Simbolni pomen bele mačke, ki vam prekriža pot

Simbolni pomen bele mačke, ki vam prekriža pot (foto: profimedia) profimedia
28. 3. 2020

Simbolika mačk ima dolgo zgodovino in se od davnine razteza po vseh celinah našega planeta.

Vsakdo je že slišal, da črna mačka nosi srečo ali nesrečo, če vam prekriža pot, kako pa je z belimi mačkami? Ima tudi bela muca skrit pomen, če prečka vašo pot?

Pobrskali bomo po simboliki bele mačke in se posebej poglobili v razkrivanje, kaj pravzaprav pomeni, ko se bela muca sprehodi pred vašimi nogami.

Primerjava Evropa – ZDA

Zanimivo, da je črna mačka, ki vam gre čez pot, na oni strani Atlantika slabo znamenje in napoveduje smolo, medtem ko v večjem delu Evrope velja nasprotno. To prepričanje izvira iz časa, ko so se vrstili procesi proti čarovnicam. V Ameriki so verjeli, da so črne mačke čarovnice v preobleki, zato so jih močno črtili. Na stari celini to prepričanje ni bilo tako razširjeno.

Še bolj je zanimivo je, da pri belih mačkah velja enako nasprotje – v Ameriki prinašajo srečo, v Evropi nesrečo.

Bele mačke prinašajo blagostanje

Drug simbolni pomen bele mačke je bogastvo, premoženje. V Rusiji bela mačka na poti napoveduje dobitek na loteriji ali zvišanje plače, kar pa je pogojeno z dogodkom, kajti če se vas mačka ustraši in se kakorkoli drugače slabo odzove, bo učinek nasproten. Čakal vas bo finančni udarec.

V Aziji bela mačka prinaša srečo novoporočencem. Verjamejo, da bo bela mačka, ki jo dobijo v dar za hišnega ljubljenčka, prinašala paru srečo in blagostanje, dokler bosta zakonca zanjo lepo skrbela.

Bele mačke kot spiritualni vodniki

Veliko duhovno prebujenih ljudi je potrdilo, da se jim je njihov vodnik pojavil v podobi bele mačke. Izbira vodnikov za belo barvo ni presenetljiva, saj gre za barvo svetlobe in nedolžnosti.

Mačke so dolgo veljale za znamenje božanskosti in bogov, kar se vleče že od starega Egipta, zato ne preseneča, da se duhovni vodniki pojavljajo kot bele muce. Skratka, ko vam bela muca prečka pot, vam skuša prenesti neko sporočilo. Če znate prisluhniti svoji intuiciji in sporočilo jemljete resno, boste imeli priložnost za čustveno rast in napredek.

Simbolni pomen bele mačke se po državah sicer razlikuje, a ima povsod nekaj skupnega. Vsi miti, legende, povesti in šepeti modrih žensk se strinjajo, da z belo mačko nikoli ne smete grdo ravnati (kar velja za katerokoli mačko in za vse živali seveda).

Naslednjič, ko vam bo bela muca prekrižala pot, upoštevajte različne razlage, ki smo jih razgrnili pred vas, uporabite svojo intuicijo in razvozlajte pomen njene prisotnosti v danem položaju.

A ne pozabite: karkoli boste naredili – četudi vam bo muca prenesla slabo novico – nikar se ne znašajte nad mačko!

Vir Spiritual Unite

Priporočamo