Tomaž Škvarč Lisjak veliko žrtvuje, pravi astrologinja

Tomaž Škvarč Lisjak veliko žrtvuje, pravi astrologinja  (foto: Revija Lea) Revija Lea
Vir: Lea
26. 12. 2014

Lanski zmagovalec šova Gostilna išče šefa Tomaž Škvarč Lisjak se, čeprav je oddaja v tretji sezoni dobila novega zmagovalca, ni ustavil. Trenutno večino svojega časa preživi v svoji Restavraciji Mark v Šempetru pri Novi Gorici, kjer pripravlja praznične recepte, seveda pa ves prosti čas nameni svoji ženi Aniti in trem sinovom. V zvezde je zanj pogledala naša astrologinja Marta.

Z a Tomažem je zelo naporno, a plodovito leto, v katerem se je veliko naučil o sebi in o poslovnih vidikih svojega dela ter utrdil svoj sloves izvrstnega kuharskega mojstra. Pri njegovem osebnem procesu sta bila v minulem letu odločilna potrpežljivost pa tudi prepričanje, da lahko z velikim trudom napreduje in se uveljavi v svojem poslanstvu.

Zelo pomembno je namreč, da Tomaž v sebi čuti, da je kuharstvo njegovo poslanstvo, in ne le poklic. Sodeč po poglobljenem značaju, je namreč le takrat pripravljen od sebe dati stoodstotno vse in še več, da to, kar naredi, naredi popolno. Ker se rad drži bolj zase in je obenem zelo ambiciozen, mu v tem letu ni bilo težko več časa posvetiti svojemu delu in se malce odmakniti od družine in prijateljev. Tomaž se zelo dobro pozna in dobro ve, kaj želi v življenju, obenem pa mu kariera in uspeh zelo veliko pomenita, zato se zaveda, da mora človek za to tudi marsikaj žrtvovati.

Ambicije se širijo v tujino

V novem letu Tomaža čakajo novi izzivi, predvsem pa nova spoznanja o sebi in drugih. Vse kaže, da bo poleg vodenja svoje restavracije navezal določene stike s tujino, morda zaradi poslovnih priložnosti ali pa zaradi dodatnega izobraževanja. Tranzit Jupitra, ki bo vse leto močno vplival na njegovo življenje, mu v tem smislu lahko prinese veliko priložnosti. Če se bo tako odločil, lahko v tujini zelo dobro izkoristi svojo nadarjenost in dosedanje izkušnje.

Stavi na svojo očarljivost

Tomaž bo v leto 2015 zakorakal veliko samozavestnejše, saj bo oborožen z novimi izkušnjami, ki so skupaj z določenimi razočaranji in prijetnimi presenečenji zagotovo utrdile njegovo kuharsko in poslovno žilico. Saturn v njegovi 1. hiši ga bo v prihodnjih dveh letih učil predvsem konstruktivnega sodelovanja z drugimi.

Čeprav bo kot kuharski mojster še izpopolnjeval svoje znanje, bo zdaj ključnega pomena predvsem izpopolnjevanje njegove zunanje podobe v smislu njegovega odnosa z drugimi in ugleda, ki ga bo s tem pridobil. Morda to pomeni, da se bo moral malce bolj odpreti in 'omehčati' svoj nastop, več staviti na svojo očarljivost in se malce bolj prilagajati svoji neposredni okolici. Tomaž je namreč lahko izredno načelen in nepopustljiv, prav to pa sta lastnosti, ki bi ju bilo v novem letu bolje vsaj občasno pustiti ob strani in se bolj osredotočiti na prilagodljivost, sklepanje kompromisov in upoštevanje mnenja drugih.

Priporočilo: obvezno sproščanje jeze

Tomaž ima v svojem horoskopu močan aspekt med Uranom in Marsom v Škorpijonu, ki po eni strani nakazuje njegovo izredno nadarjenost, po drugi strani pa njegov intenziven značaj. Morda je znan po nenadnih čustvenih 'eksplozijah', ko se iz njega izlijejo vsa negativna čustva, ki so se nabirala v njem; po drugi strani je možno, da negativna čustva preveč zadržuje v sebi in se to navzven kaže le prek švigajočih srepih pogledov. V vsakem primeru mu priporočam pogosto ukvarjanje s kakšno športno aktivnostjo, prek katere se bo znebil odvečne živčne in agresivne energije, ki se tako rada kopiči v njem.

Priporočamo