Sanjsko rojstvo Catherine Shainberg

Sanjsko rojstvo Catherine Shainberg (foto: profimedia) profimedia
14. 11. 2016

Ko je bila psihologinja Catherine Shainberg že v svojih štiridesetih letih, je bila prepričana, da ji morda nikoli ne bo dano biti žena ali mati. Do takrat namreč še ni spoznala svoje duše dvojčice, biološka ura pa je neusmiljeno tiktaktala.

To je bil tudi čas, ko je spoznala svojo duhovno učiteljico - osebno maternico znotraj maternice. In ker Colette, ki je bila zadnja potomka davne družine sefardskih kabalistov, ni nikoli zapustila svoje hiše, je Catherine vedno vedela, da jo bo lahko našla prav tam. Njeno delo je bilo ženskam povrniti odlike, kot sta dovzetnost in predanost, znana pa je bila tudi po tem, da je zdravila neplodnost. Zaradi slednjega so ji rekli kar 'ženska, ki dela otroke'.

Prebujanje sanjalke

Catherine, ki je sledila njenim navodilom, je bila od njenih učenj prevzeta in očarana. Čeprav jo je družina, ki je bila daleč proč – v Franciji, svarila, naj ne zapravlja svojega življenja s sanjarjenjem, je bila Collete hvaležna, da ji je pomagala pomagala prebroditi enega najtežjih obdobij njenega življenja, ki se je zdelo v razsulu, in ponovno najti smisel in smer v življenju. To ji je uspelo s preprosto vajo vodene duhovne vizualizacije.

»Podobe so me hranile in me vodile. Bolj kot sem prakticirala sanjanje, bolj ozemljeno sem se čutila – kot bi moje podobe neposredno vplivale na moje telo in dušo. Prvič v življenju sem imela prebliske občutkov celote v sebi. Čutila sem, da se zdravim in postajam celovito bitje. Začela sem uresničevati svojo ustvarjalnost. Pod Colletinim vodstvom sem podarila življenje sama sebi.«

Takrat se je Catherine tudi zavedla, da so bile sanje od nekdaj z njo. Tudi v obdobju, ko še ni poznala Colette, so ji sanje razkrivale velik del njenega življenjskega potovanja. V resnici jo je skozi življenje vedno vodila domišljija.

A prav Colette je bila tista, ki je zanetila iskro za začetek njene dolge poti do otroka, pa čeprav se je ta pot začela že veliko prej. Takrat, ko je bila še majhna deklica in si je pod obleko predstavljala napet trebuh. Pa ko je v naročju držala svojo punčko, se ji smehljala in si predstavljala, da ji ta vrača nasmeh. Že takrat je vedela, da se je rodila zato, da bo mama.

Miren in tih glas!

angelŠe več. Catherine v svoji knjigi Sanjsko rojstvo prepričano zapiše: »Ste že kdaj slišali klic svojega nerojenega otroka? Svojega sina sem lahko slišala, preden se je rodil! Mogoče se vam bom zdela nora, ampak na puhastem rožnatem oblačku na nebu mi je sladek kerub mahal s svojo okroglo ročico in se smehljal. 'Mama, mama, si pripravljena?' A bilo je prezgodaj, saj do takrat še nisem spoznala svoje duše dvojčice. In če sem poštena, nisem bila pripravljena odpovedati se vznemirljivemu in dragocenemu času s svojo učiteljico Colette.«

Čeravno se veliko ljudem rojstvo otroka zgodi veliko manj zavestno ali se jim celo bolj kot ne le 'ponesreči', pa Catherinina izkušnja ni bila edina te vrste. Tudi Colette in ženske v njeni družini naj bi slišale svoje otroke, ko so jih ti klicali.

  • »Nič se ne zgodi, če o tem najprej ne sanjamo« - Carl Sandburg

Catherine je pod vodstvom Colette ozavestila eno največjih življenjskih resnic. In ta je, da nas v življenju – ne glede na okoliščine in potrebe drugih ljudi – vodi sanjsko telo. To je tudi tisto, ki nam zna povedati, kaj je prav za nas.

»Ta 'glas' ni vedno samo zvok,« piše v knjigi Sanjsko rojstvo Catherine Shainberg. »Pogosto je tudi podoba. Lahko je tudi vonj, okus, tip ali kinestetični občutek. Pri nekaterih glas spodbudi takojšnjo spremembo ali uresničitev. Drugi slišijo glas, a uresničitev prihaja počasneje. Brez popolne vibracijske poravnave vašega celotnega bitja s tem, po čemer sprašujete in kar vam sporoča glas, se sanje ne morejo uresničiti. Potrebno je več.«

Drug problem pa je seveda tudi ta, ali znamo v sebi prepoznati 'pravi' glas. Slednjega je namreč moč slišati šele, ko je naš um miren in ko v njem ni zmede. V tem glasu ni ne drame in ne jeze, prepoznali pa ga boste po tem, da ne prihaja s podtalnim valom čustev.

Zgodil se je čudež!

nosečnica»V prazno čakalnico je stopila medicinska sestra, rekoč, da sem noseča. Prišla sem, da bi naredila test za ugotavljanje menopavze. Na dnu lončka, v katerega sem lulala, mi je pokazala modro piko, ki je nedvoumno dokazovala, da v meni raste otrok. Na ves glas sem zaihtela. Nisem mogla verjeti. Stara sem bila enainštirideset let.«

Ko je Catherine nato končno odprla oči, se ji je zdelo, da se je prostor napolnil z mehko svetlobo.

»Zgodil se mi je čudež! Šok prijetnega presenečenja me je spremljal skozi celotno nosečnost in barval vsako mojo misel in korak. Neizmerna sreča je postala reka ljubezni in hvaležnosti, ko so se moje oči prvič zazrle v sinov obraz, ko sem ga prvič držala v naročju in pozneje, ko sem ga gledala kako odrašča.«

Catherine, ki je bila od nekdaj sanjalka, si je nazadnje ne le prisanjala čarobni svet zase in za otroka, ki ga je rodila leta 1986, ampak o tej starodavni duhovni veščini kasneje napisala tudi knjigo in s svojimi ter Colettinimi vajami pomagala številnim ženskam.

  • »Sanjanje je jezik, ki ga naše telo razume. Telo nam v podobah kaže, kaj doživlja. Nanj lahko vplivamo tako, da ga nagovorimo s podobami.«

Sanjsko rojstvo

Sanjsko rojstvoKar 161 vaj za spočetje, nosečnost, porod in navezovanje je v svoji knjigi Sanjsko rojstvo nanizala Catherine Shainberg, ki v svetu velja za eno od vodilnih psihologinj na področju domišljije in moči vizualizacij. V svojem priročniku preobrazbe otrokovega rojstva ozavešča, kako razmišljati in zares pozitivno občutiti vlogo očeta ali matere, še preden se otrok rodi. Knjiga Sanjsko rojstvo je po navedbah avtorice nastajala sedem let, to kar jo dela še posebno zanimivo, pa je to, da ni nastajala zgolj v sodelovanju s strokovnjaki za neplodnost, temveč tudi v sodelovanju z dulami.

To zares nenavadno knjigo ne priporočamo zgolj tistim, ki se ravno trudijo spočeti otroka ali pa so ravno sredi pričakovanja. V branje jo toplo ponujamo tudi vsem tistim, ki jih zanima moč sanjanja kot takšna. Sanjsko rojstvo namreč ni le priročnik o tem, kako postati starš, temveč ponuja še številne kratke, natančne in učinkovite vaje za sprostitev, obvladovanje bolečine, fiziološke spremembe, razrešitev zdravstvenih zapletov ter zdravljenje čustvenih ran in travm.

Sanjsko rojstvo vas bo prepričalo, da iz teme pride svetloba in da je v svetlobi programirano ustvarjanje. In vsi mi smo kot Catherine. Vodi nas naša domišljija.

Zato se nikar ne vdajte kar tako v svojo usodo, ampak postanite raje njen ustvarjalec.

Priporočamo