Theresa Caputo: “Z duhovi komuniciram pod prho”

6. 11. 2015 | Vir: Story
Deli

Na TLC prihaja že šesta sezona priljubljene resničnostne oddaje Long Island Medium s simpatično Thereso Caputo, ki že od četrtega leta starosti vidi duhove in se z njimi povezuje na seansah. Skeptike spoštuje, saj tudi sama meni, da je povsem noro, da vidi in sliši duhove. Z njo smo se pogovarjali tik pred začetkom nove serije, v kateri ni večjih sprememb, saj gre predvsem za oddajo, ki je polna neverjetnih sporočil preminulih še živečim ljubljenim osebam.

Story: So duhovi, s katerimi komunicirate, na splošno dobrosrčni ali zlobni? Ste imeli kakšno interakcijo z zlobnimi dušami?

Najprej bi želela začeti z mislijo, da obvarujem vse, kar naredim, s pomočjo bele Božje svetlobe. Torej, vsaki duši, ki hodi v beli Božji svetlobi, se je dovoljeno kanalizirati skozi mene. Kanalizirala sem že duše, ki v fizičnem svetu niso storile nič dobrega, tako da bi to lahko bili slabi ljudje. A naučila sem se komunikacije z njimi po tem, ko se je duša naučila lekcije na drugi strani. Nekateri duhovi so mi namreč povedali, da so pregledali svoje življenje v fizičnem svetu. Imela sem primer nekoga, ki je naredil zelo slabe stvari v fizičnem svetu, in moj duh vodnik in Bog mi nista omogočala, da bi moja energija šla dovolj nizko, da bi ga usmerjala. Ampak videla sem ga in čutila njegov zlobni duh.

Story: Mnogo ljudi ne verjame, da je mogoče govoriti z mrtvimi, zato mislijo, da ste šarlatanka. Kaj menite o tem?

Jaz sem prva, ki pravi, da je to, da lahko govorim z ljudmi, ki so prešli, povsem noro. Ne verjamem, da obstaja nekdo, ki bi se želel pogovarjati z mrtvimi ljudmi, in tudi jaz si tega nisem izbrala. Menim, da gre za potovanje moje duše tukaj v fizičnem svetu in da je to lepo ter neverjetno darilo Boga. Pravzaprav pa spoštujem skeptike ali pa ljudi, ki ne verjamejo. Ne želim biti nesramna, ampak res me ne skrbi, če ljudje ne verjamejo v to, kar počnem. Ne gre za to, ker nima nobene zveze z mano, in ne gre za to, kdo verjame ali ne. Iskreno, večino časa še sama ne razumem, za kaj gre. Ponavadi skeptike zaprosim, da pridejo na seanso, a ne zato, da bi jih prepričala o nasprotnem. Gre za to, da bi vedeli, da obstaja več od življenja kot samo tu v fizičnem svetu in da so vaši ljubljeni varni in mirni.

Story: Se spomnite, kdaj ste prvič videli mrtve ljudi?

Že od četrtega leta starosti čutim duše in se jih zavedam. Spomnim se, da sem videla osebo, za katero sem leta pozneje, ko sem jo videla na fotografiji, izvedela, da je bila moja babica. Zame je bilo to, da vidim in slišim stvari, vedno nekaj normalnega in prepričana sem bila, da tako živi večina ljudi. Šla sem skozi večino življenja, ne da bi vedela, kaj je to bilo. Šele po 28. letu sem spoznala, da sem se sposobna povezati z duhovi. Saj ne, da sem to sprejela. Za to sem potrebovala še pet let od takrat, ko sem prvič pomislila, da bi lahko s tem kaj naredila. Takrat sem ugotovila, da nisem bila nora in da sta bila tisto zaznavanje in občutek resnična.

Story: Kakšne so duše, ki jih vidite?

Vsak jih vidi drugače, jaz vidim sence. Še bolj natančno, vidim silhuete in obrise, skoraj megleno. Če mi želi duša sporočiti, kakšna je bila v fizičnem svetu, se mi to pojavi v hitri sliki. Gre bolj ali manj za čutenje ...

Story: Jih srečujete na kakšnem nenavadnem mestu?

Najbolj nenavadno je med prhanjem, kjer v bistvu tudi dobim najboljše informacije.

Story: Ste bili kdaj v stiku s preminulo znano osebo?

Povezana sem bila že z znanimi ljudmi, ki so odpotovali iz fizičnega sveta. Čutila sem Sonnyja Bona, Michaela Jacksona in pred kratkim Whitney Houston. Videti je, da so to ljudje, katerih oboževalka sem tudi jaz. Enkrat sem imela nastop v živo in v dvorani je bilo dekle, ki je na žalost izgubilo svojo mamo. Ko sem se povezovala z njeno mamo, se je ob njej pojavila Whitney Houston. Nisem vedela, kaj naj rečem, pa sem vprašala, ali je njena mama poznala ali oboževala Whitney Houston? Vidim ju v avtu, kjer sedita skupaj in prepevata pesem I will always love you ter se ob tem smejita in jočeta ... In dekle je reklo, da sta s prijateljico na poti do dvorane v avtu poslušali to pesem in jokali. Dobila je torej potrditev, da sta poleg mame s seboj pripeljali tudi Whitney Houston.

Story: Zakaj ne bi mogli tudi drugi ljudje govoriti z mrtvimi? Je mogoče, da razvijejo ta dar?

Verjamem, da imamo vsi sposobnost povezovanja z bližnjimi, razlika je zgolj v nivoju komunikacije. Na primer, sama verjamem, da povezovanje ni zgolj pogovor z njimi. Nekateri ljudje, na primer, sanjajo o preminuli babici, jaz pa ne, ker se ne povezujem na tak način. Sposobna sem se povezati z ljubljenimi osebami vseh ljudi, kar je povezano z razvojem moje duše. Pomembno je, koliko je duša 'stara' in koliko življenj je že živela v fizičnem svetu, in duše pravijo, da je moja izredno zrela. Nekateri ljudje se morda ravno ne strinjajo, da sem zrela, ampak moja duša je.

Story: Imajo duše moč premikati stvari v fizičnem svetu?

O da, zagotovo. Morda ste opazili, ko ste kaj odložili na mizo in ste se vrnili, te stvari ni bilo več na istem mestu ... Ne vem, kako jim to uspeva, ampak vsekakor lahko premikajo stvari. Poleg tega pa znajo tudi utripati z lučmi ali pa prižigati igrače in televizijo.

Story: Menite, da s tem kličejo na pomoč? Za kaj gre po vašem mnenju?

Po mojih izkušnjah nikoli nisem prek komunikacije z dušami prejela klica na pomoč. Menim, da nam s tem želijo povedati oziroma potrditi, da slišijo naše molitve.

Prevedla Manja Plešnar
Fotografije TLC

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik

Nova Story že v prodaji

Story 44/2015

Story 44/2015, od 29. 10. 2015