Starodavne modrosti dr. Changa: Dao spolnosti!

Starodavne modrosti dr. Changa: Dao spolnosti! (foto: profimedia) profimedia
12. 7. 2015

Spolnost je del življenja. Podarja mu lepoto in užitek. Da pa bi postala vir sreče, ki pomeni zdravljenje, veselje in dolgoživost, so daoisti ustvarili popoln sistem metod in tehnik, ki so ga poimenovali dao spolnosti.

O sistemu metod in tehnik, ki naj bi samozdravljenje povzdignile na najvišjo raven, s čimer bi secelotno telo napolnilo z energijo in premagalo čas, je v knjigi brezmejne modrosti Dao spolnosti pisal dr. Stephen T. Chang, ki že več desetletij s svojii raziskavami in predavanji poskuša razbliniti skrivnostnost, ki ovija daoistično spolno modrost. V knjigi jasno in natančno opiše neverjetne metode za zdravljenje, popolno zadovoljitev, naravno in varno načrtovanje rojstev in preprečevanje spolnih bolezni. Razkrije pa tudi skrivno znanje in izjemne tehnike, kot so točka za milijon dolarjev, niz devetih sunkov, devet ravni ženskega orgazma, superorni orgazem, vaje za zdravljenje in pomlajevanje, vaje za spolno moč in številne druge.

Najstarejša znanost o življenju!

Daoizem velja za najstarejšo znanost o življenju, starejši celo od tradicij Mezopotamije, starega Egipta, Indije in Grčije. A četudi je daoizem najstarejši zapisan sistem znanja na zemlji, ga hvalijo, ker očno prekaša znanja številnih drugih, ki so v središču sodobnega raziskovanja in učenja.

In kdo je daoist?

Daoist je vsak, ki si želi živeti dlje, srečnejše, bolj zdravo in modreje. Je vsak, ki išče in prakticira kaj, da bi dosegel te cilje. "In dobri daoisti živijo večno," je še prepričan dr. Stephen Thomas Chang, avtor številnih knjig o daoizmu.

"Pred več kot 6000 leti so starodavni daoisti začeli preučevai načine za podaljševanje življenja. Niso iskali umetnih poti, kakšrne so injekcije, vsadki idr., da bi življenju dodali še nekaj let. Vedeli so, da snovi, tuje človeškemu telesu, lahko povzročijo le še več zapletov in končno pripeljejo do prezgodnje smrti. Stari so iskali naravne, učinkovite, praktične načine, da bi življenje podaljšali v neskončnost. Rezultat njihovih raziskav so metode, ki ljudem pomagajo hoditi z bogom. Da bi večno živeli, moramo hoditi z bogom."

Da pa bi posameznik lahko hodil z bogom, mora v celoti obvladovati svojo človeškost. To je mogoče storiti le tako, da sledi načelom osmih stebrov daoizma, ki zajemajo dao filozofije, dao poživljanja, dao uravnoteže prehrane, dao prehrane iz pozabljenih živil, dao zdravilske umetnosti, dao mojstrstva, dao uspeha in dao spolne modrosti. In prav slednji je dr. Chang posvetil knjigo Dao spolnosti, ki je pred dnevi v prevodu izšla pri založbi Primus.

Dao spolne modrosti

Medtem ko številne vere zatirajo ali obsojajo spolno dejavnost, da bi promovirale duhovnost, pa daoizem spolnim nagonom pripisuje sposobnost služenja duhovnemu namenu. In ker daoizem ni zgolj teorija, temveč je še kako praktičen in v znanost usmerjen sistem 6000 let starih tehnik, ki lahko prav vsakemu pomagajo k daljšemu, srečnejšemu, bolj zdravemu in modrejšemu življenju.

"V nasprotju z nekaterimi religijami, ki se za pomoč svojim privržencem zanašajo zgolj na vero in molitve, daoizem močno poudarja aktivno prakso. Za obvladovanje metod neposredne komunkacije z bogom sta daoistom dovolj znanje in samodisciplina."

Predvsem pa ima daoizem precej drugačen odnos do spolnosti kot takšne. Spolnost je predvsem normalna in naravna. Celo spontane erekcije so normalne in zdrave ter značilne za zdrave, celo vzdržne moške. Nasprotovati spolnosti je nasprotovati življenju.

"Tisti, ki si želijo življenja, ki hočejo živeti, ne bi smeli biti proti spolnost," je v knjigi Dao spolnosti jasen dr. Chang, a potem gre v svojem pojmovanju normalnega še dlje: "Spolnost je proti življenju le, kadar ejakulacija ali menstruacija privede do izčrpanosti ali izgubi energije. Čeprav sta ejakulacija in menstruacija za večino ljudi normalni, nista normalni za osebo, ki hoče ohraniti in povečati energijo, ali za osebo, ki si želi nesmrtnosti, cilja daoizma."

Nekaj zanimivih iskric iz knjige Dao spolnosti:

  • 'Na svetu ni niti ene popolnoma frigidne ali neorgazmične ženske. Vsaka enska je v primernih okoliščinah zmožna spolnega odziva. Pomembno je pravo razpoloženje za spolnost. Kopel, udobno in mirno okolje, sproščene in mirne misli, morda malo masaže, ki ji sledi nežna predigra, poljubljanje in božanje - vse prispeva k primerni pripavi duha in dojemljivosti za spolni odnos.'
  • 'Zaradi zdravja naj ljudje uporabljajo daoistični princip eden za enega, torej eno spolno razmerje v določenem času ali za vse življenje. Če ima ženska več kakor eno spolno razmerje naenkrat, naj počaka vsa dva dni po spolnem stiku z enim moškim, preden ima stik z drugim. (Življenjska doba sperme je približno dva dni).'
  • 'Z daoističnega gledišča je prakticiranje celibata ena od najbolj škodljivih stvari, ki jih lahko naredite svojemu telesu. Odrekati pozornost ali pravico delovanja kateremu koli delu telesa je neumno, prav tako kakor je neumno zavračanje rabe oči in ušes. Če posamičnega dela telesa ne uporabljate za to, za kar je bil namenjen, nastaja škodljivo neravnovesje, ki lahko prizadane vse drug dele vašega telesa, saj so vse telesne funkcije povezane med seboj.'

Daoizem bolezni skratka nima ne za greh ne za hudičevo delo. Daoizem spodbuja ljudi, naj uporabljajo svojo inteligenco tako, da ji bo nagradila. Daje jim ključe do višjih ravni spolnosti, tako da bodo našli pot iz labirinta bolečine, nesporazumov in napak. Nenazadnje pa obljublja, da bodo tisti, ki bodo sledili načelu eden za enega in drugim načelom daoizma, spolne užitke uživali večno.

O avtorju!

Stephen Thomas Chang

Dao spolnostiRojen na Kitajskem v družini, ki se z medicino ukvarja že več kot 400 let, je imel obilo priložnosti, da se že kot otrok poglablja v ta starodavna znanja. Poleg doktorata iz medicine ime dr. Chang tudi doktorate s področja prava, filozofije in teologije.

Danes dr. Chang predava o raznolikih vidikih daoizma na univerzah po vsem svetu, med drugim pa je vodil tudi Raziskovalni inštitut za kitajsko medicino v San Franciscu v Kaliforniji, kjer je ustanovil tudi fundacijo Foundation of Tao.

Njegove knjige so prevedene v več jezikov, vse pa pokrivajo različne veje daoistične miselnosti in prakse.

  • "Po udeležbi na mojih predavanjih so šteivlni klinični in behavioristični seksologi prišli k meni in rekli: 'V prvih petih minutah svojega predavanja ste pokrili to, za kar sem porabil šest let študija na univerzi. Drugega, o čemer stegovorii, med študijem nismo niti omenjali - je pa najkoristnejša informacija sploh.'" - iz dr. Changove knjige Dao spolnosti!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri