Rok Lunaček: Astrološka karta kaže, da živi svobodno in spontano

Rok Lunaček: Astrološka karta kaže, da živi svobodno in spontano (foto: fk) fk
Vir: Lea
15. 3. 2017

Z Merkurjem v Ovnu je direkten in komunikativen, kjerkoli se pojavi.

Obrnjen vase

Njegovo Sonce je v 8. hiši Rib, zato je zanj značilno, da se z lahkoto zlije skoraj z vsakimi okoliščinami. Je prilagodljiv, nevsiljiv in plašen, če nanese, pa zna hitro, tekoče in prepričljivo povedati, kaj si misli in kaj želi. Rad ima živali in ljudi v stiski.

Odlikujejo ga metodičnost, idealizem in bogata domišljija. Nagnjenost k samožrtvovanju mu včasih služi kot izgovor, da ne izkoristi lastnih velikih sposobnosti. Niha med idealizmom in realizmom, izredno težko se spopada z realnostjo.

Je najboljši prijatelj, ljubezniv in hkrati ima ostro intuicijo. Ljubezen zanj pomeni nežno skrb. Je izredno prilagodljiv in pogosto prevzema vzorce ljudi, s katerimi se druži. Ima navado skrivati svoj resnični jaz. Nad vodo plava kakor olje, četudi se okrog njega dogajajo najbolj razburljive stvari, iz vsake kaše se izmota nedotaknjen in se znajde v vsakem položaju. Še verjetneje pa je, da se bo potopil že ob najmanjšem valu in nestabilnosti. Izraža se nelogično ali pa na vprašanje odgovori včasih nerazumno. Odgovornost in zlasti javno izpostavljanje ga plašita, kajti njegova narava je obrnjena navznoter.

Prilagodljiv in skrben

Njegov Mars je v 12. hiši Raka, zato ga lahko označimo za flegmatika. Zlahka se prilagodi vsem razmeram, čeprav je sprva do vsake novosti bolj zadržan. Sicer pa je popustljiv in pusti, da stvari potekajo, kot morajo. Redko se bo vmešaval in nikoli ne bo za vsako ceno hotel doseči svojega.

Kuhinja je središče njegovega družinskega življenja. V njej se počuti varno in zaščiteno, v njej ustvarja svoje mojstrovine. Obožuje tudi bližino vode. V strahu pred revščino skrbno načrtuje svoje življenje.

Zelo verjetno iz tega notranjega strahu izvira njegovo nagnjenje k zbiranju, tudi nepotrebnih in nepomembnih stvari. Ves čas prešteva svoje prihranke in si ustvarja zalogo za črne dni. Idealen poklic zanj mora ponujati mirno delo, poleg tega mora pri tem imeti občutek, da z njim dela v prid množic, da nekako skrbijo zanj.

Ljubezen brez romantike je zanj prazna, potrebuje tudi trdnost. Zaradi ranljivosti je zanj nekaj najhujšega, če ga partnerica zapusti brez konkretnega razloga.

Intuitiven in umirjen

Luno ima v Raku, in sicer v 12. hiši, zato ne zaupa tujcem in ob prvem stiku zavlačuje s svojo predstavitvijo. Ima močno razvito intuicijo, zato od daleč opazuje, ali je stvar, v katero se spušča, zanj varna in smiselna.

Potem poskusi z nekoliko vzvišenim nastopom, ki pa skriva mehko srce. Je zapečkarski in materinski tip, prizadeva si za varnost in domače udobje. Po drugi strani je popotnik in ga zanima raziskovanje vseh vrst, predvsem svojega izvora, družinske dediščine in zgodovina narodov. Ima zelo natančen spomin, rad tudi analizira in komplicira.

Obenem je zelo dober prijatelj, ki vedno drži besedo in se vedno drži tistega, kar je obljubil. Zna odpustiti krivično ravnanje, je zelo strpen in idealističen. V ljubezni je večni romantik, ki ne mara prepirov, izzivanja in psovk. Vede se v skladu z bontonom, torej mirno in uravnovešeno, to pa pričakuje tudi od ljudi, ki ga obkrožajo.

Inovativen in komunikativen

Njegov Jupiter je v 11. hiši v Dvojčkih, zato ima vgrajeno anteno za zaznavanje situacij in nekaj izjavi le, če ve, da ima prav. Za svoje funkcioniranje ne potrebuje podpore. Z veseljem pomaga dobrodelno.

Je dinamičen, toda nepotrpežljiv. Komaj čaka, da začne delati pri projektu, in je na začetku poln navdušenja in vizije. Vendar se hitro prenagli, ne da bi prej dobro razmislil o stvari. Brez obremenitve lahko živi dolge ali kratke ljubezenske zgodbe, čustvene ali materialne. Nikoli si preveč ne vzame k srcu nobene ljubezenske dogodivščine. Ne počuti se odgovornega in nikoli se ne potrudi maksimalno.

Sicer pa lahko naravnost beži iz ljubezenskega razmerja, ki diši po resnosti, odgovornosti in podobnem. To počne toliko časa, dokler se ne umakne v osamo, kar je pravzaprav njegova potreba na nezavedni ravni. Ima nenehno potrebo po zadevah, ki službo delajo zanimivo.

Vse, kar počne, ga mora zabavati, zanimati in mu napolniti dan. Če te zahteve niso izpolnjene, v trenutku izgubi vsako zanimanje. Dobra plača in dinamično okolje ga držita na enem mestu. Če tega ni, si v trenutku poišče tako službo, ki bo ustrezala njegovim merilom in kjer bo lahko pokazal svoje moči.

Rojstni podatki

  • Rok Lunaček, 18. marec 1978

Priporočamo