Šipek - Venerina rastlina z močno žensko esenco

Šipek - Venerina rastlina z močno žensko esenco (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Jana
30. 10. 2017

Gotovo ste šipek, ki mu pravimo tudi divja roža, gartroža, goščavka, trnovlje in zobatka, opazili, da je bujno cvetel že maja pa vse do julija. Zdaj pa je na vrsti njegov plod, ki naj bi imel enega največjih deležev železa v rastlinskem svetu.

Pa seveda tudi ogromne količine vitamina C, tako da so ga na primer med II. svetovno vojno v obliki sirupa ali marmelade uporabljali kot osnovni vir vitamina C.

Cvetlica Egipta

Starodavni Egipt se je nekdaj bohotil z grmi šipka, ki so bili navadno nasajeni v vrtovih ogromnih templjev. Od tam so z njim trgovali vse do Mediterana, še posebej naj bi bil šipek priljubljen v času rimskega imperija.

Ženska roža

Šipek je Venerina rastlina z zelo močno žensko esenco in elementom vode, čeprav v sebi nosi tudi Jupitrovo moč. Zanimivo je dejstvo, da so ga starodavne čarovnice uporabljale prav za 'ženske zadeve' in v ritualih za ljubezen; z vsem torej, kar je povezano z Venero in elementom vode. Stari zapisi govorijo o tem, da naj bi možje svojim ženam prav v času menstruacije prinašali šipek. Uporabljale naj bi ga kot napitek – čaj v času menstruacije. Kot bi že tedaj vedele, da šipek vsebuje veliko železa, ki ga prav v tem delu cikla ženske najbolj potrebujejo.

Proti stresu

Če si želite po napornem dnevu odpočiti in se znebiti stresa, potem nekaj šipkovih plodov strite in jih zavijte v gazo ter potopite v vodo za kopel. Lahko dodate tudi nekaj kapljic šipkovega olja, ki je izvrstno za kožo. Potopite se v kad in se sprostite. Vizualizirajte, da ves stres in negativnosti odhajajo iz vas skozi vodo, ki vse skupaj očisti.

Šipek: Rosa Canina

Zdravje in bogastvo

Zaradi pripadnosti Jupitru se šipek lahko uporablja za boljše zdravje in več blaginje. Plod je namreč prav s svojo trebušasto obliko in s semeni v notranjosti simbol blaginje in plodnosti. Če boste šipek dodali med kadilo ali kot potpuri ali postavili veje v vazo, bosta vaš dom in vi z njim oplemeniteni z vibracijo plodnosti, obenem pa bo vse očiščeno tudi neprijetnih duhov in sil. Plodovi pod vzglavnikom ščitijo tudi pred nočnimi morami.

Privabite ljubezen

Prižgite rožnato svečko in v mislih vesolju pošljite namero, da želite pravega partnerja zase. Iz šipkovih plodov naredite ogrlico, tako da jih na vrvico nanizate drugega za drugim. Šipkovo ogrlico nato položite na svoj oltar k svečki in si predstavljajte, kako energija prave ljubezni za vas prehaja v ogrlico. Tako energetsko napolnjeno ogrlico nato nosite s seboj, zlasti če greste v družbo.

Besedilo: Nina Kasandra Klun

Priporočamo