To nam prinaša kitajsko lunarno novo leto v znamenju zemeljskega psa!

21. 12. 2017
Deli
To nam prinaša kitajsko lunarno novo leto v znamenju zemeljskega psa! (foto: profimedia)
profimedia

Po kitajskem horoskopu bo leto 2018 zaznamovala beseda akcija. Leto se bo začelo v petek, 16. februarja, končalo pa 4. februarja 2019.

Kitajski horoskop napoveduje, da bo leto rjavega zemeljskega psa dobro na vseh področjih, a bo hkrati tudi utrujajoče. Istočasno boste srečni, a tudi razočarani, spočiti in utrujeni, veseli in dolgočasni.

Zemeljski pes

Rojeni v letu psa so stvarni, nepristranski ljudje, ki okrog sebe širijo pravičnost in dobre nasvete. Je ustvarjalen in učinkovit mislec, ki se z natančno določenim namenom loteva težavnih nalog. Predan je svojim idealom, a zna popustiti večini. Je natančen opazovalec in previden, na pravilen način ceni vrednost denarja in ne odstopa od vzpostavljene vrednostne lestvice. Po značaju je molčeč, prijateljski in umirjen, zna se uveljaviti pred drugimi in preudarno pripraviti za nastop.

Po visoko postavljenih etičnih vrednotah in po zanj značilnem idealizmu je nagnjen k preseganju meja, od drugih pa pričakuje veliko mero vdanosti in poslušnosti. Ni pretirano čustven, a je dober borec in varuh.

Zemeljski pes je praktičen, zna pravilno oceniti svoj individualizem in željo po spoštovanju, težav se bo lotil neposredno, namensko in brez zadržkov. Ne bo zlorabil moči, ki mu je dana, sodelavcem bo naložil zahtevne naloge in obveznosti. Nikoli ne bo dopustil, da bi ga morebitni porazi ali napake dotolkli, ob uspehih pa ne bo pokazal pretiranega navdušenja.

Pogled s čustvenega zornega kota kaže, da bodo nekateri pripadniki psa ob manjši stopnji tveganja pridobili, medtem ko bodo drugi lahko izkusili grenkobo razočaranja.

 • Rojeni v znamenju psa so ljudje, katerih rojstni dan pade v naslednja obdobja (vsakemu letu znamenja psa pa ustreza tudi naslednji element, ki osebnost teh ljudi pomenljivo obarva) ...

rojstni datum pes

Najbolj srečne stvari za ljudi, ki so se rodili v kitajskem letu psa:

 • Srečne številke: 3, 4, 9 in vse številke, ki te številke vsebujejo (npr. 34, 49)
 • Srečne barve: rdeča, zelena in vijolična
 • Srečne rože: vrtnica, orhideja
 • Srečne smeri neba: vzhod, jug in severovzhod

Napovedi za leto 2018 po feng šuiju

Leto 2018 bo pod okriljem zemeljskega psa in v znamenju številke 9.

Leto zemeljskega psa bo uravnavala zvezda 9, ki bo prihodnje leto na sredini kvadrata Luo Shy. Prinesla bo blaginjo vsem hišam in njihovim stanovalcem, ne glede na njihovo znamenje v zodiaku.

Finančne možnosti, ki jih ustvarja zvezda 9, se bodo pokazale v novih poslih, večjem gotovinskem prilivu, ustvarjanju ugleda in višjem družbenem položaju. Težnja posameznika bo zato usmerjena k pogostejšim zabavam, k slavljenju in uživanju življenja. Prihodnje leto bo prineslo tudi več sreče v zakonskih zvezah.

Talismani za srečo v letu zemeljskega psa

Iz svojega besednega slovarja boste v prihodnjem letu morali izbrisati besede načrtovanje, preložitev in malomarnost.

Osveženo in prerojeno leto psa bo pospešilo začetek vseh stvari, kar pa bo v vsakdanje življenje prineslo tudi pritisk in stres.

V letu psa bodo vsa zodiakova znamenja posvetila posebno pozornost svojemu zdravju. Prihodnje leto bo nadvse primeren čas za nove navade: uživanje bolj zdrave hrane, ukvarjanje s športom in odpis slabih navad.

Kitajski ljubezenski horoskop za leto 2018

 • PODGANA

Podgani bo na ljubezenskem področju leto prineslo veliko presenečenj. Čaka jo mnogo spremenljivih obdobij, navsezadnje pa se bo razpletlo po njenem okusu.

 • BIVOL

Bivol je vdan in zvest, zato potrebuje nekoga, ki ustreza njegovim vrednotam. Žal ima bivol kar velike težave pri iskanju primernega partnerja.

 • TIGER

Najsi je tiger samski ali v zvezi, zanj bo leto 2018 na ljubezenskem polju dobro. Zvezde so na njegovi strani.

 • ZAJEC (MAČKA)

Zajca (po nekaterih horoskopih mačka) v ljubezenskem življenju ne čakajo pričakovani uspehi. Imel bo lepe priložnosti za začetek nove zveze, a žal ne bo trajala dolgo.

 • ZMAJ

Zmaj v zvezi bo imel v prihodnjem letu možnosti, da doživi pravo ljubezensko zgodbo. Oba bosta v popolni harmoniji in bosta lahko razmerje še nadgradila.

 • KAČA

Kača se boji, da bi prizadeli njena čustva, zato bo prihodnje leto previdna. Njene želje, da bi ustvarila novo zvezo, bodo enake ničli, zato se ji bo težko prikupiti.

 • KONJ

Konj bo moral biti v letu 2018 previden, sicer bo tvegal, da konča trenutno razmerje ali pa se bo soočil s težavami, ko bo hotel začeti novo.

 • KOZA

Obnašanje koze v ljubezenskih zadevah ni pravilno. Za pomanjkanje ustreznega razpoloženja in za pozornost do drugih podrobnosti v vsakdanjem življenju je najbrž kriv delovni stres.

 • OPICA

Vse leto bo imela možnosti za uspešno zvezo. Pri poročeni opici bo ljubezen do partnerja ostala enako močna kot v začetku zveze. Moški predstavnik znamenja bo moral biti previden, da ne bo podlegel priložnostnim skušnjavam.

 • PETELIN

Za petelina bo prihodnje leto leto strasti. Mnogi se bodo zaljubili in skusili pravo ljubezensko zgodbo. Čeprav bo imeli petelin vse možnosti, da najde svojo srečo, bo moral ravnati previdno.

 • PES

S čustvenega zornega kota bo psa čakalo veliko sprememb. Poročen pes bi moral biti bolj previden, sicer lahko zakon razpade. Pes se zlahka zaljubi, a se njihova čustva tudi zlahka razblinijo.

 • PRAŠIČ

Ko gre za ljubezenske zadeve, ga ne bi smelo nič skrbeti. Čeprav bodo v začetku leta možne spremembe, ima pašič velike možnosti, da najde svojo srečo. Prašič, ki je že v zvezi, ima možnosti, da se bo razmerje prihodnje leto končalo pred oltarjem.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu