Svoj življenjski prostor uskladite s svojim značajem - pri tem vam lahko pomaga tudi horoskop

Svoj življenjski prostor uskladite s svojim značajem - pri tem vam lahko pomaga tudi horoskop (foto: Profimedia) Profimedia
10. 10. 2021

Astrologija in Feng Šui sta vam lahko v veliko pomoč pri načrtovanju vašega življenjskega prostora tako, da se lahko prostor, v katerem živite ali delate nekoliko bolj uskladi z vašim značajem, kar vsekakor vpliva na vaše vsakodnevno življenje in vašo energijo, ki jo izžarevate.

Za vsakega posameznika je zelo pomembno, da se dobro počuti v okolju, kjer živi in dela, zato preberite, kaj bi lahko glede na svoje astrološko znamenje spremenili, da izboljšate počutje v svojih bivalnih prostorih.

OVEN

SANJA O: velikem prostornem stanovanju v centru mesta

Oven ki je nenehno v gibanju, ne potrebuje določenega mesta da se počutili dobro. Ovni ne marajo zaostritev in omejevanja, torej pozabi lahko predelne stene saj se na širšem in večjem območju boljše počuti. Zaželeno je, da so dnevna soba, kuhinja in jedilnica v enem prostoru, in ne ločeno, saj ga majhni prostori vznemirjajo. Tudi kuhinja mora biti organizirana tako, kot si je zamislil le on, vendar je treba vztrajati, da ničesar ne visi na steni ali na ozkih policah. Barva, ki je značilna za ognjeno narave, in spodbuja in ohranja energijo Ovna je definitivno rdeča. Spalnica, ki je za Ovna pomemben prostor naj vsebuje nekaj detajlov v močnih barvah.

NAJLJUBŠI STIL: moderen in minimalističen

BIK

SANJA O: leseni hišici z velikim vrtom

Biku največ pomeni, da uživa v udobju in da ima občutek maksimalnega udobja v vsaki obliki. V bistvu ne varčuje z denarjem za okrasitev stanovanje ali hiše. Najbolj urejena in domača mora biti kuhinja, kjer se veliko zadržuje. Shramba zahteva velik prostor z veliko policami, saj mora ta gurman vedno imeti vse pri roki. Najbolj primerna izbira bodo usnjeno pohištvo, perzijske preproge, ali pohištvo, ki je oblazinjeno z materiali, kot so žamet in, seveda, z veliko mizo. Omare so prav tako zaželene, in stene naj vsebujejo drage okvirje. Njegovi najbolj zaželeni barvi v stanovanju sta marelična in mahagonija.

NAJLJUBŠI STIL: lesen in izbran

DVOJČKA

SANJA O: v enem trenutku o moderni hiši, v drugem o kolibi na drevesu

Dvojčku njegova ureditev prostora veliko pomeni, saj lahko o njej drugim razlaga ure in ure. Na ta način je prostor, v katerem živi organiziran do potankosti, vendar na malce površen način. Večkrat pozabijo na generalno čiščenje. Prednost bo namenil tehničnim zadevam, vključno z računalniško mizo, glasbenimi napravami, TV, telefoni in velikimi knjižnimi policami. Kuhinja mora imeti vse naprave, kot so opekači, mešalniki, sokovniki in podobno. Zelena barva v stanovanju jih sprošča, priporočljiva je tudi nežno roza barva, s katero bodo v svojem domu še bolj ustvarjalni. Rože se pri njih običajno ne obdržijo dolgo, saj nanje večkrat pozabijo.

NAJLJUBŠI STIL: sodoben in barvit

RAK

SANJA O: veliki prostorni hiši na obali

Rak ima umirjen značaj, ki uživa doma in v družinskem vzdušju. Tradicionalen je in uživa toplino doma, ki mu daje občutek varnosti. Zaradi uživanja hrane, ali velikih družinskih srečanj in praznovanj, naj bi dnevna soba opremljena veliko z veliko jedilno mizo, okroglo če je to mogoče, da lahko sprejme čim večje število ljudi. Pohištvo in dekoracija morata biti obarvana z renesanso, potrebujejo veliko cvetja in cvetličnih aranžmajev prisotnih na celotnem območju, na katerem se nahajajo, veliko zanimivih, umetniških slik in dekorativne vaze z zelenimi odtenki sten, ki jih pomirjajo. Kuhinja mora biti v svetlih barvah in opremljena do potankosti.

NAJLJUBŠI STIL: tradicionalen v svetlih barvah

LEV

SANJA O: vili z ogromnimi prostori in bazenom

Svojstven stil je vse, kar potrebuje levova velika hiša, stanovanje, pisarna, samo da je veliko prostora. Najbolj pomembna stvar pri urejanju sob, še posebej, če gre za manjše območje je, da najprej zagotovi veliko svetlobe. Če Lev živi v veliki hiši ali stanovanju mora biti tudi pohištvo veliko. Spalnica, ki jo je treba poudariti, mora biti prostorna in elegantno opremljena. Uporabi naj stilno pohištvo za dnevno sobo, usnjeno pohištvo in masivne mize pa za delovni prostor. Živalski vzorci, ki so prav tako zaželeni naj ne prevladujejo v spalnici. Barve naj izbira v zlatih odtenkih, ter rumeno, ki mu bo pričarala še lepšo svetlobo in boljše počutje.

NAJLJUBŠI STIL: baročen in ekstravaganten

DEVICA

SANJA O: urejenem stanovanju z velikim letnim vrtom

Device so perfekcionisti, za katere je dekoracija prostora največkrat obsedenost, kot tudi vztrajanje pri maksimalni urejenosti in skoraj sterilna čistoča. Za Devico je hiša mešanica šole in farmacije. Imajo svoj prostor za urejanje na način, ki je samo njihov, hkrati pa mora vse biti povsem na pravem mestu, kot v lekarni. Device najbolj vztrajajo pri veliki urejeni kuhinji v bež odtenku, ampak urejeno in nežnih barv morajo imeti tudi spalnico. Kopalnica v pastelnih zelenih odtenkih mora vsebovati kad z možnostjo masaže. Pohištvo naj bo preprosto, a udobno. Ne marajo starinskega pohištva.

NAJLJUBŠI STIL: klasičen in preprost

TEHTNICA

SANJA O: hiši ob jezeru

Tehtnica vztraja v življenju s stilom in pogosto zakomplicira svoje življenje, ampak eleganca je beseda, ki bi najboljše in najlažje opisala njihov slog za dekoriranje stanovanja. Majhne stvari in manjši kosi pohištva zanjo niso priporočljivi, saj dobi kmalu občutek, da je utesnjena. Ker ima rada, da je obkrožena z najboljšim in najdražjim je bolje, da vztraja pri svojem okusu tudi pri izbiri barv in pohištva, in ne posega po ničvrednih malenkosti. Še ena stvar, ki jo mora imeti je veliko svetlobe in seveda veliko zraka. V dnevni sobi Tehtnice mora biti predvsem udoben naslonjač za sedenje in počitek, ter jedilnica z mizo za več oseb. Ogledala so neizogibna podrobnost, ki bi jo Tehtnica pogrešala.

NAJLJUBŠI STIL: eleganten in prefinjen

ŠKORPIJON

SANJA O: luksuzni vili v naravi

Škorpijon hišo in dom obravnava kot neke vrste zatočišče, ki mora biti na določen način le njihovo zatočišče, ki je dobro skrito pred pogledi drugih. Območje, na katerem živi in dela, mora biti mešanica ultra-modernih dodatkov in pohištva, ampak morajo pa tudi izžarevati mističnost, skrivnostnost in čarobno moč. Škorpijon rad uporablja geometrijske oblike, predmete iz stekla ali različne nenavadne oblike v močnih ali temnih barvnih odtenkih. Pomemben prostor, ki mora biti resnično poseben je spalnica. Postelja v spalnici mora biti velika in udobna, in zaželeno je, da so na oknih temne zavese. Kopalnica je zaželeno, da je v odtenkih zelene, in celoten prostor mora vsebovati nekaj eksotičnih rastlin.

NAJLJUBŠI STIL: prodoren in moderen

STRELEC

SANJA O: kolibi na samotnem otoku

Strelec je znamenje, ki ni ravno povezano z zaprtimi prostori, saj čutijo kot bi bili v zaporu, ko so dlje časa doma. Ampak ne glede na to, kako pustolovski duh imajo, morajo imeti svoj prostor, v katerem prebivajo. Njihovemu značaju ustrezajo predvsem velike in udobne sobe, vendar ne s preveč pohištva. Zanje je pomembno, da je v dnevni sobi klasičen velik in udoben kavč, dobra osvetlitev in velika jedilna mizo, da lahko sprejmejo čim več prijateljev. Stene v dnevni sobi, kuhinji in jedilnici, morajo biti v svetlih odtenkih oranžne (npr. marelice), ali vijolične barve, medtem ko je spalnica lahko v odtenkih nežne modre barve, ki jim je pisana na kožo.

NAJLJUBŠI STIL: svoboden in sproščen

KOZOROG

SANJA O: leseni hiši z lepim vrtom

Kozorog je zaljubljen v tradicijo in materialne vrednote, in ko si uredi prostor, vztraja pri svojih načelih še naprej. Zanj je najbolj primerna dobra mešanica starega in modernega. Zaželeno je, da je pohištvo v klasičnem slogu z nekaterimi podrobnostmi antike. Stene z lesom vključujejo slike starih mojstrov, in tla so lahko pokrita z orientalskimi motivi. V takšno okolje se dobro prilegajo police iz lesa ali obnovljeno staro pohištvo, kakor tudi ogromno črno usnjeno pohištvo in fotelji. Porcelan bo še dodatno prispeval k občutku maksimalnega udobja. Kozorog si želi elegantne medijske opreme ali ročno izdelane računalniške mize v slogu poznega 18. stoletja. Kuhinja mora biti bela z belo tehniko barve jekla.

NAJLJUBŠI STIL: tradicionalen in starinski

VODNAR

SANJA O: Modernem stanovanju na vrhu visoke stolpnice

Vodnar ima zelo domiseln značaj in njegova hiša ali prostor, v katerem živi, pogosto spominja na urejeno letališče in veliko ljudi gre skozi njihovo območje, saj svojih vrat ne zapirajo. Zaradi tega je potrebno ustvariti prostor, kjer se ne bo nihče čutil odveč vendar bo Vodnar vedno ustvaril pogoje, ki niso zamudni za vzdrževanje. Vodnar je znamenje prihodnosti in moderno, vsekakor pa klasična oprema ne spada v njihov prostor, ker to slabo vpliva nanje. Prisegajo na moderen stil, sodobne materiale z ravnimi linijami in razne inovativne geometrijske oblike. Njihovo stanovanje, bi bilo najbolje oblikovati kot en prostor, stopnice pa iz sodobnih materialov in sodobnih oblik. Kombinacija stekla in jekla je zanje čudovita.

NAJLJUBŠI STIL: moderen in inovativen

RIBI

SANJA O: Pravljični hiški ob potočku

Ribam hiša ali stanovanje služi kot zatočišče in kot kraj, kjer polnijo svoje čustvene baterije. Znak z izjemno prefinjenim okusom se nagiba k ustvarjanju domačega, kot podvodno mesto. Vrt fontane, in ribniki različnih oblik, v katerih se lahko ustvarijo zanimivi vodni in vizualni učinki, so zanje več kot priporočljivi, saj se lahko ob njih sproščajo. Želijo si udobno sedežno pohištvo, mizo v obliki akvarija, svilene blazine, dišeče sveče in palice, naravne materiale in barve oceana. Poleg barve oceana, so za njihovo stanovanje primerni vsi odtenki modre, medtem ko potrebujejo tudi razne dodatke, tudi vaze in figurice z vijoličnimi odtenki. Na splošno je priporočljivo njihovo opremo kombinirati s srebrom in belo barvo.

NAJLJUBŠI STIL: nežen, vendar eleganten

Pripravil: Horoskop.si - tukaj najdete še več podobnih vsebin