Rob Kardashian je vedno v senci svojih sester

Ker ga njegove veliko bolj znane in vplivne sestre rade zbadajo, se je Rob odločil, da se umakne iz soja žarometov.  (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
10. 5. 2015

Živeti v senci svojih uspešnih sester in dominantne mame ni lahko, sploh če ostaneš edini moški v družini. Poglejmo, zakaj Rob Kardashian tako težko najde svoje mesto v najslavnejšem hollywoodskem klanu in v svetu na splošno.

Rob ni v primerjavi s svojimi slavnimi sestrami nič manj podjeten, ambiciozen ter željen uspeha in denarja. S podznakom v levu hrepeni po pozornosti in dosežkih, želi biti priljubljen in je rad v družbi ljudi, kjer se lahko pokaže pred njimi. Težava je v tem, da obenem hrepeni po spoštovanju in po upoštevanju, česar pa mu njegova ožja družina ne daje.

Žrtev družinske karme

Pluton v Škorpijonu v njegovi 4. hiši, hiši družine, kaže na to, da je čustveno močno vpet v družinsko dinamiko in da družinska karma močno vpliva nanj. Mars, simbol moškosti, poguma in akcije, je v opoziciji s Plutonom in namiguje na težave, ki jih ima Rob pri uveljavljanju svoje volje v okviru družine. Nekako namiguje na kastracijo njegovega moškega ega. V tem aspektu se zrcali tudi težka izguba njegovega očeta, po katerem je Rob dobil ime in na katerega je bil kot najstnik izredno navezan.

Ne pozabimo tudi, da je njegova mama Kris Jenner škorpijonka, kar pomeni, da v Robovem horoskopu pooseblja njegovega Plutona in mu zelo rada očita njegovo čustveno občutljivost in težave s samozavestjo. Za Plutona je značilno, da nam v življenju vedno daje priložnost, da sami vzamemo svoje življenje v svoje roke in s tem pokažemo svojo notranjo moč, ali pa da to moč prepustimo drugemu in mu s tem damo dovoljenje oziroma možnost, da manipulira z nami. V Robovem primeru bi prav lahko rekli, da si svoje moči ni prilastil, temveč da z njo razpolagajo drugi.

Želja po enakopravnosti s sestrami

Luna v 3. hiši, ki med drugim simbolizira tudi odnose z brati in sestrami, kaže na njegovo močno navezanost na sestre in potrebo po enakopravnem odnosu z njimi. Glede na to, da so vse po vrsti trenutno uspešnejše od njega, ga to zelo mori. Dobro se namreč zaveda, da tudi sam potrebuje svojo nišo, prek katere bi mu uspelo, težava je le v tem, da pri tem išče pomoč v družini, namesto da bi se obrnil navzven in se v tem smislu osamosvojil. Pluton v tem primeru deluje tudi kot omejevalec, ki ga sili razpreti krila znotraj družine, čeprav je to zanj več kot očitno nemogoče. Kljub neravnovesju, ki se je vzpostavilo med njim in Kourtney, Khloe ter Kim, pa tudi Kylie in Kendall, poskuša biti v dobrih odnosih z njimi, saj ne mara prepirov in si vedno prizadeva ohraniti mir, pa čeprav pri tem najbolj trpi prav on.

V čustveni osami

Inkonjunkcija med Luno in Soncem, ki je vladar njegovega horoskopa, kaže na negativen vpliv, ki ga imajo sorodstveni odnosi na njegovo življenje na splošno, najbolj pa na njegovo psihično počutje in predstavo o samem sebi. Njegovo Sonce je namreč v osmi hiši, hiši preobrazbe, kar je zelo zahteven položaj in namiguje na to, da se mora takšna oseba vedno znova spopadati s čustvenimi vzponi in padci ter s tem povezanimi preobrazbami.

Trenutna Robova odločitev, da se osami od družine in da sam premleva, kako naprej, je precej tipična poteza Sonca v osmi hiši, ki potrebuje svoj čas, da se spoprime z nastalim položajem in po možnosti očisti vseh negativnih izkušenj in čustev, se iz njih nekaj nauči in poskuša spet zasijati v vsem svojem sijaju. Ker je njegovo Sonce v Ribah (mimogrede, tudi njegov oče je bil rojen v tem znamenju), je Rob nagnjen k samopomilovanju in precejšnji pasivnosti, če ne gre vse tako, kot bi si želel, zato je njegova trenutna kriza še toliko kočljivejša. Ker ima v Ribah tudi Merkur, ki potrebuje sočutje, razumevanje in zaupen pogovor, bi bilo zelo dobro, da bi se prek iskrenega pogovora s tretjo osebo znebil čustvene prtljage, namesto da jo tišči v sebi, toda to je zanj veliko lažje reči kot narediti; ne le zaradi njegove osebnosti, temveč tudi zaradi dejstva, da pripada enemu najslavnejših in najpremožnejših družinskih klanov na svetu.

Naporni dve leti

Glede na to, da bo Rob konec prihodnjega leta doživel Saturnov povratek, ima do takrat priložnost, da razčisti z vsaj nekaterimi negativnimi platmi družinske karme ter si dovoli odrasti v moža, kakršen si želi biti. V vsakem primeru sta pred Robom izredno naporni dve leti in samo od njega je odvisno, ali bosta polni samoizpraševanja, depresije, občutkov nemoči, samopomilovanja in zapiranja vase ali pa bo obrnil ploščo, si priznal, da je tudi sam spotoma naredil nekaj napak, nehal kriviti druge za svoje težave in prevzel odgovornost za lastna dejanja. Ali mu bo to tudi uspelo, bo povedal čas, vsekakor pa upamo, da bo zbral dovolj moči in poguma, da se energetsko omeji od svoje družine ter zaživi drugačno, srečnejše življenje.