Simbolni pomen zlate progaste mačke: Znak drznosti in pustolovstva!

Simbolni pomen zlate progaste mačke: Znak drznosti in pustolovstva! (foto: profimedia) profimedia
5. 9. 2021

Mačke imajo brez senčice dvoma poseben kotiček v naših srcih, najbrž pa niste vedeli, da so edine živali, katerih barva dlake je povezana z njihovim metafizičnim pomenom.

Oranžne muce z belimi progami so nekaj posebnega. Oranžna dlaka je za odtenek svetlejša, zato se zdi zlata. Če imate takšno muco za hišnega ljubljenčka ali kot duhovni totem, boste bržkone premislili o njeni vlogi.

So drzne in pustolovske

Take mačke so drzne, premorejo neke vrste samozavest, veliko poguma in slo po življenju. Njihova smela, pustolovska narava je nalezljiva in veliko njihovih lastnikov jim je podobnih. Pripravljeni so več tvegati, vajeni so zagrabiti življenje za roge in si priskrbeti tisto, po čemer hrepenijo. Zlate progaste muce nas nenehno opominjajo, da imamo le eno življenje (vsaj v tem telesu), vselej skušajo najti nove, zanimive reči, raziskujejo nove kotičke, se klatijo naokrog in se zlahka prikupijo novim ljudem ter se jim pustijo ljubkovati.

Ko si nekaj želimo, je najbolje vprašati, kar pogosto pozabljamo. Če molčimo, bomo zanesljivo ostali praznih rok, čakanje, da nam bo nekaj kar tako padlo v naročje, pa je negotovo in nespametno. Treba se je torej premakniti in ukrepati. In mačke ukrepajo. Nenehno raziskujejo, iščejo, nimajo časa za poležavanje v naročju. Vsaj veliko časa ne.

Osnovni simbolizem teh mačk se vrti okrog drznosti. Ob družbenih omrežjih, ki so se zažrla v sleherno poro našega življenja, ob televiziji in revijah, ki čedalje bolj spreminjajo svet v nekaj idealiziranega in se oddaljujejo od resničnega, se nenehno primerjamo z internetnimi verzijami drugih ljudi. Medtem ko nam te podobe spodkopavajo samozavest, nas odločna, drzna mačka opominja, da smo nekaj posebnega, enkratnega ter da si zaslužimo življenje, polno ljubezni in veselja. Vsakdo si zasluži srečo in nihče se ne sme ustrašiti poseči po njej. A jo je treba poiskati. In mačka redko poležava dlje časa, je aktivna, sčasoma pa se od nje tega nalezejo tudi njeni lastniki.

Spiritualni totem

Zlata progasta mačka vam kot vaša duhovna žival prinaša smelost in pogum, da vzamete življenje v svoje roke in poskrbite za lastno srečo. Z zaupanjem in pogumom vam bo totem dal tudi moč, da boste začutili skorajda brezmejno slo po življenju.  

Totem bo prebujal tudi vaše samozaupanje in vas usmerjal, da boste do sebe vedno bolj strogi kot drugi. S tako zavestjo vas ne bo strah stopiti naprej. Morda se vam bo kdo skrivaj posmehoval, na večino ljudi pa boste naredili dober vtis in bodo veseli vašega uspeha.

Vir: Spiritual Unite