Resnične zgodbe: neverjetna in čudovita srečanja z angeli (3. del)

Resnične zgodbe: neverjetna in čudovita srečanja z angeli (3. del) (foto: profimedia) profimedia
3. 12. 2020

Med izkušnjami ljudi, prepričanih, da jim je na pomoč priskočil angel varuh, so tudi zgodbe s konkretno pomočjo. Kot je na primer odpiranje po pomoti zaklenjenega avtomobila.

Ali uspavanje prestrašenega otroka, medtem ko je morala mama na nočno delo, varuška pa je šla s fantom po svoje.

Angel mi je odprl vrata

Pred mnogimi leti sem hčerko in nekaj drugih otrok peljala v šolo. Ko sem ustavila avto na cesti pred vhodom (tako kot mnogi drugi, zato je bilo veliko gneče), sem izstopila in zaradi varnosti šla z otroki čez cesto. Nehote sem zaklenila vrata, ključi pa so ostali v avtu. Ob vrnitvi sem panično poskusila odpreti katerakoli vrata, a nisem mogla. Stekla sem nazaj v šolo, našla obešalnik za plašče in pomislila, da bi z njim lahko sprostila vrata. Preden sem se lotila dela, sem na glas rekla: »Dragi bog, pomagaj mi, prosim!«

V sekundi se mi je približal moški v obleki, ki me je spomnila na 19. stoletje. »Kaže, da potrebujete pomoč,« je rekel, vzel obešalnik in hitro odprl vrata. Z nasmehom sem se zahvalila in se sklonila v avto po torbico, da bi mu dala nekaj denarja. To mi je vzelo le nekaj sekund, a ko sem se obrnila, moža ni bilo več. Pogledala sem naokrog v vse smeri, a ga nisem videla. Izginil je kot kafra. Pa bi ga morala ujeti s pogledom, saj je bila cesta ravna in pregledna.

Vem, da je bil moj angel varuh in v to bom verjela do konca življenja. Podobne zgodbe so mi povedali tudi drugi, angeli pa so vselej izginili brez sledu. Nekateri so govorili malo, nekateri nič, vsi pa so v trenutku izginili. Patricia N.

V spremenjeni podobi

Ko sem bila stara štiri leta, je moja mama sprejela nočno delo. Prej je bila z mano in mojim šestletnim bratom doma. Oče je vozil tovornjak, zato je bil veliko na poti. Mama z nežnimi modrimi očmi in dolgimi svetlimi lasmi je bila lepa, opisujem pa jo zato, ker je pomembno za zgodbo.

Ni ji bilo lahko in bila je zaskrbljena, ker naju pušča doma z varuško, a smo potrebovali denar. Nekega večera naju je varuška spravila v posteljo, sama pa odšla v dnevno sobo nadstropje nižje. Z bratom Gerryjem sva radovedno prisluškovala, kaj se dogaja in slišala, da je prišel njen fant. Kmalu zatem sta odšla in naju pustila sama. Gerry me je pogumno tolažil, da je vse v redu, jaz pa sem bruhnila v jok. Na hodniku je prižgal luč in mi rekel, da bo kmalu prišla mama. Kljub temu sem bila na moč prestrašena, ležala sem v postelji in pogledala proti hodniku. Med vrati sem zagledala mamo; videla sem njene dolge, svetle lase in zaskrbljen izraz v očeh. Nekaj mi je rekla, a se besed ne spomnim več, prišla do postelje, me objela in počasi uspavala. V njenem objemu sem se počutila varno in sem mirno zaspala.

Zjutraj sem slišala, da mama ropota po kuhinji. Še vedno sem se počutila prijetno, varno, vstala sem in se spustila v kuhinjo. Mama me je pričakala s širokim nasmehom in z ustaljenim pozdravom Dobro jutro sončece ter me vprašala, kje je varuška. Ko sem ji povedala, kako vesela sem bila sinoči, da se je vrnila domov in me potolažila, so se njene modre razširile in v njih se je odražala skrb. Mama je namreč ravnokar prišla domov iz službe. Kdo me je potem nežno in ljubeče uspaval?

Pogosto se spomnim na tisto noč. Mislim, da je angel prevzel lik moje mame in me umiril. Takrat sem začutila, da nekdo vedno pazi name. Še velikokrat sem čutila angela ob sebi, nikoli več pa nisem videla angela z maminim obrazom. Deane

Angeli na oblakih

Živel sem v majhnem teksaškem mestu. Za sprostitev po delu sem velikokrat sedel v avto in se vozil po podeželskih cestah. Poleti sem lahko opazoval mogočne nevihte, ki se valijo na tistem območju. Nekega večera sem se obrnil na zahodno stran, da bi užival v sončnem zahodu (neprekosljiv pogled v Teksasu). Šibka nevihta se je premikala severno od zatona sonca in užival sem v dveh naravnih fenomenih. Barve na nebu so bile čudovite, ustavil sem avto in izstopil.

Mojo pozornost je takoj pritegnila siva površina oblakov, ki so jih osvetljevali sončni žarki. V njih sem videl angele. Ne, ni šlo za bogato domišljijo, kajti videl sem podrobnosti vsakega angela posebej; njihove profile, lase in krila. Videti je bilo, kot da so namerno izkoristili oblake, da so se mi lahko pokazali. Bilo je resnično, nisem si jih le domišljal. Angelhdhipster

Vir: ThoughtCo.