Retrograden Jupiter v kozorogu prinaša čas z bolj umirjenim in zahtevnim tempom

Retrograden Jupiter v kozorogu prinaša čas z bolj umirjenim in zahtevnim tempom (foto: Pixabay) Pixabay
15. 5. 2020

Jupiter, znan kot planet sreče in vladar optimističnega znamenja strelec nikoli ne prodre v srčni prostor našega sistema tako intenzivno kot to počnejo Merkur, Venera in Mars. Jupiter je 14. maja začel svoje retrogradno potovanje v znamenju kozoroga in se ponovno zavihti v direktno gibanje 12. septembra.

Jupiter vlada nad ekspanzivnimi stvarmi, kot so filozofija, pravo, religija, založništvo, potovanja in tuje kulture.

To pomeni, da se boste podali iz cone normalnega delovanja v drugo smer, ter se lotili vprašanj, kot sta filozofija ali religija. Jupiter ima veliko skupnega z višjim razmišljanjem in z moralistično platjo psihičnega stanja. Jupiter zagotovo sproža vprašanja kulturnih in družbenih pričakovanj, ki prevladajo nad posameznimi potrebami in željami. Jupitrovo retrogradno potovanje skozi znamenje kozoroga poteka razmeroma naravnost in simetrično.

Retrogradni tranzit Jupitra je cikel, ki traja štiri mesece in se pojavlja na vsakih trinajst mesecev. To je čas filozofske ali duhovne introspekcije. Lažje se boste spopadali s posebnimi vprašanji, ki vključujejo rast in razvoj, srečo in uspeh.

Retrogradnost Jupitra zahteva dodaten čas za pregled in za potrditve, preden nadaljujete s svojimi zastavljenimi načrti.

Pojavi se lahko destruktivno vedenje, kot sta pohlep ali odvisnost, skratka obnašanje izven nadzora. V tem primeru bo retrogradni Jupiter ponudil priložnost, da težavo prepoznate in napako ali spodrsljaj priznate.  V tem obdobju bi se morali sprijazniti z ustreznimi vprašanji in biti pripravljeni na skok naprej k uspehu in sreči.

Pripravil: Horoskop.si