Rokovnik Kažipoti za leto 2020 po Adrianu P. Kezeleju

Rokovnik Kažipoti za leto 2020 po Adrianu P. Kezeleju (foto: profimedia) profimedia
1. 11. 2019

Leto se je prevesilo v tisti čas, ko po knjigarnah pričnemo iskati priročne rokovnike, v katere bomo na prelomu let pričeli vpisovati svoje dnevne obveznosti, družabne zaznamke in pomembne obletnice.

Pri založbi Chiara so si za tovrstna povpraševanja omislili rokovnik v sodelovanju s priljubljenih hrvaškim avtorjem Adrianom P. Kezelejem. Nastali so Kažipoti za leto 2020, ki ’predstavljajo inspirativen rokovnik, ki ne spoštuje samo datumov koledarja, po katerem živimo, pač pa tudi globoke ritme narave, ki se jih najpogosteje niti ne zavedamo’. Da pa bi se pri uporabi tega rokovnika lažje znašli, je avtor v Kažipotih 2020 razdelil na tri vrste:

  • Pot telesa – ta označuje običajne, materialne ritme, označene v koledarju.
  • Pot srca – razkriva nevidne ritme, ki vplivajo na naše občutke (in eden najpomembnejših je določen tudi z gibanjem Lune).
  • Pot duše – ta pa zajema redke ritme, obdobja, ki se ne ponavljajo vsako leto, pač pa lahko mine tudi nekaj desetletij, preden se točno tak naravni ritem ponovno pojavi. »Zato so obdobja, zajeta v Poti duše, najgloblja in najpomembnejša,« v rokovniku uvodoma poudarja avtor.

Rokovnik navdihov pa je ne glede na omenjene ritme nadvse preprost za uporabo.

Kažipoti 2020»Začetek vsakega obdobja je čas za odločitev in usmeritev v določeno dejavnost. V skladu z značilnostmi tega ritma vam Kažipoti 2020 predlagajo po tri cilje, ki bi jih bilo dobro uresničiti v tem obdobju. Prav tako lahko dodate še vsaj dva cilja, ki se vam zdita pomembna in ki vam predstavljata osebno namero v smeri izboljšave življenja ali določenih podvigov,« še piše Kezele.

Kažipoti 2020 so skratka zasnovani kot priročen in učinkovit vodnik, ki bo uporabnike navdahnil, da sledijo naravnim ritmom in jih spodbudil k pozitivni spremembi ob nenehni rasti, učenju in uživanju v življenju.

Kezelejev vodnik za leto 2020 napoveduje leto izjemnih dosežkov vsem tistim, ki bodo poskrbeli ne le za svoje telo, ampak sledili tudi svojemu srcu in prisluhnili duši.

O novem rokovniku si lahko več preberete tudi na spletni strani založbe Chiara.Priporočamo