili naj bi ga že naslednji dan. Odkar se je začela moja izmena, sem imela glede njega res slab občutek. Nenehno sem ga preverjala, bil je povsem v redu. Hotel je iti na sprehod in rekla sem mu, da bom šla z njim. Še dobro, da sem šla. Na poti v sobo se je onesvestil. Izkazalo se je, da je imel srčno aritmijo. Če me ne bi bilo v bližini, ga morda ne bi mogli rešiti."

3. Ko začutiš, da se v prostor priplazi nevarnost

"Ko sem imel 13 let, sva s sestro šla v trgovino za hišne ljubljenčke. Ko sva se mudila tam, je v trgovino vstopil neki moški. Naenkrat se mi je zazdelo, da se je vsa trgovina spremenila. Začutil sem velik strah. Sestro sem zgrabil za roko in ji rekel, da morava takoj ven. Stekla sva k mami, ki je bila v trgovini na nasprotni strani ceste. Čez nekaj časa se je parkirišče napolnilo s policisti, nad nami so leteli helikopterji. Izkazalo se je, da je le nekaj minut po najinem odhodom moški skušal oropati trgovino. Pri tem je celo obstrelil blagajničarko. Od takrat naprej vedno zaupam svojemu šestemu čutu."

4. Materinski čut je preprečil katastrofo

"Ko je moj sin imel devet mesecev, je našel kovanec in si ga dal v usta. Prepozno sem ugotovila, kaj je naredil. Pogoltnil ga je. Ker je to bil moj prvi otrok, sem se kot novopečena mamica zelo prestrašila. Drugi družinski člani so mi govorili, da to ni nič takega in da bo kovanec pač pokakal. Govorili so mi, da se take stvari dogajajo ves čas. A jaz sem vedela, da je nekaj narobe - to mi je govoril šesti čut. Vztrajala sem, da moramo na urgenco, čeprav se je zdelo, da je z otrokom vse v najboljšem redu. Okrog polnoči sva ga z možem peljala k zdravniku. Otroka so takoj odpeljali na slikanje in izkazalo se je, da se je kovanec zataknil v požiralniku. Če bi se premaknil levo ali desno, bi otroku lahko zaprl dihalne poti in bi se zadušil. Kovanec so odstranili, moj sin pa je zdaj zdrav štiriletnik."