TO novo leto bo posebno, za to bo poskrbel redki novoletni retrogradni Merkur: Bo bolje ostati doma?

TO novo leto bo posebno, za to bo poskrbel redki novoletni retrogradni Merkur: Bo bolje ostati doma? (foto: Profimedia) Profimedia
4. 12. 2022

To novo leto bo zaradi retrogradnega Merkurja res nekaj posebnega.

Planet Merkur bo za letošnje novo leto zaplesal v vzvratnem plesu. Kako bo to vplivalo na nas? Nekaj nasvetov o tem, kako si zadati zaobljube in začeti leto, ko pride na novoletno večerjo "gospodar kaosa".

Kdaj je novoletni retrogradni Merkur?

Merkur tega decembra začne svoje redko četrto retrogradno gibanje v koledarskem letu. To se bo zgodilo nekaj dni pred novim letom, 29. decembra 2022. V enem letu so običajno trije retrogradni Merkur; nazadnje se je četrti v koledarskem letu začel v letih 2016/2017. Trajal bo do 18. januarja.

Kaj pomeni retrogradni Merkur?

Planet Merkur je vladar informacij, komunikacije in naših intelektualnih procesov. Soncu najbližji planet Merkur kroži skozi vsako zodiakalno znamenje približno tri tedne. 

Vsako leto se Merkur obrne v retrogradno gibanje za tri tedne. Takrat se zdi, kot da potuje nazaj. Ti cikli vplivajo na naš način komunikacije in razmišljanja. V tem času se komunikacija upočasni. Takrat je tudi značilno, da se pojavijo ljudje iz preteklosti, kot so stari prijatelji, odtujeni sorodniki in bivši partnerji, s katerimi imamo nedokončane stvari. 

Ali si lahko postavim novoletne zaobljube med retrogradnim Merkurjem?

Seveda lahko, vendar se boste leta 2023 morda želeli lotiti na drugačen način. Namesto da bi svoje zaobljube določili 1. januarja, si privoščite tritedenski postopek za oblikovanje načrta. Ker Merkur vlada našim mentalnim procesom, lahko njegovi vzvratni vrtljaji zmedejo naše razmišljanje. V teh časih se bolj osredotočamo na preteklost kot na prihodnost.

To "obdobje pregleda" preteklosti retrogradnega Merkurja je lahko pozitivno. Pogosto sprejemamo sklepe na podlagi pobožnih želja, zato toliko idealističnih obljub do pomladi že propade. Z retrogradnim Merkurjem do 18. januarja se lahko poglobite v bistvo tega, kar vas ovira pri doseganju ciljev za leto 2023.

Do takrat, ko se Merkur obrne direktno (18. januarja 2023), bo odlično, če boste prepoznali svoje lastne ovire do uspeha. Tri dni kasneje, 21. januarja 2023, nastopi prvi mlaj leta, ki prinaša popolno odskočno desko za končno sprejemanje odločitev oz. določitev ciljev. 

Kako ravnati z novoletnim retrogradnim Merkurjem

Ko se Merkur vsako leto tri do štirikrat obrne retrogradno, ni razloga za paniko! Vendar pa je dobro, da se umirite med temi tritedenskimi cikli. Osredotočite se na vse stvari s črko P; pregledovanje, preoblikovanje, ponovno povezovanje, ponastavitev, ponovni premislek. Bodite bolj pozorni na svoj notranji svet in stopite v globlji stik s svojimi mislimi in čustvi. 

vir:astrostyle.com

TUKAJ lahko preberete ostanek članka, ki je objavljen na Sensa.si