Stanko Filipič je dokaz, da bioenergija deluje

Stanko Filipič je dokaz, da bioenergija deluje (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Jana
14. 7. 2019

Niti sam ne ve več točno, koliko ljudem je že pomagal. A to niti ni pomembno, Stanko Filipič je dokaz, da bioenergija deluje. Predvsem pa je človek, ki vrača vero v človeka.

Stanko Filipič je poseben človek s posebno energijo, ki jo izžareva na sebi lasten način. Je dostopen, odprt, sočuten, srečanje z njim pa nedvomno pusti pečat. Še posebej, če pred vami ukrivi žličko, vilice ali kakšen drug kos pribora, kar je njegova posebnost. V nekaj sekundah je namreč sposoben spremeniti biopolje kovine in enakomerno zaviti pribor, kot bi bil iz plastelina ali gume. Ker sva se dobila na kavi, me je presenetil z ukrivljeno kavno žličko, ki ji je dodal meni s personalizirano namero in navodilom, naj jo imam kje blizu sebe, a naj je ne držim v rokah več kot pet minut. In ko sem čez nekaj dni res prijela v roke ukrivljeni pribor, mi je postalo jasno, zakaj. Žlička je v moji hladni roki postala pekoče vroča. Naključje?

Stanko Filipič ima sicer magisterij iz evropskih in državnih študij. Z bioenergijo se ukvarja od mladostnih let, z različnimi oblikami zdravljenja pa se je začel profesionalno ukvarjati po upokojitvi. Kot sam pravi, sta pomembni dve stvari: kaj se naučiš in da imaš dar. »Ne moreš biti dober slikar ali pevec, če nimaš daru. Tako je tudi pri bioenergiji. Po drugi strani pa velja tudi, če imaš dar, to še ne pomeni, da lahko delaš kot bioenergetik, če se primerno ne izobraziš.«

Zato je na tem področju vlagal veliko energije v lastno izobraževanje, na koncu potegnil črto in naredil svoj sklop metod, ki jih uporablja pri svojem delu. Pri tem vključuje tudi radiestezijo in ostale zadeve, ki sodijo zraven. In kako si sam polni svoje baterije? »To je povsem enostavno. Doma imam malo kmetijo s sadovnjakom in trto. Tam in drugod v naravi najdem svoj mir in napolnim svojo energijo.«

Celostni pristop

Stankov pristop je kar se da celosten. Ko kdo prvič pride k njemu, naredi njegov oziroma njen energijski pregled. Dela na frekvenci med sedem in devet tisoč enotami. Če ugotovi padec energije, to pomeni, da je v telesu nekaj narobe. »To je kot v avtu – če akumulator ne dela, tudi avto ne dela,« pravi Stanko, ki zatem pogleda tudi psihično moč posameznika, osredotočenost moči (ne sme biti razpršena), pregleda levo in desno polovico, pogleda tudi gostoto informacije. To pomeni, da telo deluje na eni frekvenci, hkrati pa tudi vsak organ deluje na svoji frekvenci. Če je frekvenca kje posebno nizka, to kaže sum na neko dogajanje v telesu.

Pogleda tudi čustveni zapis, kar vključuje dogodke, ki jih je oseba doživela v preteklosti, to pa so lahko tudi kakšne čustvene blokade. »Vedeti moramo, da so vse motnje informacij negativne energije, ki smo jim izpostavljeni. Pri tem gre za vodne tokove, tektonske plošče, radioaktivne substance, različna sevanja, ki jih oddajajo visokofrekvenčni oddajniki, in razne druge negativne energije. Če so ljudje temu izpostavljeni, se mi to pokaže kot motnja. Temu so lahko izpostavljeni doma, na delovnem mestu, v kakšnem drugem objektu … Če smo dlje časa na območjih, ki motijo našo frekvenco, se lahko pokažejo določene posledice. Z leti pa ta negativna energija uničuje celično membrano in spreminja DNK,« pravi Stanko in doda, da vedno preveri, ali ima oseba na sebi tudi kakšne ostanke črne magije ali urokov ali pa je morda kaj takega na premoženju. Po navadi imamo takšno breme nad seboj, če smo s kom v sporu. »To je energijsko polje, v katerem nam nekdo želi nekaj slabega. Gre za sovraštvo in zlobo, ki sta usmerjena na osebo ali premoženje. Večkrat opažam takšne zadeve pri deljenju premoženja. Veliko je tudi pokojnih duš. Ljudje, ki so na višjem energijskem nivoju, to veliko bolj zaznavajo,« razloži Stanko. Zato v procesu diagnostike vedno preveri širši sklop dejavnikov.

Naslednja stopnja je iskanje motnje informacije. Večja ko je motnja, tem večji je padec naše energije. Stanko poišče točke, ki so moteče, kar lahko naredi tudi na daljavo. »Ne morem zdraviti, če ne uredim celega človeka celostno. Telo dela samo, le pot mu moramo dati in odpreti energijska polja,« pravi. Šele ko človeka najprej celostno pregleda, sledi diagnostika – pregleda celotno telo, pri čemer se pošali, da je pri tem njegova prednost ta, da je delal kot kriminalist. Če v telesu odkrije kakšno bolezensko stanje, človeka vedno najprej pošlje k zdravniku.

Osnovni principi delovanja

Njegovo prvo in najpomembnejše pravilo je, da nikoli nikomur in z ničimer ne smeš škodovati – ne s svojim delovanjem ne s pripomočki. Ljudje uporabljajo različne pripomočke, ki vsi delujejo na svoj način, in če jih vse prinesemo domov, to ni nujno dobro. Prav tako ni nujno dobro za vse, ki so v takem prostoru. »Velikokrat so takšni pripomočki preslabi, če gledamo s stališča frekvence. Tudi tu so navadno težave, da so naprave oziroma pripomočki preslabe kvalitete. Veliko sem se ukvarjal s tem, kaj je za koga dobro, in vedno prilagodim posamezniku. Pogosto je vzrok težav ravno tu, da neka stvar ne deluje – preprosto so preslabe frekvence, da bi preglasile učinke raznih elektromagnetnih sevanj.«

Prvi obisk pri Stanku ponavadi traja do uro in pol, saj je treba narediti več diagnostike. Potem pa meni, da do pet terapij povsem zadostuje. »Ne želim, da bi ljudje postali odvisni od obiskov pri bioenergetiku. V praksi sem opazil, da lahko telo v največ petih terapijah energetsko spravim k sebi na tak način, da se je sposobno samo boriti naprej in delovati brez terapij.«

Kaj vse zdravi

Opaža, da je veliko težav z artritisom, v zadnjem času prihaja k njemu tudi veliko otrok med 10. in 12. letom. Prihajajo z nenavadnimi motnjami, kot da živijo v svojem svetu. Veliko dela tudi s hiperaktivnimi otroki, ki imajo veliko enot energije, približno toliko kot vrhunski športniki. Stanko poišče možnosti, kako jih umiriti. Odlične rezultate ima tudi pri otrocih z avtizmom, teh primerov ima v zadnjem času čedalje več.

Veliko ljudi poišče pomoč pri njem zaradi obolenja hrbtenice, glavobolov, migrene, nepojasnjenih bolečin in simptomov, kjer tudi uradna medicina ne najde vzroka, pa zaradi depresivnih stanj in zastarane borelioze. Veliko obravnava tudi razne poškodbe, tudi poškodbe možganov. Obravnava benigne tumorje, medtem ko malignih stanj ne zdravi.

Po pomoč se k njemu zateče veliko žensk, ki imajo težave s ščitnico, ginekološke težave, težave z neplodnostjo. Njegovi uspehi na tem področju so izjemni. Ženska, ki je obiskala, je zanosila že po eni terapiji, čeprav sta se s partnerjem tri leta trudila z umetnim postopkom. Govorila sem tudi z gospo Ksenjo, ki imela sedem let več cist na obeh dojkah, a že po prvi terapiji so izginile. Ravno takrat je imela namreč pregled z mamografijo, na kateri niso zaznali tvorb, in prvič po več letih ji ni bilo treba na dodatne preiskave. Rezultati so tako spodbudni, da ima kontrolo šele čez dve leti in prvič po več letih mirneje spi.

Tudi prekmurska pevka Marina Huber se je na Stanka Filipiča obrnila po pomoč zaradi težav s ščitnico, na kateri so ji odkrili več nodusov (to so nekakšni vozliči). Čeprav so bili ščitnični hormoni v mejah normale, so ji želeli ščitnico kar odstraniti. Ker bi to lahko bistveno vplivalo na njeno petje, se je odločila poiskati še alternativno rešitev, saj se tudi sama ukvarja z reikijem. Obiskala je Stanka in po terapijah sta uredila tudi učinke sevanja v hiši, nato so se ji nodusi zmanjšali za polovico. Zdravniki so bili presenečeni. »Rekli so mi, da je to neverjetno in naj, karkoli že počnem, to nadaljujem,« pravi Marina, ki bo s terapijami nadaljevala, vsekakor pa bo vestno hodila tudi na kontrole k zdravniku.

Pred kratkim je Stanka obiskal celo zdravnik, lastnik klinike v ZDA, ki se poleti znova vrača k njemu. Znan je tudi njegov primer, ko je pomagal ameriškemu olimpijcu in nosilcu treh olimpijskih medalj, lokostrelcu Bradyju Ellisonu. Športniku so zdravniki že svetovali konec kariere zaradi težav s ščitnico in težav s prsti. Te so mu v neki točki mislili že amputirati, zdaj pa je s Stankovo pomočjo eden izmed glavnih kandidatov za olimpijsko medaljo v Tokiu. Takšnih in podobnih zgodb je še ogromno.

Svojih bližnjih ne zdravi

Pa kdaj tudi sam obišče kakšnega svojega kolega, me zanima. »Vsakega pol leta hodim na redne zdravniške kontrole in preverim vse parametre. Moram biti zdrav, saj bolan ne morem opravljati takšnega dela. Poleg tega gre za mojo varnost in varnost mojih pacientov. Pomembno je tudi, da svojih bližnjih in družine ne zdravim. Vsi hodijo redno k zdravniku. Prva je medicina, pacient mora vedno poslušati in narediti vse, kar mu pove zdravnik. Nihče nima pravice spreminjati diagnoze, razen lečečega zdravnika ali katerega drugega zdravnika.«

Kako si lahko pomaga človek sam, da ne bi potreboval pomoči bioenergtika? Stanko se le nasmehne in pravi: »To je kot pravljica o Janku in Metki. Vsak dan naletimo na toliko različnih nevarnosti, za katere sploh ne vemo, in mimogrede se lahko poruši naš imunski sistem in naša energija. Splošnega pravila žal tu ni. Vsakemu povem, naj je in počne tisto, kar mu paše, in sicer tako, da ne ogroža in škoduje drugemu. Živi in pusti živeti. Veliko sem videl smrti v življenju, imel sem tako službo, zato vem, da ni pravila. Različni smo si in vsak mora znati sebi prisluhniti in slišati, kaj naj je in pije, koliko se ukvarja s športom. Nobeno pretiravanje ni dobro, ne s športom, ne s hrano, ne z alkoholom ... Treba je poiskati ravnovesje.«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri