Terapevti o spopadanju z izzivi v letu 2018

Terapevti o spopadanju z izzivi v letu 2018 (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Jana
19. 1. 2018

Vsi si želimo in zaželimo, da bo leto 2018 karseda uspešno in srečno, polno miru in ljubezni. Poglejmo, kako ga vidijo terapevti Dušan Donko, Elena Sofia Seničar, Maginja Blinkita in Teodora Erhatič, ki so posebej za Jano napovedali dogajanje v tem letu.

Dušan Donko

strokovnjak dao metafizike in avtor Dao pratike o letu 2018

Leto 2018 prinaša veliko ekonomskih sprememb, padec ali transformacijo glavnih institucij, prilagajanja v gospodarstvu in prenovo ali gradnjo novih sistemov.

Leto zemeljskega psa simbolizira gorsko verigo, navidezno nepremostljivo in veliko oviro. Toda z dobro pripravljenostjo, prizemljeno pametjo, trudom in vztrajnostjo se lahko preleze tudi največja ovira. Prva polovica leta bo naklonjena raziskovanju in pridobivanju temeljitega znanja, kako popraviti in spremeniti stvari in svet.

Druga polovica leta pa bo naklonjena novim začetkom in gradnji novih pravil, novih standardov, rutin in sistemov. S 16. majem 2018 vstopamo v začetek osemletnega obdobja globalne finančne revolucije, ki bo spremenila način plačevanja, ki smo ga vajeni. Globalno bomo v tem obdobju sprejeli neke nove vrednosti in tehnološko naprednejši denar, najverjetneje kriptovalute – digitalni zapis vrednosti, ki omogoča večjo svobodo plačevanja, trgovanja, fleksibilnost in odpravo finančne rigidnosti. Banke se bodo spremenile, se modernizirale in digitalizirale. To obdobje zahteva izjemno prizemljeno, stabilno in praktično vodstvo, tako na državni kot poslovni ravni, ki bo zmoglo prenesti temeljito dekonstrukcijo in rekonstrukcijo vladnih, bančnih in poslovnih sistemov, ki neizogibno prihajajo ter izpodrivajo zastarele in nedelujoče sisteme iz 20. stoletja.

Nepremičninski trg bo v drugi polovici leta prvič po letu 2008 dobil nov velik zagon in znova se bo več gradilo. V politični areni bo prihajalo do zahtev po pravičnosti in želja po enakopravnosti. Leto 2018 prinaša idealizem, modrost in visoko moralo. Ugodno je za selitev, prenovo, dekoracijo ali zgolj zamenjavo garderobe, za potovanje in izobraževanje, za najem posojila, da si spremenite življenje ter tudi za operacijo ali zgolj za obisk zdravnika. V času vladavine zemeljskega psa bodo ljudje na splošno želeli napredovati, biti bolj prepoznavni in v središču pozornosti. Potekala bo tekma, kdo bo dosegel vrh in premagal vse izzive. Številni se bodo držali svojih načel, jih branili ali vsiljevali drugim. Pokazali bodo odločnost in boj do konca. Zaradi takšnega vzdušja lahko pride do sporov, ki krhajo mednarodne odnose, tako da lahko pričakujemo prepire, izzive, boje, teroristične napade in celo vojne.

Zemeljski pes lahko sproži zemeljske nesreče: rušenje zgradb, težave v rudnikih, predorih, nesreče v gorah ali puščavah, potrese, plazove, vulkanske izbruhe, nesreče na železnici, v zraku in na avtocesti (še posebej v vinjenem ali zaspanem stanju, ponoči ali v megli), okoljske katastrofe in epidemije ter ognjene nevarnosti (požar, eksplozije, težave z jedrskimi zadevami). Zemeljski pes je tudi skrben, zato bo ponudil priložnosti za povezovanje in uvajanje novih načinov pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

Kako na vrh  in premagati  vse izzive?!

Še zlasti v aprilu, juliju in oktobru je potrebna posebna previdnost. V letu 2018 bodo najbolj obremenjeni želodec, trebušna slinavka, mišice in vranica, noge, gležnji, stopala, celice, dlesni in grlo. Zdravstvene težave se pogosteje navezujejo na zastrupitve s hrano, diarejo, želodčne težave, bruhanje, preveliko telesno težo, sladkorno bolezen in tudi raka.

Otroci, rojeni v letu 2018, so rojeni modreci, vizionarji in vodje, ki bodo pomembno prispevali pri iskanju bolj praktičnih rešitev za komfortno življenje.

Elena Sofia Seničar

energetska terapevtka, svetovalka, motivatorka in pisateljica, je takole opisala svoja videnja:

»Smrt v kraljevi družini v Veliki Britaniji, begunske krize še ne bo konec, obstaja možnost spopadov. Se bodo pa razmere v Siriji začele izboljševati, odnosi se bodo izboljšali, začela se bo gradnja. Mladi bi se morali začeti učiti arabske in afriške jezike, saj bodo potrebovali delovno silo. Narava se bo začela upirati zaradi črpanja nafte, plina in premoga, zemlja se bo začela ugrezati. Leto 2018 bo leto potresov; velik potres bo v Italiji, v ZDA bo izbruhnil vulkan. ZDA bodo postavile Kitajski določene pogoje oz. sankcije, Rusi bodo pomagali in podprli Američane. Kitajska ogroža vse, ker je mirna in tiha.

Po svetu in pri nas bo v politiki veliko pretepov. Na slovenskem političnem parketu bi bil za Karla Erjavca najboljši umik iz politike, sicer bo doživel napad svojih kolegov, sedanji predsednik vlade dr. Miro Cerar na volitvah ne bo zmagal. Janeza Janšo čakajo zdravstvene težave, predvsem s prekrvavitvijo in srcem; organiziranih bo več novih močnih strank, ki bodo rušile sistem in zdravstvo. Veliko bo močnih zaostritev odnosov med Slovenijo in Hrvaško, slovenski turisti bodo deležni grdih odnosov, posredovati bo morala tudi policija.

Na plan bodo prišle nove tehnologije, veliko zmag bo na področju izumov, večina na tehnološko-znanstvenem in zdravstvenem področju. Zdravstveni sistem se bo rušil, na vodilnih mestih (direktorskih stolčkih) bo veliko sprememb. Glede Šoštanja bo prišla na plan velika afera, v Velenju bodo težave v rudniku. Začel bo veljati zakon, ki bo omejil mandate politikov, leto 2018 bo uspešno za podjetja, ki so vanje vlagala v letih 2016 in 2017, žela bodo sadove dela oz. uspeha. Leto 2018 bo leto tekmovalnosti v zavzetju položajev. Število porok bo rekordno, pa tudi ločitev. V prihodnjem letu 2019 bo izredno veliko rojstev. V športu bo veliko afer glede jemanja nedovoljenih poživil (doping), slovenskim športnikom se bodo dogajale krivice. Arheološka najdba v Sloveniji pa bo vse postavila na glavo.

Kako na vrh  in premagati  vse izzive?!

Majevska napoved maginje Blinkite

varuhinje starodavne prihodnosti

Podobno kot pri kitajskem koledarju se pri majevskem 365-dnevnem koledarju Haab novo leto začne 20. februarja 2018. Leto 2018 bo v energiji letnega varuha 6 jelen, ki je zelo prizemljena energija, tako kot število 6, kot tudi nagual jelen, ki predstavlja moč, harmonijo, spoštovanje, avtoriteto, kar se bo tako v prihajajočem letu manifestiralo in realiziralo. Ker je naša kolektivna zavest vseeno naravnana, da se novo leto zgodi 1. 1., bo ta v energiji 8 kadilo, ki je močna povezava z evolucijo mentala, čiščenjem stare, nič več uporabne zavesti in ki nas bo v letu 2018 podpirala »tako zgoraj kot spodaj, tako znotraj kot zunaj«.

To pomeni, da bodo naše misli, vizije, občutja iz nevidnega hitreje postala vidna, otipljiva in stvarna, zato bo zelo pomembno, da bodo naše misli naravnane na to, kar želimo, da se tudi zgodi v tukaj in zdaj. V nasprotnem primeru, če se bomo ukvarjali s tem, česar ne želimo, ali se še vedno pritoževali, bomo v svoje življenje priklicali samo še več tega, da se bomo lahko še naprej pritoževali. Nagual kadilo je močna povezava s pinealno žlezo ali češeriko ali epifizo ali tretjim oz. mentalnim očesom, zato bomo v letu 2018 spodbujeni, da jo aktiviramo in odkalciniramo, za kar je danes na voljo veliko različnih tehnik. Pri vsem tem pa je pomembno, da so vse naše čakre prečiščene in očiščene, da delujejo skladno in v harmoniji, da se lahko dvigne naša kundalini energija iz trtice po hrbtenici navzgor vse do tretjega očesa, ki ga prižge, in gre naprej v srce neba.

Kako na vrh  in premagati  vse izzive?!

Da pa bi se to zgodilo, je pomembno, da smo močno povezani z materjo Zemljo in z njenim središčem, da smo prizemljeni, prisotni v tukaj in zdaj, budni in čuječi. Da bi to dosegli, je pomembno, da smo v letu 2018 čim več v naravi, najbolje v gozdovih, saj si bomo tam najbolje napolnili baterije. Energija 8 kadilo, ki začne novo leto po gregorijanskem koledarju, je energija 13-dnevnega cikla, ki ga začne 1 pes in ki je močna povezava z brezpogojno ljubeznijo in z biti zvest sam sebi ter svoji poti srca, kot tudi še ena energija, ki bo v nas prebujala »biti svoja lastna avtoriteta ljubezni in miru«. Prvi kot tudi zadnji januar bosta v znamenju polne lune, kar kaže na to, da bo celotno leto močno, čustveno, energetsko in mentalno nabito, obilno v visokih frekvencah, zato bo resnično pomembno, da bomo skrbeli za redno energetsko-spiritualno čiščenje, za harmonijo telesa, uma, duše in duha, saj bomo v nasprotnem primeru vse skupaj lahko doživljali zelo neprijetno.

Pomembno je, da smo vsakodnevno uglašeni z različnimi energijami posameznega dne, o katerih govori tudi starodavni Tzolkin, devetmesečni koledar in horoskop, ki je močno povezan z našo prvo evolucijo v tej inkarnaciji, ali s časom, ko smo bili v trebuščku svoje matere in ki za vsakega izmed nas razkriva, katera starodavna energija smo. 

Teodora Erhatič

psihološka astrologinja in astroterapevtka

V letu Venere, ki je pred nami, bodo prevladovale pozitivne energije, čutili bomo družbeno, gospodarsko in finančno rast. Povečal se bo smisel za umetnost, večji poudarek bo na estetiki, večja bo potreba po povezovanju. Vpliv bo večji tudi na razvoj turizma, zaslužek, dobitke, kapital. Ker bo to tudi kitajsko leto psa, bo pripadnost družini in prijateljstvu spet okrepljena. Vse to skupaj se bo kazalo v celotni družbi, prav tako pripadnost skupnosti, borba za pravice, zvestoba, odgovornost.

Nakopičena pozitivna energija leta 2018 bo imela moč za razvoj, reševanje nekaterih ključnih problemov človeštva. V zadnjih desetletjih so ljudje vedno zaskrbljeni zaradi svoje varnosti, zato želijo vedeti, kaj jih čaka v prihodnosti. Astrološki vpogled v leto 2018 lahko pomaga, da se seznanijo s prihajajočimi dogodki. Ognjena znamenja (oven, lev, strelec) bodo uspešna. Hitre in pozitivne reakcije bodo v pomoč pri različnih projektih. Zemeljska znamenja (bik, devica, kozorog) bodo dobila nove uvide, moč sproščanja bo večja in odločnost odlična. Za zračna znamenja velja (dvojčka, tehtnica, vodnar), da bodo prisiljena oditi z območja stagnacije in se bodo hkrati naučila lekcij. Vodna znamenja (rak, škorpijon, ribi) pa bodo morala poiskati najboljše poti za spremembe ranljivih točk v življenju.

Besedilo: Nina Kasandra Klun // Fotografije: Shutterstock, Peter Irman, osebni arhiv