To je 5 Nostradamusovih prerokb za leto 2020

To je 5 Nostradamusovih prerokb za leto 2020 (foto: Arhiv) Arhiv
21. 7. 2020

Francoski astrolog in zdravnik Michel Nostradamus, bolj znan po svojih prerokbah v štirivrstičnih kiticah, se je rodil v Saint-Remyju na jugu Francije. Medicino je študiral v Avignonu in Montpellieru, kjer se je v letih 1546 in 1547 z učinkovitimi metodami oz. zdravili in mazili, narejenimi na osnovi rastlin, "zoperstavil" kugi, ki je razsajala v okolici Lyona in Aix-en-Provence. Bil je tudi dvorni zdravnik pri kralju Karlu IX, zaradi prerokb pa je postal svetovalec kraljice Katarine Medičejske.
 

Z astronomijo in napovedovanjem prihodnosti se je bolj intenzivno začel ukvarjati leta 1547. Leta 155 je objavil prvo knjigo zbranih prerokb Centuries astrologiques. Delo je napisano v 642 rimanih štirivrstičnih kiticah, razdeljenih v sedem "stoletij" (centuries). Njegove napovedi so namenoma mnogoznačne, tako da omogočajo raznovrstne razlage in jih je na ta način lažje označiti za "pravilne". V nemirnih časih državljanske vojne v Franciji je z njimi doživel velik uspeh.

In kaj je veliki Nostradamus napovedal za leto 2020?

Poleg predvidevanja močnih potresov v Severni Ameriki, je francoski astrolog napovedal tudi to, da bo leta 2020 prišlo do geološke katastrofe, ki bo zajela "nov svet".

A ne samo to, za leto 2020 je napovedal tudi veliko gospodarsko krizo, ki bo zaznamovana s številnimi bankroti, hudo recesijo in temnimi časi za svetovno gospodarstvo.

Zanimivo je, da je francoski mislec uspešno napovedal tudi svetovno gospodarsko krizo leta 2008. Vse pa kaže, da je napovedal tudi izbruh koronavirusa za leto 2019. To bi se lahko razbralo iz njegovih besed, s katerimi je napovedal "novo" kugo. Koronavirus je napovedal izjemno fatalistično in dejal, da kuga obmorskega mesta ne bo ponehala vse dokler, ne bo maščevala smrti pravične krvi vseh tistih, ki so bili obsojeni brez, da bi bili česa krivi.

Nostradamus je napovedal tudi skokovit dvig morske gladine za leto 2020, podnebne spremembe pa so že nekaj let trajajoče globalno vprašanje. Prav leta 2020 bo globalno segrevanje doseglo vrhunec, veliko delov Antarktike se bo stopilo, kar bo povzročilo, da se bo morje dvignilo za več metrov.

V letu 2020 nas čakajo tudi močne nevihte, ki se bodo spremenile v večje orkane, še posebej to velja za ZDA, kjer naj bi bili letos priča najmočnejšim tornadom.

In kot, da vse to še ne bi bilo dovolj, je francoski astrolog napovedal tudi to, da bo leta 2020 prišlo do tretje svetovne vojne.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri