Težko je prekiniti vez s sorodno dušo

Težko je prekiniti vez s sorodno dušo (foto: Profimedia) Profimedia
17. 9. 2021

Če je še niste našli ali pa mislite, da ste jo, naj vam spodaj opisane značilnosti, ki naj bi jih v vas zbujala sorodna duša, olajšajo vaše iskanje.

V našem čedalje aktivnejšem in pestrejšem vsakdanu, ki ga živimo, spoznavamo različne vrste ljudi, ki nas privlačijo ali odbijajo, so nam všeč ali ne, jih občudujemo ali pa se preprosto ne zmenimo za njih. S tistimi, s katerimi čutimo vzajemno privlačnost, se kdaj pa kdaj tudi spustimo v razmerje, toda kako smo lahko prepričani, da smo resnično naleteli na nekoga, ki mu lahko rečemo sorodna duša?

Dr. Carmen Harra, ameriška klinična psihologinja, hipnoterapevtka, naravna zdravilka in strokovnjakinja za odnose poudarja, da obstaja velika razlika med sorodno dušo in življenjskim partnerjem, osebo, ki vas sicer lahko osreči, ne more pa skupaj z vami tvoriti popolne celote.

Po njenem mnenju se ob sorodni duši počutite celoviti, ozdravljeni in popolni, kot da v vaši sestavljanki ne bi manjkal niti en delček, življenjski partner pa vas lahko v življenju sicer zelo podpira in je lahko vaš dolgoletni partner, ne more pa obogatiti vašega duha.

Večina nas se v življenju zadovolji z življenjskim partnerjem, s katerim se ustalimo in z njim vztrajamo iz takšnih ali drugačnih razlogov. Najpomembnejši je morda ta, da gojimo nezaveden strah pred tem, da bomo ostali sami, ker smo biološko programirani, da se zaljubimo, pa je popolnoma naravno, da si najdemo ljubezenskega partnerja, kakršnegakoli že.

Toda včasih se zgodi, da podaljšujemo razmerje, ki naj bi bilo le začasno in se zmotno odločimo za vedno ostati v odnosu. Obstajajo odnosi, ki naj bi trajali določen čas in s katerimi naj bi sklenili določeno karmično poglavje v našem življenju; odnosi, v okviru katerih nam je z ljubljeno osebo namenjeno imeti otroke, a ne nujno ostati z njimi; in odnosi, ki nas samo zmedejo in povzročajo težave, ker nam brbotajoča mešanica različnih čustev ne dovoljuje, da bi jasno videli pot, ki nam je začrtana.

NADALJEVANJE preberite TUKAJ

Priporočamo