Rok Terkaj: Po horoskopu je romantik, ki zna presenetiti!

25. 3. 2016

S petimi planeti v ognjenih znamenjih je simpatični raper Rok Terkaj flegmatičen in optimistično naravnan. Venera v ozvezdju Ovna mu prinaša odločnost na ljubezenskem področju.

Njegovo Sonce je v Ribah v 10. hiši, kar pomeni, da bomo pod hladno zunanjostjo odkrili nežnega in nepoboljšljivega romantika, ki zna presenetiti z navdušujočim humorjem.

Njegova duhovna nadarjenost je velika, pri čemer mu pridnost, ki se pri njem razvije že zgodaj, pomaga, da mu življenje ne povzroča težav. Je strog in pošten človek, ki vztraja pri dani besedi, enako velja tudi za njegove odločitve. Vseh dogovorov se drži. Ima dober spomin, najraje pa se druži z inteligentnimi ljudmi. Ljubi tradicijo ter se poskuša javno udejstvovati. Če mu uspe združiti prodornost in disciplino, bo njegova pot do uspeha sicer dolga, vendar trdna in stabilna. Ima melanholične in flegmatične lastnosti, združene v kamnit lik s čvrstimi pogledi in nostalgičnim notranjim svetom. Več kot denar mu pomenita javno priznanje in pohvala, če pa pri tem še dobro zasluži, se počuti toliko bolje. Nikoli ne tvega, možnosti za hitre zaslužke ga ne pritegnejo. Svojo in družinsko blagajno skrbno nadzira.

Vztrajen in nepopustljiv

Mars je bil ob njegovem rojstvu v ozvezdju Ovna, in sicer v 10. hiši. Je zelo ambiciozen in prodoren, želi si javnega delovanja in odobravanja. Kariero načrtuje, dokler ne doseže cilja. Vztrajno sprejema izzive vseh vrst, rad ima višino in pleza vse višje in višje. Nobena ovira se mu ne zdi nepremagljiva, na zastavljene cilje pa je pripravljen čakati in medtem potrpežljivo delati. Težava lahko nastane v trenutku, ko doseže vrh, saj pred sabo ne vidi nobenega cilja in smisla več. Takrat se še bolj spusti na realna tla. Od njega le redko pričakujemo ljubezenske izjave, velike besede in sajenje rožic. Zadoščati bo moralo, da se pod povzpetniško hladnostjo skriva topla narava, ki jo je priporočljivo prebujati že na začetku ljubezenskega poznanstva, sicer se utegne zgoditi, da boste ob njem na vrhu družbene piramide, čustveno pa popolnoma izstradani.

Čustveno svoboden

Luno ima v Tehnici v 4. hiši. Prijateljstvo je zanj izjemno pomembno, verjetno celo bolj kot ljubezen in romantika. Da bi bil srečen, mora biti njegova izbrana oseba njegova najboljša prijateljica, ki ga opogumlja pri navdihih in idejah. Potrebuje tudi veliko čustvene svobode in mobilnosti. Je zelo direkten in neposreden, ne prenaša krivic in nedorečenega, takoj hoče opraviti z vsem. Tak človek ima rad zdravo prehrano, ker rad skrbi zase, za svoje telo in um. Je tudi širokega in odprtega duha, sploh kadar gre za doživljanje novih gurmanskih doživetij in užitkov ter za eksotične kuhinje. Priporočljivi športi so zmeren tek, smučanje, plavanje, jahanje in borilne veščine, ki vsebujejo trening in razvoj telesa in duha. Z lahkoto se prilagodi v vsakih okoliščinah, v katerih se znajde, poln je razumevanja in zelo uvideven. Drugim se zna vedno lepo zahvaliti, pušča dober vtis in odprta vrata. Če nekdo manipulira z njim, se dolgo pusti in umika, ko izbruhne, pa je njegov izbruh konkreten.

Visoka inteligenca

Jupiter je bil ob njegovem rojstvu v Strelcu v 6. hiši. Prizadeva si čim prej ustvariti in uresničiti svoje ambicije. Če mu je onemogočeno, nastopita panika in strah. Na prijateljskem in čustvenem področju mu primanjkuje dominacije, takrat zablokira in se večkrat ni sposoben postaviti zase. Večkrat se mu lahko zgodi, da se navdušeno poda v nov posel, tudi če prejšnjega še ni izpeljal do konca. Pri visokošolskem študiju se lahko sreča s profesorji, ki ga omejujejo, ovirajo, mu nasprotujejo, ga kritizirajo ali mu celo onemogočajo pot do visokošolske diplome. To vlogo lahko prevzame tudi eden od staršev, ki ga obremenjuje s svojo starostjo, konservatizmom, tradicionalnimi predsodki in z moralnimi pridigami, s čimer mu jemlje čas za študij in razmišljanje. Ta položaj lahko kaže na zelo globoko in prodorno inteligenco, pa tudi na zelo trdne etične in moralne principe. Ker je neprilagodljiv, se ne počuti najbolje v tujih deželah, kajti pri stikih s tujci je pogosto treba improvizirati. Budno skrbi za svojo varnost in varnost drugih ljudi. Pri stroških je zelo ekonomičen, saj neupoštevanje teh načel ogrozi njegovo varnost.