Simbolika češnje - drevesa nesmrtnosti

23. 6. 2017 | Vir: Jana
Deli
Simbolika češnje - drevesa nesmrtnosti (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Privablja ljubezen, srečo, poglablja družinske vezi in napoveduje nove začetke.

Kako tudi ne, saj se v vsej svoji lepoti in opojnosti razkrije prav v spomladanskem času, ko dobimo nov zagon in potrebo po svežem ustvarjanju.

Cvetenje

Njeni čudoviti cvetovi, ki nas osrečijo že v zgodnji pomladi, cvetijo zelo kratek čas, zato naj bi nas češnja s tem želela opozoriti na lepoto življenja in njegovo hitro minevanje ter predvsem na to, da se znamo ustaviti in uživati v lepoti in v sreči ter da si vse te trenutke zapišemo v svoje srce.

Akcija!

Češnja resonira s številom 5, ki v sebi združuje moški in ženski princip; torej potrebo po neodvisnosti in potrebo po druženju v družinskem krogu. Sporočilo, ki nam ga predaja, je, 'naj gremo v akcijo', naj izkusimo življenje z vsemi svojimi petimi čuti, ker pa je češnja tudi močno povezana z zemljo, nas zelo dobro prizemljuje in materializira (uresničuje) stvari.

Ljubezenski uvid

Drevo češnje je pod okriljem boga Sonca in svetlobe Apolona in boginje ljubezni Venere, zato ne preseneča, da ima magične moči prav na področju privabljanja in poglabljanja ljubezni. Če češnjev les dodate na sveti ogenj, boste prejeli uvide v prihodnost svojega ljubezenskega življenja. Če želite, da bo vaš vinograd bolje uspeval in bo vino še boljše, potem na sredino vinograda posadite češnjo. Češnjeve veje postavite v dvorišče ali v svoj dom pred vhod, zato, da bodo odganjale zle duhove. Da bo češnja naslednje leto bolje obrodila, naj prvo češnjo (plod) odtrga in poje novopečena mamica.

Sveto drevo

Za Druide je divja češnja veljala za sveto drevo, zato so njen les uporabljali pri svojih ritualih. Čaj iz lubja so pripravljali pevcem in javnim govorcem, saj naj bi zagotavljal čist in jasen glas.

Nesmrtnost

Po starih verovanjih so sok samega plodu češnje povezovali z eliksirjem življenja, ki božanstvom poklanja njihovo nesmrtnost. Nekaj povezave o nesmrtnosti je gotovo skrito v njenih številnih plodovih, ki nakazujejo, da številnost zagotavlja kontinuiteto.

Pomen

Na Japonskem ima drevo češnje prav poseben pomen. Imenujejo ga 'sakura'. Med cvetenjem pripravijo festivale njej v čast, kjer se dobivajo cele družine, da lahko opazujejo in občudujejo to cvetočo krasotico ter se veselijo življenja. Tam velja, da s tem, ko na cvetočo češnjo privežete svoj las, zagotovo najdete svojo ljubezen.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk