Skoraj vse o horoskopskem znamenju Bika!

3. 5. 2015

Bik je drugo znamenje zodiaka, ki mu vlada Venera in ga usmerja v estetiko in lepoto. Je vztrajen in nekoliko posesiven, vendar vedno na realnih tleh. Velik pomen zanj ima materialna plat, ki mu prinaša zadovoljstvo oziroma nezadovoljstvo.

Bik spada med zemeljska znamenja. To so trmoglavi, stabilni in realni ljudje. Zemeljska znamenja najmanj trpijo zaradi svojih značajskih lastnosti in vedenja, kajti njihova narava je racionalna in stabilna. Zanje je pomembno, da lahko sami skrbijo zase, da so zaposleni in dobro plačani. Če so prisiljeni v tveganja in tekmovalnost z drugimi, navzven ostanejo hladni, razburjenost v sebi pa premagujejo v sanjah. Te jim razkrivajo, kako se znajdejo v posameznih okoliščinah in kdaj so nemočni, da bi karkoli spremenili. Ko jih zajame takšno razpoloženje, potrebujejo nekoga, ki jim vrne samozavest in vero vase, najboljša pomoč pa je konkretno delo, pa čeprav samo začasno. Predstavniki tega znamenja so praktični, previdni in spontani. Njihovi interesi so vezani na materialno in akumuliranje kapitala. Stojijo trdno na svojih nogah, so konservativni, egoistični, a disciplinirani. Ljubijo udobno življenje, vendar sanjarijo o čustvenih in mističnih osebah. Dve zemlji skupaj čvrsto stojita in čuvata svoje imetje. Z znamenji vode se odlično dopolnjujejo.

Strahovi

Biku so denar, družina in ljubezensko življenje ključnega pomena. Njegov največji strah je, da izgubi dom ali ostane popolnoma sam. Strah ga je tudi, da bi bil on tisti, ki bi se preveč prilagajal partnerju. Strah je povezan z denarjem in z razmišljanjem, da bi lahko ostal brez njega. Neprijeten občutek biku ustvarijo tudi prijateljeve tegobe.

Hujšanje

Bikice hujšate bolj počasi, vendar veliko bolj zanesljivo. Ste izredno vztrajne, vaše prehranjevalne navade so zdrave, saj vas to področje zanima. Priporoča se uživanje grozdja in zelenjave, pa tudi bolj blagih začimb. Vaša prehrana mora vsebovati dovolj žitaric. Nujno bi se morale izogibati sladkarijam in polnim omakam. Biki ste gurmani, ki radi posežete po dobri hrani, zato je priporočljivo, da se omejite tudi pri količini hrane.

Ljubezen

Partnerstvo je za bike ključnega pomena. Potrebujejo mir in harmonične odnose, čustvena varnost in stabilnost pa pri njih pomenita, da na svoji posesti živijo udobno družinsko življenje. Biki se navadno pozno poročijo, saj sledijo svojemu instinktu. Po eni strani so hedonisti, po drugi konformisti, bolje rečeno, so skupek teh lastnosti. Bik se v ljubezenskih odnosih najbolje ujame s škorpijonom, rakom, ribo, devico in kozorogom. Vodna znamenja so njegovo nasprotje, ki ga vodi v izpopolnjeno življenje in učenje razlik ter dopolnjevanje. Z ovnom, strelcem in levom bo bik v resnem razmerju zelo težko našel skupno pot, saj so preveč drugačni in bik njihovih muh preprosto ne razume. Zračna znamenja so lahko njegovi dobri prijatelji, morda osebe, s katerimi se bo zaradi njihove klepetavosti zapletel v avanturo, ne pa življenjski sopotniki.

Lastnosti Bika

 • Pozitivnost (spol): ženski, negativen
 • Vladajoči planet: Venera
 • Element: zrak
 • Dinamika: fiksna
 • Barva: zelena
 • Draga kamna: smaragd, safir
 • Kovina: baker
 • Roža: marjetica
 • Telesno območje: grlo, glasilke, ščitnica, vrat in grlo, ramena
 • Drevesi: jablana, figovec
 • Hrana: artičoke, mak, jabolka, robide, grozdje, hruške, začimbe

ON

Njegove denarne razmere so vedno rožnate. Le redkim med njimi ne bo uspelo doseči finančne neodvisnosti, če ne celo premoženja. Nepremičnine in denar se kar lepijo nanj. Večinoma ljubijo nogomet, ribarjenje in življenje v naravi. Če nima teh lastnosti, pa ga zanimata vsaj vrtnarjenje in dolgi sprehodi. Biki so čustveni, ljubeči, topli in razumevajoči očetje. Za otroke bodo postavili visoka merila in pričakovali, da bodo znali ceniti vrednote, zlasti spoštovanje do očeta, lastnino in posest. Do svojcev so darežljivi. Najbolje jim pristaja vloga gospodarja družine in njegova žena si ne more želeti boljšega moža. Zagotovljena ji je čustvena gotovost, združena z denarno brezskrbnostjo.

ONA

Bikica je zelo čutna, čeprav ne preveč romantična. Zaradi Venere, vladarice ljubezni, je zanjo čustveno življenje zelo pomembno in nezadovoljstvo na tem področju se navadno kaže na vseh področjih. Čeprav je izredno ženstvena, jo lahko spoznamo tudi kot grobo, agresivno in netaktno. Rada ljubi in v njenem ljubezenskem življenju ima erotika prav posebno mesto. Zna biti strpna in oproščati partnerju zadeve, ki se celo njemu zdijo obremenjujoče, medtem ko v kakšnem drugem, manj kritičnem položaju pokaže neverjetno ljubosumnost in posesivnost. Sama gradi sebi lasten sistem vrednot in tako se tudi odziva, kar pa ljudje v njeni bližini navadno le stežka sprejmejo in razumejo. Če je v odnosu, kjer vlada medsebojno nerazumevanje, je pričakovati, da bo nezvesta, toda zvezo konča šele takrat, ko pretehta vse možnosti in izhode.

Znane osebnosti!

ROJENE V ZNAMENJU BIKA

 • Penelope Cruz, 28. 4. 1974

S Soncem v Biku stoji realno na tleh in si postavlja v življenju cilje, ki jih lahko doseže. Sanjarjenje ni njena lastnost, saj se pri vsaki zadevi najprej prepriča, kaj ji prinaša. Njena Luna v Raku poudarja nežnost in občutljivost v čustvenih odnosih, lahko pomeni tudi nesrečna razmerja in vztrajanje v razmerju, v katerem ni srečna. Tudi Venera v Ribah je tista, ki pripomore k njeni neodločnosti ter želji po globokih odnosih in spoštovanju. Mars v Raku jo lahko v kočljivih okoliščinah usmeri k drznim zaključkom, vendar kljub vsemu ne želi izstopati, čeprav je njen videz precej opazen. Svoje lepote se zaveda in jo zna tudi spretno izkoristiti. Saturn v Raku kroji njeno zasebno plat, okolica lahko večkrat oceni, da je malce težka in trmasta.

 • William Shakespeare, 23. 4. 1564

Njegovo Sonce v Biku mu je podarilo vztrajnost in umirjenost. Radodaren in odkrit se je večkrat spopadal z družinskimi zapleti in se s težavo podal na popolnoma samostojno pot. Luna v Dvojčkih mu je dajala razigranost in simpatičnost ter odlično komunikacijo. Merkur v Ovnu ga je zaznamoval kot prodorno, močno osebnost, ki se zna v življenju boriti s težavami in jih premagati. Venera v Dvojčkih je izžarevala njegovo privlačnost, zato bi lahko rekli, da je bil magnet za ženske. Mars v Raku pa mu je podaril romantično noto in razpršene globoke misli.

Priporočamo