Retrogradni planeti in mrka v juliju

22. 7. 2018 | Vir: Jana
Deli
Retrogradni planeti in mrka v juliju (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Z vstopom v 2018 smo slutili, da bo to leto posebnih priložnosti in da nas bo venerina energija poskušala voditi tako, da bomo vsak pri sebi našli vse svoje skrite zaklade in se strastno predali temu, za kar smo prišli na ta planet.

Vesolje nas prav od začetka usmerja k temu, da začnemo drugače razmišljati in potem seveda ukrepati ter graditi svoje življenje. A že konec meseca junija nas je z drugačno energijo nagovoril retrogradni Mars, ki nam je vsem 'ukazal' mirovanje. Poleg njega bomo do konca meseca avgusta imeli še naslednje retrogradne planete: Saturn, Pluton, Neptun, Uran in Merkur. Ta retrogradna energija nas vleče v našo notranjost, v svet, ki je dejaven drugače, ne toliko skozi akcijo, ampak skozi plemenitenje vsakega izmed nas k dvigovanju zavesti, preiskovanju znotraj sebe in s tem k najglobljemu spreminjanju sebe. Nekateri pravijo, da nas s tem čaka pravi kvantni preskok.

To je pravzaprav darilo, ki nam omogoča čas za umiritev, za razmišljanje. Učinke teh retrogradnih planetov bomo seveda čutili vsak po svoje, a bistveno na povsem drugačni ravni. Umirjanje, realizacija sebe v času in prostoru je zdaj ključnega pomena, in seveda odnosi. Ti bodo, tako kot vi, prešli na drugo raven. To je čas izjemne odprtosti srca in vašega bistva, zato je preoblikovanje odnosov z ljubimi osebami nekaj povsem logično posledičnega. Preoblikujete se vi in s tem tudi drugi okoli vas. In tako se preoblikuje tudi celoten svet. Celotna zavest, v katero smo vpeti.

Vse se namreč dogaja globlje, v naši podzavesti, in to je tisti pravi ključ do sprememb. Morda se bo res zdelo, da naredite korak naprej in dva nazaj, a v bistvu ne bo tako. Saj veste, bistvo je očem nevidno, bi nam prišepnil Mali princ.

Na srečo pa se je planet sreče Jupiter 10. julija premaknil v direktno gibanje, kar pomeni, da bo poskrbel za dobro povezovanje ljudi kljub osami in kontemplaciji vsakega izmed nas. Kozmos nam je torej le vklopil srečo.

Kar se tiče mrkov, so bili tisti v januarju in februarju letos uvod v sezono mrkov letošnjega poletja. Kar ste takrat začeli, načeli, poskušali spremeniti, bo zdaj dobilo drugačno nianso in morda tudi zaključek. Lahko se ponovijo podobne zgodbe, a v novi preobleki. Želja bo po novih zaključkih in zagotovo jih boste v tem času dosegli. Predvsem pa je ta čas namenjen velikim spremembam, v smislu osebnega napredka, novim uvidom in spoznanjem.

Prvi poletni mrk smo doživeli v petek, 13, in to v ozvezdju Raka. Kakšna simbolika v številu, saj je 13 karmična, v raku pa smo energijo mrka nazadnje izkusili leta 2011. Predvsem se je vse vrtelo okoli čustev, kako se vidimo mi sami, kakšni želimo postati v odnosu s seboj in v odnosu z drugimi. To je čas projekcije, saj smo v sezoni retrogradnih energij, ki ne prinesejo vsega serviranega na pladnju. Čas je tukaj zaveznik in ne nasprotnik. Vse to skupaj se odvija v vladavini raka, ko tako ali tako delujemo skozi energijo urejanja doma in domačih zadev. Predvsem pa je to čas čustev. V vse smeri.

Naslednji mrk, tokrat popolni lunin, pade spet na petek, in to na 27. julij, ko bomo imeli tudi močno polno Luno. Ta lunin mrk bo najdaljši mrk v tem stoletju. Mogoča so sovpadanja z dogodki, ki ste jih snovali že letos februarja in lani poleti. Luna bo v vodnarju, mi pa bomo že v času vladavine leva. Zelo zanimiva kombinacija, saj bo dan prej še Merkur, planet komunikacije, prešel v retrogradno gibanje. Izziv za izzivom bo, kako čim bolj ostati miren in hladen in v svojem lastnem centru. Vodnarjeva energija nas bo peljala prek obzorij in bo kazala na tisto, kar smo poskušali pozabiti in morda tudi skriti. Mnogo novega se lahko razkrije, da bi se čiščenje na planetu še intenziviralo.

Julij bo torej mesec, ki nikakor ne bo ostal neopažen. Veliko se že dogaja in se bo samo še intenziviralo, zato se raje ne upirajte, ampak sprejmite. V tem času vsega še ne moremo razumeti ... Zaupajte v harmonijo in poravnavo, tako zgoraj, kot spodaj, kot zunaj nas, kakor znotraj nas.

Fotografija: Shutterstock

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk